După perioada Nunți și Botezuri, urmează perioada Boli și Divorțuri?

Dacă așa e viața de om mare, aș vrea să împlinesc 5 ani în iunie. 5 ani mi se pare o vârstă acceptabilă să fii suficient de mare încât să nu mai faci pe tine și suficient de mic, să nu îți pese decât de mă-ta.

Scuzați-mi franceza, dar știți că uneori cu greu mă pot abține.

Nu vi se pare și vouă? Parcă toată lumea din jur se îmbolnăvește sau divorțează. Sigur că n-am făcut un studiu științific cum se cuvine. Sunt doar niște observații destul de subiective.

Cineva îmi zicea zilele trecute că își dorește 5 zile de pauză. 5 zile în care toată lumea să fie bine, sănătoasă. Eram și eu inclusă pe lista pomelnicului de bine. Vrem o pauză. În care nimic să nu ne doară. Dacă se poate, nici sufletul.

O prietenă nouă și tânără mi-a povestit că a avut cancer. Stai, ce, cum se poate! Ce noroc că l-a prins din vreme, a câștigat încă o viață. Ar trebui să se cheme ”Cum să am grijă de mine”. ”Eu sunt cea mai importantă”.

Altă prietenă vorbește cu bărbatu-său zilnic că divorțează. Că ar avea și ea libere două weekend-uri pe lună. El crede că e o glumă. Că poți crește copiii cu pizza comandată.

Nu știu pe cine viața o să surprindă. Eu cred în continuare că împreună ne e mai bine. Dar într-un sănătos împreună, cu timp și iubire. Cu mâini încălzite și oameni grămadă. Ca atunci când te aduni seara acasă de la grădiniță, serviciu și școală, fiecare cu alte povești și alte pofte de mâncare, dar ne trântim în același pat toți patru, cu copii peste părinți și picioare peste față. Când toată lumea respiră, e liniște și mult spațiu pentru un singur lucru să existe:

împreună.

Adevărul este că n-or să împlinească 5 ani decât copiii în iunie. Și că e o bucurie să facem pace și cu gândul ăsta. E altă vreme la noi în suflet. O fi ceva de învățat și de aicia. Unele lecții le putem împrumuta de la alții. ”Cum să am grijă de mine”, ”Eu sunt cea mai importantă”. Nu o lăsa să divorțeze, ca să-ți apreciezi nevasta. Lasă telefonul din mână. Vino mai devreme acasă. Du tu la dentist copiii, când au carii. Ține minte când au fotbal și unde. Bani mai poți face. Faimă ai toată viața să poți culege. Dar familia și sănătatea sunt ireversibile câteodată. Crede-mă pe cuvânt, nu-s riscuri care merită asumate.

sursa foto unsplash

Articolul anterior

Realități periculoase din grupurile de pacienți

Articolul următor

Experiența ta și a altora e aur curat când alegi ceva pentru casa nouă – azi, despre frigidere (p)

1 Comentariu

  1. Anca

    Trist , dupa o vreme cand mergi la nunti vine una in care auzi de divorturi. Ar trebui data si acolo o petrecere de incheiere , sa inchida cercul.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 131 queries in 0.452 s