rochii de searăLa ziua mea de 10 ani, mi-am dorit o rochiță roz care avea cusute pe ea toate paietele din lume. Pe lângă paiete, mai avea niște trandafirași. Roz și ei, ăfcors. Mai erau și alte floricele, nu le-am putea numi tocmai elegante. Mama m-a dus să mă probeze cu alte rochii normale la cap și mai puțin strălucitoare, dar, când ai zece ani  simplitatea nu e foarte atrăgătoare.

Meghan Markle. Ducesa Kate. Unghiile nașei mele. Mama mea care nu se culcă fără să facă duș, oricât de obosită sau de târziu ar fi.

Femeile pe care le admir de aproape sau de la distanță nu sunt cele cu zorzoane.

Sigur că n-am nimic cu zorzoanele, zic doar de gusturile mele. Într-o era în care designerii nu mai știu ce maimuțe să-și pună în cap și ce genți de rafie la prețuri exorbitante doar-doar să atragă atenția, pentru mine, simplitatea e cheia succesului când vine vorba de rochii de seară.

Simplitatea ar trebui protejată de natură.

De câte ori am avut nevoie de ceva rochii de seară (fie la banchet, fie de mireasă, fie de orice), n-aveam loc să respir de paiete. Ultima dată, acum în vară, cu cât probam mai multe, cu atât aveam senzația că mi-a greșit cineva corpul din fabricație. Că n-am balcoane corespunzătoare, picioare de scos în lume sau talie de viespe.

Sigur, poate nu e vina hainelor, ci vina cui le probează.

Meghan Markle a șocat lumea când a purtat Simplitatea la nuntă.

Am citit că e parte din eticheta casei regale ca doamnele să nu se dea cu ojă în culori turbate. N-am nimic cu culorile turbate și m-ar enerva o astfel de limitare, dar e un reper dacă e să căutăm repere cu istorie. Când zici rochii de seară, te gândești la prințesa Diana.

la Grace Kelly

Audrey Hepburn

la Jackie Kennedy Onassis

la Michelle Obama
Eu la ele mă gândesc. Și când le văd cu ochii minții, nu le țin minte în anumite rochii de seară, ci într-o prezență simplă, dar impunătoare. Ce observ la femeile  care nu se îmbracă să impresioneze e că nu paietele, ci spiritul lor strălucește cel mai tare.