Ceasuri și disciplină: telefoanele nu ne ajută să fim punctuali (p)

ceasuri damăÎnainte de Primul Război Mondial, bărbații aveau numai ceasuri de buzunar. Cele de mână erau exclusiv ceasuri de damă. Asta s-a schimbat, când domnii și-au dat seama că e destul de complicat ca într-o mână să țină pușca pe front și cu cealaltă să-și pescuiască ceasul de la piept.

Așa s-a terminat era ”ceasuri de damă” și a început era ”ceasuri pentru toți”.

M-a distrat să descopăr acest detaliu istoric, fiindcă nu m-aș fi gândit la ceasuri ca fiind accesorii feminine. Și pentru că eu am renunțat la al meu, când am devenit mamă. Și pe frontul unui bebeluș ținut în brațe non-stop, era destul de complicat să nu rănesc copilul la fiecare pas. Dar bine, asta și pentru că nu aveam un ceas ca oricare ceas normal. Nuuu, știți genul de ceas cărămidă? Aia eram eu. Ditamai. Când mă vedeai cu ceasul, să te temi puteai.

Dar era superfain. Să renunț la ceasuri și parfumuri a fost ces mai mare schimbare după ce-am avut copii care a rămas la fel. Nici acum nu port, deși uneori îmi e dor. Dar ultima oară când m-am dat cu parfum, era să ne intoxicăm și să vomăm în mașină la soț, deci nu mă mai hazardez prea curând. Deși aș putea, pentru că să vedeți cum fac:

Intru pe Instagram un minut, să trimit un mesaj. Stai, că uite ce de necitite am în inbox. Butonez, dar cineva a dat share la un story al meu. Dau click. Ajung în reel, vaaaai, câte comentarii, stai să răspund. Ia, să verific chestia asta înainte să o zi. Google search.

Minutul ăla mai târziu, îmi ridic ochii din telefon, că picioarele mi-s amorțite și abia mă mișc.

Văăăăăăleu, miruno, te așteaptă copiii să-i iei! Ziceți și voi dacă n-ați pățit. Un minut pe telefon nu e ca un minut normal, oricine să zică orice. Când pun mâna pe telefon, sunt ca un copil mic care nu mai poate mânca supica, fiindcă a văzut reclamă cu ciocolată pe un catalog de magazin alimentar.

Ceasuri de damă, deci? Sau voi sunteți niște adulți responsabili, într-o relație armonioasă cu domnul Timp?

Photo by Concha Rodrigo on Unsplash

Articolul anterior

Am căutat poze cu ”bărbați făcând treabă” și i-am găsit la sală, făcând mușchi, nu curățenie în casă

Articolul următor

Mamele sunt reginele extremelor: de la ”Nu mai pot” la ”Mă topesc de drag”

1 Comentariu

  1. Ioana

    Eu am început să port ceas tocmai din cauza asta. Minutul pe telefon ține anormal de mult 😁

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.147 s