Am fost în concediu și facebook nici nu a știut

concediu avion
Știți concediul ăla pe care nu aveam idee unde să-l facem astă-vară? Să zicem că tocmai ni s-a întâmplat, după ce, într-o seară, ajuns obosit și destul de enervat pe procrastinarea asta îngrozitoare, soțul meu a zis: Acum ori niciodată, iau bilete de avion!

Habar n-aveam unde să mergem, știam doar că avem nevoie să plecăm undeva. În afară de asta, nu aveam nici o altă nevoie. Decât de o schimbare de peisaj. Bine, și poate de un pic de înghețată.

De când ne-am întors în România, când vizitam alte țări, niciodată nu ne-am mai trezit spunând “cum ar fi să ne mutăm aici”. Nu ne mai interesează cum le merge sistemul sanitar, câți neurochirurgi și ce supraspecializări, nici cum e plătită stomatologia. Ca niște turiști adevărați, fericiți că se întorc acasă.

Nu ne mai interesează nici ce haine să ne cumpărăm (deși nu plecăm cu mâna goală), nici ce restaurante să bifăm, muzeele nu ne-au foarte pasionat niciodată. De fapt, nici nu îmi dau seama de ce călătorim.

Știți, noi suntem niște oameni destul de simpli, fără pasiuni ieșite din comun. Nu ne dăm cu parapanta, nu colecționăm rujuri rare sau batiste brodate în vreun fel. Nouă ne plac străduțele înguste, înghețata bună, cozile scurte și spălatul pe dinți. De asta, nu ne-am duce niciodată cu cortul la munte sau cu prosopul în Vamă, dacă știți ce vreau să zic. Ne place diversitatea pe stradă, intrăm în vorbă cu oameni, ascultăm povești și mirosim parfumuri. Mai mult pe bănci, pe străzi ferite de turiști. Mai puțin prin duty free-uri, unde preferăm să răsfoim noile apariții editoriale. Cum a sunat asta! :)) Când, de fapt, alergăm printre rafturi după cineva mic.

Am ajuns noi să fim acel cuplu cu copil și mai multe bagaje decât mâini în dotare, acel cuplu de care ne era milă la un moment dat. “Oare așa o să ajungem și noi într-o zi?” Doamne ajută, da’ ce bine-mi pare!

Ce voiam să zic. Nu noi am ales destinația. Am ales Otopeni, data la care voiam să plecăm și am dat “căutare”. Și am ales primul rezultat care a apărut, cu cele mai ieftine bilete de avion. Așa s-a terminat procrastinarea noastră. Noroc că s-a enervat soțul meu într-o seară. De asta zic, poate vă inspir să mergeți undeva, când puteți dumneavoastră, chiar dacă o fi peste 5 luni și un pic. Să vedeți cum vi se schimbă starea doar fiindcă știți că urmează.

Străduțe înguste, înghețată bună, cozi scurte și spălat pe dinți 😉


p.s. V-aș sugera să dați o fugă până la Sibiu, mai ales că începe Târgul de Crăciun. Nu e cine-știe-ce, sunt aproape la fel de multe chestii kitschoase ca în Viena, doar cazarea costă mai puțin. Știu eu din surse sigure cât se străduiesc organizatorii să aducă în fiecare an ceva mai special: criteriile pe care se dau căsuțele către comercianți nu țin numai de bani, au prioritate cei care vin cu ceva nou. În 2016, de exemplu, a fost o turtă dulce nemaipomenită, vândută în pachețele de 5 lei (de la Turtha, puteți merge pe încredere). Și luminițe spectaculoase, chiar spectaculoase. Copiii vor fi încântați. O să vă placă și dumneavoastră, mai ales că aveți și unde parca mașina foarte central. A, și nici nu-i musai să scrieți pe facebook despre asta. Ați văzut, am fost eu plecată, am ținut aproape un secret și am trăit să povestesc și astăzi 😉

Articolul anterior

M-am gândit la viitorul copilului meu, când m-am întors în România

Articolul următor

Când reacția celor care ar trebui să te ridice te înfundă și mai tare. #MeToo

34 Comentarii

  1. Amy

    Pai si ne lasi asa?? Zi-ne macar unde-ai fost! 😀 Si noua ne plac stradutele inguste, ne place sa studiem oamenii, sa mancam bunatati specifice zonei, sa umbla cat ne tin picioarele. La fel ca si in cazul vostru, muzeele nu au fost niciodata pe lista, pentru ca nu ne pasioneaza. 🙂

    Sper ca ti-ai reincarcat bateriile!

    • Da, am uitat. Nu e relevant oricum. În Milano. 🙂 Da, așa le-am încărcat, că am venit și am dormit până la prânz astăzi! Noroc că am un minunat soț, care se înțelege grozav cu fiul nostru. Chiar și dimineața! 😛

      • Nicu

        Dupa indiciile lasate, era clar undeva in Italia city break-ul 🙂 Sper ca ati avut parte de multa vitamina D ( bine, in limba romana : sper ca ati avut vreme buna si soare) .

  2. unde ati fost??? 😀

    noi traim pentru concedii. avem liste lungi si liste scurte, avem 2 sapt vara si 2 iarna, avem varianta scumpa si ieftina, zeci de carti de calatorii si mai rau e ca nu putem sa ne decidem unde mergem de Craciun :)))
    Luxury problems 😀

  3. CristinaM

    Sa vezi ce “misto” sa ai cazare la Sibiu, sa stii ca mergi de Sf. Nicolae la targul de craciun, sa stii ca-s aprinse luminitele, sa fie vremea nemaipomenita si compania perfecta, sa astepti aproape 2 luni “vacanta” iar la Brasov SA TI SE STRICE MASINA… sa mor de nervi si dr… si alta nu… iar anul asta nu cred ca am sanse…
    Frumos oras, din ce am apucat sa vizitez…

    • Haide, măi, cât ghinion!!! Îmi pare rău, data viitoare să iei trenul!

      • CristinaM

        Tot masina-i baza… am descoperit problema destul de repede si ne-am invatat sa ocolim anumite benzinarii… dar “vacanta”, atunci, tot stricata a ramas…
        Urmatoarea o sa fie cu noroc, fiindca o sa fie si bebele cu noi :d

  4. Larisa

    Săptămâna viitoare, vineri mai exact, plecam spre Sibiu pentru câteva zile. Pur și simplu iubesc Sibiul! El o sa-l cunoască pentru prima oară!

    • Cât stați la Sibiu? Că venim și noi :)) Doar că nu știu dacă nu e prea devreme pentru târgul de Crăciun. Nu-i nimic, motiv să mai veniți o dată!

      • Larisa

        Pana duminica sau luni. As mai veni o data si pentru targul de Craciun. Dar trebuie rezervat din timp. Anul trecut in mini vacanta de 1 decembrie au fost full hotelurile.

  5. mihaela

    Ei bine, eu am observat ca ai fost plecata, daca te ajuta cu ceva. :))) Ati vizitat Cimitiro Monumentale?

  6. Super tare, un like pt Horatiu! In Milano vrem si noi sa ajungem, poate povestesti despre el candva. In SB e foarte frumos, dar mai astept sa creasca Tudor sa se bucure de luminite, ca stii cat ne-am chinuit anul trecut cu parcarea.

  7. Roxana

    Sa va fie de bine vacanta!!
    Anul trecut am fost la Sibiu special pentru targ. Mi-a placut foarte mult!! A si nins putin..
    Cazare am avut la Sambata ,unde a fost foarte frumos!!

  8. maddy

    bine gandit. lumea oricum pune prea multe informatii pe facebook care puse cap la cap de o persoana rau intentionata ar putea avea efecte negative. de ex. prin faptul ca cineva anunta ca toata familia pleaca in concediu, anunta si ca e goala casa => un jaf destul de usor de pus la punct. multi lasa location cand fac poze si asa se poate vedea si adresa casei unde`si fac 10 selfie`uri pe instagram inainte sa plece la birou. better safe than sorry.

  9. Anca

    Da, e super targul, dar nu ai unde parca in seara cand se inaugureaza. Va spun sigur, sigur ca si eu stau tot in Sibiu. Cel mai bine va lasati masina la unitatea de cazare unde stati si luati taxiul.

    • Bun, dar aia e o singura seara. Desi, cred ca nici fix de sarbatori nu prea sunt multe locuri disponibile. Si noi cam luam taxiul sau mergem pe jos.

  10. Andreea

    Si noi ne spargem rau pusculita pe Lisabona, plecam miercuri.
    Dar stresul de a merge cu doi copii mici si foarte mici imi cam întunecă perspectiva.

    • Heeeei, ce bine suna Lisabona!!! Luati caruciorul sau manduca? Sunt multe strazi pietruite, multe dealuri si vai. Dar ce mult o sa va placa! Sa mancati inghetata de la Amorino! Iar la pasteis du belem sa nu stati daca e coada mare, nu cred ca merita. Noi am avut mega arsuri amandoi dupa ce am mancat. Have fun!!!

      • Andreea

        Luam si cărucior (cu roti mari) si Manduca si Isara toddler :))). Tinand cont de faptul ca vom avea de cărat si un rucsac mare (din experienta din primavara din Valencia, unde am fost doar cu copilul cel mare, stim sigur ca avem nevoie de rucsac mare), asa ca nu ne putem lipsi de cărucior… Sper sa fie ok, sa ne descurcăm. Daca mai ai ceva tips pentru noi, ti-as fi recunoscatoare!

        • Pfoa, nu stiu cum e cand ai mai multi copii decat adulti la dispozitie. Dar pareti foarte organizati! Mancati o inghetata si pt mine 😉

  11. Oh atat de frumos! Si noua la fel ne place sa calatorim, sa vorbim cu oamenii, sa cunoastem partea “nu foarte turistica” a locurilor… oh si Amin pt spalatul pe dinti, jur ca nu as putea sa merg undeva si sa stau la cort, no matter what.

    • ;)) dar ai incercat?

    • Alexandra

      Noi mergem des cu cortul,cam 90% din timp si pe bune că ne spălăm pe dinți si nu numai.😁Copiii mei sunt fani declarați ai cortului.

      • hei, glumeam cu spălatul pe dinți la cort :))) și eu am fost cu cortul și m-am spălat pe dinți, doar nu credeai că nu m-am spălat! Ba toată lumea s-a spălat, cum a putut, mai ales că eram studenți la stomatologie toți și dormeam împreună :))) cu cortul într-un camping civilizat cu apă caldă curentă m-aș duce și eu. Să fac pipi în boscheți, no way.

  12. Vai cum de ai rezistat sa pacaleste facebook-ul ! Cred ca e tare trist :))).

  13. Cum v-a plăcut Milano? Ați fost și la Lacul Como? Eu n-am ”simțit” așa orașul, în schimb la Como aș mai merge de o sută și o mie de ori. Chiar mă gândeam să ne luăm cândva cazare chiar în Bergamo, doar să mai mergem la Como 😀
    Bine, cândva nu știu exact când, că momentan economiile o să le investesc mai puțin în călătorii și mai mult într-un zâmbet nou, după cum știi :))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 202 queries in 0.489 s