Să faci credit… pe internet

O prietenă bună de-a mea a vrut să cumpere o casă cu „prima casă”, a dat avansul și aștepta actele să fie semnate, totul era aranjat. Doar că, surpriză, la evaluare au ieșit niște sute de lei în minus, bani pe care trebuia să-i scoată din buzunar. Care buzunar era oricum gol, că tocmai dăduse avansul, mai știți, că v-am spus.

Apoi niște alți amici care planifică mare nuntă, aveau de dat avansul pentru sala visurilor domniilor lor, doar că le lipsea vreo mie de lei. Care-s mulți bani când nu-i ai.

Ca să nu mai zic de cea mai întâlnită de mine fază, pe care sper să n-o pățiți niciodată în viața voastră, în care cineva-și sparge un dinte din față, are urgentă nevoie de tratament, nu și banii care să-i acopere costurile. Pe ăia, i-ar avea cam în vreo lună așa, între timp se va perpeli în chinurile durerilor fizice și sociale, firesc, doar oamenii  nu-s chiar cei mai toleranți când ție-ți lipsește un dinte din față.

M-am gândit la toate chestiile astea când am citit despre credit făcut pe net. Mergeți pe ferratum.ro și vedeți despre ce vorbesc. E cea mai nouă metodă de a împrumuta bani de pe net! Doar că, ulterior, trebuie să îi dai înapoi și ceva în plus. Care e destul de scump, vă invit să faceți o simulare. De exemplu, la 500 lei luați pentru 2 săptămâni, dai înapoi 609 lei. Practic, ai cumpărat 500 lei cu 109 lei și ți-ai rezolvat urgența. E mult, însă, dacă lipsa celor 500 lei generează penalități mai mari decât 109, precis merită.

images (1)

Oricine poate aplica, singura condiție e să fi împlinit 24 ani. În rest, nu e nevoie de nici o adeverință de salariu, nici o garanție. Părerea mea e ca totuși cel care face creditul să știe că se poate baza pe dat banii ăia înapoi, când face click-ul pentru a-i obține. Ce scrie la secțiunea Ce se intampla daca intarzii rambursarea unui credit Ferratum? pe mine mă cam sperie. Penalizările sunt de 3%/zi și vin la pachet cu alte consecințe.

Cât despre prietena cu casa – drăguța s-a dat de trei ori peste cap și a mai făcut un credit mic pentru diferența de sumă. Amicii însurăței au cerut de la părinți, care le-au dat cu dragă inimă și s-au bucurat că au avut. Dar na, copiii ăia voiau să se descurce singuri, ar fi preferat să nu ceară. Cât despre dinți… vă spun eu, periuța e cel mai bun prieten al omului.

 foto

 

 

 

Articolul anterior

Cum au murit Paștile în Occident

Articolul următor

NU leselor pentru copii

11 Comentarii

  1. tndb

    Eu cred ca tu subestimezi naivitatea oamenilor si nu-mi pot imagina cat au platit ca sa scrii articolul. Ca de bani, nu ai lasa impresia ca ai nevoie.

    Crede-ma cand iti spun ca nici o reclama la asemenea intreprinderi nu face vreun bine cuiva.

  2. morbo

    @tndb
    de camatari intotdeauna a avut cineva nevoie, ca ne place sau nu. asa ca mai bine din aia legali decat cei care iti rup picioarele.

  3. Beatrice

    Mie sincer mi se pare mai sigura metoda asta decat sa apelezi la amanet sau la camatari… faptul ca exista o astfel de posibilitate nu-mi spune decat ca oamenii chiar au nevoie de ea. in rest, fiecare crede ce vrea si face dupa cum ii dicteaza constiinta. 🙂

  4. lia

    O colega a luat 3000 de lei de la banca, fericita nevoie mare ca-i poate rambursa in 5 ani cate 75 de lei pe luna.Asta inseamnca ca va da inapoi bancii 4500 de lei.Enorm. Eu zic ca numai un om complet lipsit de discernamat se intinde mai mult decat ii e plapuma si se indatoreaza la niste camatari de cea mai joasa speta, care, a propos, nu rup picioare, dar te lasa in strada, cu catel, purcel, copil, parinti in varsta etc…Cat de greu poate fi sa economisesti lunar din salariu o suma cat de mica? Pt ca oricum casa nu poti lua cu un asemenea credit ingrozitor de scump, precum feratul asta de-i faci tu reclama.
    Uff…urata postara avusesi astazi blondo, cu toate atentionarile tale de bruneta…sunt destule “blonde” care nu sunt in stare sa astepte o luna ca sa-si cumpere vreun ondulator si sa vezi blesteme ce-o sa primesti.

  5. Mihaela

    Nu mi se pare ca vb asa frumos despre acest credit, dar ii faci reclama. Poate pui si un P in titlul articolului. Sau poate incepi tu sa dai credite oamenilor cu dobanda celor carora le faci reclama.

  6. tndb, nu înțeleg de ce acest articol ar putea dăuna cuiva. creditul ăsta online e un instrument. Nu e pentru oricine.

    lia, normal că ideal e să economisești lunar din salariu, să te speli regulat pe dinți și să nu-ți facă pană mașina. Dar accidente se întâmplă. Spre deosebire de tine care mă avertizezi de blesteme, eu îți doresc să nu ai niciodată nevoie urgentă de 500 lei și să n-ai de unde-i cere/obține/câștiga. Că de avut până acum e evident că n-ai avut. Ceea ce nu e tocmai rău, dar, evident că nici bine.

    Mihaela, noroc cu tine și spiritul tău de observație, că altfel ce ne făceam! Dacă erai mai atentă, vedeai că articolul e publicat în categoria de publicitate, imediat sub titlu.

  7. tndb

    Dăunează pentru ca trebuie sa recunoaștem ca atât timp avem o medie a inteligentei, inseamna ca jumătate din oameni au inteligenta mai scăzută decât ea. Mare parte din acest tip de oameni nu se pricep să-și planifice sau previzioneze atât de bine cheltuielile /veniturile și dacă apelează la asemenea credite, sunt în mare risc sa piardă mult mai mult decât acel comision de administrare imens la acel credit cu dobânda zero dar care are DAE (wtf btw? ).

    Când se va întâmpla asta poate nu vor da vina pe tine însă dacă dau? E ok sa zici ca e problema lor ca s-au jucat cu focul? Ca tu doar ai vrut de un venit în plus și ca ai pus un asterisc la finalul articolului?

    Nu urmăresc intensiv blogul însă din cate am mai citit pe diagonala și îmi amintesc, ești stabilita în Marea Britanie. Însă ultimul vagabond pe care l-ai văzut în București, știi din ce cauza a ajuns în situația aia? Ești sigura ca nu a fost din cauza ca s-a îndatorat pana peste cap la dobânzi amețitoare?

    Băieții din articolul tău sunt la început, nu au fonduri multe și maxima e 1300 lei. În doi ani cine știe la cât ajunge. Zicea cineva mai devreme ca la 3000 împrumutați în banca se returnează 5000 în 5 ani. Băieții ăștia cer returnarea aceleași sume în doua săptămâni.

    Însă, poate e chiar firma unui prieten sau a unei rude, caz în care tot ce pot spune e la cât mai multe persoane aruncate în strada ca nu și-au plătit creditele, ca de făcut bine în mod sigur nu se ocupa.

  8. Nu zice nimeni să nu meargă omul la bancă. Doar că sunt situații în care ai nevoie urgentă de o sumă mică, nu vrei să te știe mama, tata, soțul, bunica. Poate ție îți intră leafa săptămâna viitoare, dar penalizările pentru neplata facturii la întreținere sunt de 200 de lei. Atunci, nu mai bine faci împrumutul ăsta de 500 lei, de mai și rămâi cu niște bani decât dacă ai fi plătit penalizări.

    Cât despre inteligența medie, am încredere că cititorii blogului meu se încadrează peste această medie. De prostia celorlalți nu mă pot face responsabilă și nici speranțe nu trag să o vindec.

    Și repet, e un instrument. Exact cum e un cuțit, de exemplu. Îl poți folosi să-ți tai pâine sau să-ți tai venele. Poate di un instrument folositor sau o armă.

    Oricum, mulțumesc pentru timpul petrecut pe blogul blondelor și în redactarea acestor comentarii.

  9. mihaela

    E o diferenta sa pui P in articol si sub articol. In plus, mai bine ii invatam pe oameni cum sa-si aprecieze valoarea muncii lor, sa fie responsabili n local sa-si faca credite de 2 bani care nu merits. Astia sunt camatari de Internet nu banca serioasa.

  10. Toata lumea vede negative aceste credite, sa va spun ceva… nu te obliga nimeni sa imprumuti, in al doilea rand… este ceva legal, costuriele sunt prezentate foarte transparent si sti cat platesti de la bun inceput, deci nu e camatarie, cine nu face diferenta intre camatarie si un IFN are o problema serioasa. Haters gone hate!

    Iar acum sa va povestesc despre patenia mea, am avut o problema, o saptamana plina cu ghinioane, prietenii care ii credeam prieteni nu m-au ajutat, familia nu a avut posibilitaeta, dar problema trebuia rezolvata si aveam nevoie de bani, atunci am cautat si am gasit pe credite-rapide.net articole despre mai multe IFN-uri, in final am aplicat pentru un credit Ferratum, am fost foarte multumit ca mi-am rezolvat problema, dar gresala mea si managementul prost al banilor ma costat, costul pentur un astfel de credit este MARE, dar mi-am REZOLVAT PROBLEMA si pentru asta le multumesc! Dar sa va spun ca mi-am invatat lectia, am inceput sa ma educ privind managementul financiar si am grija mai mare de banii mei, dar si de prietenii care-i am in jurul meu.

    Asa ca sa nu va mai aud camatari si prostii, ai nevoie urgenta de bani atunci te imprumututi, nu recomand astfel de credite pentru achizitionarea unui telefon sau lucrui asemnatoare, va recomand site-ul lui laurentiu mihai, un site plin cu informatii privind educatia financiara.

  11. Nu te obliga nimeni sa faci sau sa nu faci un credit. Daca nu iti place articolul poti trece mai departe 😉

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.192 s