Schimbările care urmează pentru noi

Am vrut să mă prindă septembrie fresh. Cu bateriile încărcate și fără cearcăne la ochi. Pentru că Tudor începe școala, iar Victor creșa. Plus că ne mutăm. Construim casă. Până am scris aceste propoziții, mi-a sunat telefonul de 3 ori.

Sunt fix invers de cum am planificat. Nu mă plâng, doar constat, deși am voie să mă și plâng dacă vreau.

Noutatea e că ne mutăm. Am închiriat un apartament aproape de școala și grădinița copiilor. E mai ieftin decât să înnebunim. Adică, școala și grădinița sunt mai aproape de unde ne construim casa și foarte departe de unde stăm acum. Aș avea zilnic de traversat pasajul Unirii cu ei, care e închis, deci traficul va fi infernal, ceea ce nimeni nu merită, oricâte păcate ar avea la dosar.

E un apartament mic cu două camere, e o soluție temporară. Ne mutăm ca la hotel, de duminică până vineri și asta e. Cam așa sună discursul meu pentru copii. Ce aventură, yey! În realitate, poate nu știți cum e să locuiești în două case. Mereu e ceva ce nu găsești. Sau rătăcești. Cu doi copii mici și un soț foarte ocupat, presimt că urmează o dietă take-away.

Îmi e dor să stau. Îmi e groaznic de dor să scriu. Nu-mi vine să cred că vacanța s-a terminat. Îmi place să construiesc când decid ce culoare vreau. Nu-mi plac însă deloc dialogurile pe șantier. Nu vreau să învăț cuvinte noi precum glaf și mă tem de câte ori îmi sună telefonul, să nu fie vreun meșter care-mi cere vreun ban. Sau care are ceva de criticat, pe modelul ”cine v-a lucrat aici”.

Sunt niște discuții care-mi fac neuronii să sângereze efectiv. Fiindcă nu înțeleg jumătate din cuvintele pe care ceilalți le spun, iar deciziile sunt pentru mine și pe banii mei.

În următoarele două luni începând de luni, am refuzat cam orice. Deplasări în străinătate, invitații la emisiuni, proiecte speciale. Mă ocup doar de copiii mei.

Și de mine.

Încă am colete aduse de curieri cât am lipsit, pe la vecini. N-am ajuns să le iau, fiindcă plec dimineața devreme și mă întorc seara târziu.

E o perioadă intensă, dacă aveți copii, știți. Dacă v-ați mutat vreodată, știți. Dacă ați construit vreodată, știți. Dar le-ați făcut pe toate în același timp? Vă invit să mă urmăriți. Cred că va fi distractiv.

Photo by Hello I’m Nik on Unsplash

Articolul anterior

Excursie în Bucovina: Cum a fost cu 2 copii mici într-o căsuță ca-n povești (în Gura Humorului, review pensiunea La Roată )

Articolul următor

Ajutați-mă să închiriez o garsonieră ca un hotel de 5 stele, în Tineretului, București

16 Comentarii

 1. Agnes

  Alex al meu, ( 2 ani, luna asta ) începe creșa, ne mutăm, eu sunt în căutare de job nou. I feel you, sis! Sau you feel me? 😅🙈 Doamne ajută să trecem cu bine peste toate!

 2. Simona

  Si eu ma plangeam ca am ramas singura pe departament, cu coleg nou de scolarizat, cu un sot care-si schimba jobul si cu o perioada destul de interesanta si in business.
  Nu ma mai plang! Iti trimit imbratisari si putere!

 3. Filip Maria

  Aceeasi situatie ca si a ta Miruna. Doar ca ai mei copiii sunt mai mari.

 4. Bia

  Eu vreau doar sa-ti urez bafta cu toate care vin (vin si trec si vin altele) si sa-ti zic ceva ce tot am vrut (ca azi am prins 3 secunde de Vorbeste Lumea si erai chiar tu): ma bucur ca vorbesti ardeleneste chiar si la televizor si ma bucur ca nu sunt singura care NU se chinuie sa vorbeasca altfel decat stie sa vorbeasca.
  Atata doar, autenticitate at its best!

 5. Vilma

  O imbratisare mare pentru tine! Sa fie cu energie pentru tot ce ai de facut!

 6. Raluca Diana

  Mult succes!
  Eu m-am mutat, am schimbat jobul, am facut nunta si aveam masina in service toate in aceeasi luna, nu a fost imposibil dar inteleg putin prin ce treci (asta de încurajare, desi nu aveam copii, asa ca probabil nu se compara)

  …Dar si cand o sa ne dai poze cu bucataria montata in casa ta? Cat de bine o sa fie? 😀

 7. Iulia D.

  Pare tare complicat ce povestești tu aici, dar în același timp e foarte calculat, sunt convinsă că e cel mai bun aranjament. Presimt că peste vreo lună o sa fii așa de ok cu situația asta de du-te-vino, că o să fie noul normal, n-o sa mai știi cum era înainte. Și apoi, nici n-o să simți când, deja cauți perdelele alea faine să se potrivească la culoare cu mobila vernil 😉 Curaj, găină, că mâine te tai! 🙈🤗

 8. Silvia R.

  Tin pumnii! Sper sa fie tranzitia cat mai usoara!

 9. Pia

  Știu cum e ne am mutat în 3 apartamente ale noastre am construit 4 case ,acum o săptămână ne am mutat în ultima e greu dar e frumos .Noi am fost norocoși sa avem alături meseriași datorita cărora ne au ieșit cam toate cum ne am propus
  Multă răbdare totul va fi bine!
  PS La noi cu siguranță nu e ultima mutare😁

 10. Ioana

  Omg Miruna, hai ca m-ai facut curioasa….perioada intensa, clar, acolo la voi! Sa fii cu nervii tari, e doar temporar! Sigur va veni si momentul acela in care o sa ne scrii un articol de la o cafea de pe terasa casei tale, cand copiii sunt bine acomodati la scoli si crese si totul in casa e la locul lui. Abia astept acel articol. Te imbratisez!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 166 queries in 0.153 s