Să vă stea-n gât! foamea, că altceva…

după un fapt real

Păstrăm locaţia, schimbăm personajele.

Trebuie să îmi vărs veninul stimulat de serviciile româneşti, care nici până în evoluata zi de astăzi nu au priceput atâta lucru că clientu’ nostru’ -stăpânu’ nostru’. În loc să îţi pupe picioruşele care te-au purtat până la ei în bodegă, care ar da faliment fără tine, stăpânul, angajaţii adoptă o atitudine cu efect direct de tăiere a poftei de mâncare.

Foame. Ăştia vor la Pizza Hut. Mie asta îmi aminteşte doar de o durere prea lungă de stomac, care şterge deliciul înfruptării din bucate. Dar nici nu apuc să zic nimic, că direct chelnărul ne hâşâie afară. Check this out: Noi =5 persoane. Mese libere sunt doar de 4 locuri. Propun să anexăm un scaun în aşteptarea unor vremuri mai bune. La care îşi deschide ăsta gura: da …de ce să ne înghesuim cinci persoane la o masă de patru, când putem să aşteptăm cu puţină răbdare să se elibereze una mare?

De parcă voiam să mă înghesui cu el. Şi să-mi şi facă cinste. Nu, dobitocule, departe de mine intenţia, iar tu, cu atitudinea asta de “aţi venit la noi, nici înghesuiţi n-aveţi voie să staţi, ‘raţ-ai dracului!” o să înfloreşti traficul de clienţi la taraba unde lucrezi. Traficul în sens DE LA Pizza Hut spre …oriunde altundeva. Felicitări, eşti bun!

Ca în Winamp, am dat skip şi am aterizat la următorul restaurant chinezesc. Căruia nu-i zice chinezesc, ci asiatic. O fi mai panoramic şi exotic în viziunea voastră, da’ sincer vă zic că numele restrânge puternic targetul. Că nu-i totuna China cu Asia iar omu’ are nevoie de date precise în ziua de astăzi. Mai ales omu’ care nu mai ştie exact pe unde a lăsat Dumnezeu şi ţara asta, doar e destul că ştie că e foarte mare. Sau aia o fi alta?  Of, geografia asta.

Ne aşezăm, vine unu’ după comandă. Vrem pacheţele de primăvară, ca toată lumea care are în plan o orgie culinară născută din orez. Nu avem, face. Avem orice, în afară de pacheţele. Dar…sper că nu vă grăbiţi, că durează. Avem numa’ doi bucătari. (oare uitasem să precizez că localul era aglomerat de noi şi încă un grup la o altă masă şi că tonul sugera: poate aveţi chef să mergeţi în altă parte şi vă reţin). Altceva? / O supă, zice vară-mea, că mă gândesc că asta merge încălzită şi vine repede. / Păi nu v-am spus că durează sau nu sunteţi atentă? Toate se fac pe loc!

Mda, şi e atât de multă lume, că servirea e aşa bună şi chelnării amabili, că nu fac faţă, domne, doi bucătari la o masă de clienţi. Să mă întreb retoric oare care e planul lor B pentru zilele aglomerate? Nu ar face sens, nu… Sau, am înţeles noi greşit şi ar trebui să fim chiar recunoscători că orezul se culege pe loc (ca o garanţie a calităţii), iar întârzierea şi incompetenţa au preţuri de lux. Şi să nu uităm de explicaţiile oferite de stimabilul angajat, care, fie vorba între noi, nu e plătit să ne facă nouă conversaţie de doi lei..

În doi timpi am dispărut de acolo.

Articolul anterior

Ce-i prea mult nu-i sănătos

Articolul următor

De pe drum culese (I)

6 Comentarii

 1. pai zilele aglomerate nu exista, asa ca n-au de ce sa plateasca mai multi bucatari…
  oricum… obisnuieste-te, altfel o sa ajungi sa mananci doar la mcdrive

 2. Am lucrat 3 luni in Grecia ca ajutor de chelner. Acolo te serveau bine in 80% din cazuri … si te injurau cand nu te uitai, da’ urat de tot. Asta civilizatie 😀

 3. De asta nu-mi place să mănânc în oraş dar ca precauţie când aleg să mă delectez cu ceva în oraş, mă duc într-un loc în care am mai fost şi ştiu ce servicii îmi oferă respectivii.

  Sincer mă miră surprinderea ta… doar ştii că majoritatea vor să lucreze cât mai puţin, să interacţioneze cu potenţialii perturbatori ai liniştii cât mai puţin şi să fie plătiţi cât mai mult.

 4. admin

  @hoinarul: la mcdrive au si o portie de nervi inclusa in meniu? ca la astia asa mergea..

  @lEmpereur: ca ai lucrat tu si ai si invatat ceva, nu-mi foloseste la nimic. Fiindca din fotoliul de domn’ director in care te vei instala nu o sa ai ocazia sa si arati ce stii.. :p

  @Radu: nu, e normal sa ne miram si sa pretindem calitate atunci cand platim. E anormal sa inghitim in sec si sa ne consolam cu “Mda, ca in Romania!” Asa nu ajungem nicaieri

 5. O să vină vreodată vremea când o să mă mir de lucruri normale?

 6. admin

  @SkyRain: Probabil atunci cand lucruri normale vor incepe sa se intample..

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.380 s