Dimineți, unghii și vieți care se schimbă. În bine, uneori

Iubitul meu încă doarme alături. Băiatul cel mare face Lego și celălalt tunde un ren. Am aprins a patra lumânare azi. Mai e fix o săptămână până la Crăciun. Colindele cântă din calculator.

Le-am dat de mâncare, nimeni nu a urlat. De la primul ochi deschis, Tudor a zis: mami, pot să fac Lego, Victor, hai să îți pun un desen animat. Și-au ieșit. Nu mint. Am auzit un înger cum a cântat.

Mi-am făcut o cafea cu spumă, cum de luni întregi n-am mai putut să-mi fac. Am lăsat jumătate pentru când se va trezi el. Am spălat vasele și-am profitat de unghiile înmuiate să le aranjez un pic. Cred că le voi da și cu ojă roșie, poate chiar azi.

Ieri  mi-am cumpărat fond de ten și un ruj nou. Nu eram prea hotărâtă, ba îmi venea să-l și dau înapoi înainte să plec din mall. Ce-mi trebuie mie, unde merg eu să-l port? Dar am ajuns acasă și zâmbetul lui Horațiu, când m-a văzut. Arăți bine, mi-a zis doamna Vasilica în lift. Din oglindă îmi zâmbea o tipă cu un ruj ușor șters, dar care-mi amintea de o tinerețe care se cere reinventată cumva. O să țin rujul. Și o să-l folosesc.

Am pus manichiura pe pauză să fac o poză acestei dimineți. O poză în cuvinte. Pe care să le țin minte. Diminețile ăstea îți merg la suflet și ridică standardul altor dimineți. Să nu credeți că sunt toate cu colinde și lumină din lumânări. Lăsați-mă să mă bucur un pic.

În vară, când m-am dus la Cluj la banchet, mi-am făcut unghiile roșii înainte să ies pe ușă. Pur și simplu mi-am aruncat oja pe ele cum s-a nimerit. A ieșit așa bine, că ziceai că am o boală genetică. Mama a fost de părere că mai bine le-aș șterge pe drum.

Azi am avut timp și să aprind lumânări. Să le aud focul cum arde, Doamne, ăsta e miracol într-o casă cu doi copii!

S-a trezit H. S-a apucat să mănânce turtă dulce și nu pot să-l las. Singur that is, uitasem că avem așa ceva.

Poza e de acum 2 minute, de la noi. Muzica e de aici, un clip fără reclame pe youtube. Duminică frumoasă tuturor.

Articolul anterior

Degeaba ai sărbători de vis, dacă e un coșmar să le pregătești

Articolul următor

Michelle Obama: ”Să fi tot fost 10 ani, cât nu mi-am putut suferi bărbatul”

13 Comentarii

 1. Roxana

  Ma bucur foarte mult pentru voi!! ❤️

 2. Ioana

  Bună dimineața!

 3. Sorina

  Sa te bucuri din plin de astfel de momente! By the way…la tine am citit, candva (am cautat ulterior si n-am mai gasit), despre o oja buna, care rezista cu zilele, in conditii de …2 copii 😉. Care e?

  • always Chanel. Merită banii. Nu știu cum e cu unghiile făcute la manichiuristă, dar am ojă Chanel de pe vremea când lucram la ELLE. e o culoare pe care nu o pot purta oricând, dar ține fără probleme. sticluța de ojă roșie am terminat-o deja. ieri am cumpărat alta, 150 lei. face toți banii.

  • Andreea

   Buna. Mama de 3 copii prezenta aici :). Eu am descoperit top coat-ul de la Melkior acum 1 an. Este incredibil ce diferenta face, oja rezista mai mult decat atunci cand nu aplicam si top coat. Si arata si frumos, ca si cum ai avea unghii cu gel.

 4. Cristina

  O duminica plină de bucurii alături de familia ta frumoasa și Felicitari ca ai avut putina liniște ca sa te bucuri de unghii, cafea, lumânare și colinde!❤️

 5. Mariana

  Mă bucur că ai parte de puțină liniște. Știu cât tânjești după ea uneori!
  Și la noi se vede luminița. Sunt puțin mai mici copiii noștri, dar mai avem ocazional parte de câte 10-15 minute de liniște (a se înțelege că se joacă între ei, nu că e neapărat liniște în casă), ca mai apoi să vină să ne sară în brațe și să ne îmbrățișeze. Și pentru momentele astea grozave merită și o săptămână de haos și nebunie.
  Să aveți o duminică frumoasă! 🤗

  • Virginia

   Va fi diferit peste 1 an si asa mai departe. In foarte scurt timp se vor trezi dimineata si vor merge impreuna la joaca fara sa mai treaca si pe la voi. Se vor juca ore in sir impreuna fara sa mai aiba nevoie sa te vada mereu pe langa ei, ba chiar…soc si groaza…vei merge cu ei cu trotinetele la scoala si nu veti intarzia nici macar un minut.

   Va vor pregati micul dejun, vor face curatenie alaturi de voi si le va fi rusine sa iti spuna ‘te iubesc’ in gura mare, in vazul lumii. Dar te vor iubi acasa, te vor tine de mana si eventual te vor ridica in brate caci tu vei avea tot…1.60 m iar ei 1.80 m. 😘

   Greu a fost…greul cel mai greu vine, zic eu, spre adolescenta si in perioada cand, cu toata dragostea si atentia noastra, pot aparea niste derapaje foarte urate daca nu suntem langa ei sufleteste.

   Va fi bine, a fost o calatorie superba in 4 si va deveni si mai frumos doar ca intr-un alt fel.

 6. Maria

  Mă bucur tare! Să îți fie tihna și binele mereu alături. ❤️

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 158 queries in 0.459 s