Ce nu știați despre noua noastră casă și vechii noștri plămâni sunt următoarele: după ce-am investit cei mai mulți bani din construcție în sistemul de ventilație, odată cu noua magistrală de metrou, pac, tot traficul a fost redirecționat prin fața străzii noastre.
Incredibil, dar adevărat.
Poate vă aduceți aminte de acestă poză, postată prin vară, la aproximativ un an de când ne-am mutat. Sunt filtrele de la venitlație. Șoc și groază ne-am luat. Cel din mijloc e nou-nouț, reperul. Cel din dreapta filtra aerul de afară, cel din stânga filtra aerul recirculat.
Vă povesteam atunci, că soțului meu nu îi venea să creadă cât de negre sunt cele vechi, de le-a puricat la codul de bară. Și da, cele negre au fost albe mai demult!
Am decis să schimbăm filtrele mai des decât ne sfătuiește producătorul, doar că… a few moments later…
ne-am trezit cu tot traficul bucureștean la poartă. Și lucrurile s-au schimbat un pic. Vecinii ne-au zis că purificatorul lor e pe roșu toată ziua, așa că ce-am făcut? Ne-am luat unul suplimentar.
Îl avem de câteva săptămâni deja, vi-l prezint imediat cum se cuvine, dar pe scurt:
- e foarte util când gătesc, scoate bine mirosul (noi avem bucătărie open space și uneori se trăgea mirosul sus pe scări, am scăpat de asta cu el)
- face minuni rapide când intră fumul ăla turbat de afară (locuitorii din nord știu ce zic, e fumul ăla când vecinii noștri dau foc la cauciucuri sau alte gunoaie)
Duminică seara a fost un astfel de moment. Stăteam toți la masă și, bam, ne-a lovit un miros de îți dădea bronhospasm. Ventilația mergea, dar nu făcea față. Repede, purificatorul! Când i-am dat drumul, a înnebunit, iar valorile particulelor nocive creșteau ca Făt-Frumos din basme. Niciodată nu am mai văzut 20 pe ecran.
(Teoretic, 20 e în limita de verde, deci acceptabil. Știu. Ca să vă imaginați, roșu e la 150. Dar noi nu am mai văzut 20 la noi niciodată, ceea ce arată că sistemul de ventilație al casei funcționează, dar nasul nostru detecta acest miros înțepător, care n-are cum să fie ok.)
Și nu vă zic, i-am dat putere maximă și de la 18:28 la 18:52 a redus de la 20 la 2 noxele din aer. Mirosul de fum s-a dus mai repede, poate în vreo 10 minute. Și cred că ar fi fost și mai rapid dacă eram într-o cameră potrivită (apartul e pentru 45mp), nu în open space-ul de la parter, unde a avut ceva de muncit.
Datele astea se văd pe o aplicație, iar aparatul în sine arată așa:
Dar să-l vedeți când am făcut wafe, ce l-a apucat. Am ratat o captură de ecran, dar s-a efectuat și o rață a doua zi. S-a înroșit de-a dreptul, priviți:
Rața am făcut-o la cuptor, dar înainte am perpelit-o în tigaia încinsă pe fiecare parte 1 minut. Pornit Aleco. Urmăriți și timpul, în stânga sus. În 7 minute, a curățat aerul cu peste jumătate din porcării
Iar asta e final. Probabil a ajuns mai rapid aici, dar nu am fost pe fază să fac o captură de ecran.
De ce am ales Aleco?
Pentru că imediat după ce ne-am mutat, Adi Soluție ne-a dat un dezumidificator Aleco de pus în subsol, să se usuce bine. A lucrat micuțul zi-noapte, ce a scos de acolo, nu vă imaginați. Plus că, dacă Adi a ales Aleco, el sigur știe ceva, la cât construiește, nu se încurcă decât cu ceva pe care se poate baza.
Două vorbe
Purificatorul AlecoAir P45 SILK
- face față la o suprafață de până la 45 mp: pre-filtru, filtru True HEPA, filtru Carbon Activ, funcție de ionizare și tehnologia UV-C.
Stați să vi le arăt
poate elimina 99,97% dintre poluanții din aer într-un timp scurt. Aceștia sunt poluarea, traficul intens, animalele de companie, alergenii și praful.- are un sistem de ventilație tridimensional 360°, ce permite recircularea completă a aerului, pe care îl purifică de 4-5 pe oră.
Dacă nu locuiți în vârful muntelui sau în mijlocul unei păduri cu copaci, luați-vă un sistem de purificare a aerului. Vorbesc serios. Nu vă puteți imagina cum e să te trezești dimineața și să simți aer curat în locul aerului puturos din dormitor.
Mai ales că noi respirăm patru oameni toată noaptea în aceeași încăpere, vă dați seama că, de la un punct, respiram aerul scos de ceilalți.
Calitatea aerului de dimineață a fost unul dintre principalele beneficii de când ne-am mutat. Inclusiv mama sau cine a dormit la noi a remarcat.
Am fi putut să dăm mii de euro pe canapele și lustre, sisteme de iluminat sau fațadă. Încă nu avem curte și gard, dar când Adi l-a întrebat pe Horațiu de sistemul de ventilație, dintr-o suflare a răspuns: punem ce-i mai bun.
Canapele ne mai luăm, dar aceștia sunt singurii noștri plămâni. Să aveți grijă de ai voștri, ok?
Detalii tehnice mai multe despre purificator găsiți aici, vedeți că acum e redus de la 999 lei la 729 lei, să nu vă gândiți prea mult 🙂
Alina
Și la nivel de zgomot cum e purificatorul?
Miruna
nu știu să îți spun, însă are și modul silențios