Pe ceață și polei, întârzierile sunt acceptate. Asta e vreme de mers cu a doua

Tocmai ce-am întârziat la școală, pentru că polei. Mașină înghețată bocnă. Mănuși uitate în casă și întors după ele. Sigur că nu e grav, dar când ai un fiu care ține strict de lucruri precum să ajungem la timp, mami, poate deveni o presiune pe care nu ți-o dorești.

Pe ghețuș nu merită să te grăbești indiferent ce lucru important ai avea de făcut. Regula mea de bază e că n-am ce căuta într-a treia. Sigur că nu circul pe autostradă, unde aș crește limita de la a doua. Dar pe șoselele patriei, unde nici intenție de vreo sare aruncată nu se vede, nu risc nimic pe pielea mea.

Ceea ce vă recomand și vouă.

Da, autoritățile AR TREBUI SĂ, numai că oamenii mor până asta se întâmplă. Deci ce alegi: să fii nervos sau viu?

Ne-am început dimineața cu o știre tragică legată de un accident din Sibiu, nu vă încarc cu detalii.

Sigur că nu abolim moartea pe șosele cu viteza a doua pe polei, dar putem încerca, vă rog? Unde ne grăbim? Ce e mai important decât să trăim?

Și nu aveți încredere în niciun bolid. Legile fizicii sunt la fel și pentru bogați.

Aveți grijă de voi. Dacă sunteți la volan, dezghețați mașina complet, curățați și zăpada de pe capotă și, mai ales, de pe stopuri și faruri. Mergeți încet, cu viteza a doua, frână de motor, fără viraje sau frâne bruște, cu lumini aprinse corespunzător și centura fixată mereu.

foto Unsplash

Articolul anterior

Concediile la mare și când e adevăratul Black Friday în turism, interviu cu Sebastian Constantinescu de la Travel Planner

Articolul următor

O dată o să fie ultima dată

6 Comentarii

  1. La prima zăpadă se întâmplă în fiecare iarnă multe accidente. Și frâna de motor e sfântă pe polei și zăpadă

  2. Mulți circulă prost pe zăpadă, mai rapid decât ar fi cazul. Adesea îi vezi la știri. Uneori finalul este tragic. Ce e cu toată graba asta nu înțeleg… De altfel, eu râd pe subiectul că sunt fan 80. Când merg la drum lung, e cea mai confortabilă viteză pentru mine. Las` să fac cu o oră mai mult, dar să ajung cu bine.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.516 s