N-am mai purtat de când am rămas gravidă și nici nu mai știu ce parfumuri mi se potrivesc (p)

parfumuri arăbeștiSoțului i-am dat interzis la parfumuri, after shave și, inclusiv, deodorant. Dar grețurile erau atât de grave, încât până și pe pacienți îi rugam să nu se dea cu nimic când vin la dentist. La prima sarcină am vomat semnificativ mai puțin decât la a doua, dar simțeam parfumurile și din pereți.

Mi se părea că până și tacâmurile au un parfum.

”Vreau furculița cealaltă, asta prea miroase ciudat.” Nu-mi făceau rău însă mirosurile naturale gen ceapă-usturoi-leuștean. Explicația științifică la această hipersensibilitate este că estrogenii o cauzează, încă nu știm însă exact de ce. Probabil ca gravida să poată depista mâncarea sau substanțele care îi fac rău și să-și protejeze astfel bebelușul.

Îmi revin însă încet-încet. Asta e vara când am ieșit din tricoul de alăptat. Poate ați observat.

Mi-am dat seama că e nevoie de o schimbare, când am scris pe blog că urmează o vacanță doar cu soțul meu. Cineva mi-a lăsat un comentariu în care mă ruga să nu mă îmbrac în haine de alăptat. Ați auzit o bubuitură? Era fisa care mi-a picat. Zbang.

Acum cochetez cu următorul nivel.

Știu că poate par genul franțuzesc, dar înainte de copii eram pe parfumuri arăbești. Le aveam pe preferatele mele dintr-o parfumerie de nișă, nu e prima oară când povestesc. Parfumuri arăbești nu sună prea sofisticat, sună ieftin și duzinat. Pe cuvânt, că nu neapărat.

Ale mele numai ieftine nu erau. Singura grijă e că m-am mai dat de vreo două ori și era să mi se facă rău. Pentru că parfumurile mele sunt foarte dulci. Leșinător de dulci. Atât de dulci, că te dor dinții, deși nu le mănânci.

Și nu știu dacă mi se mai potrivesc cu Miruna de acum.

Aș vrea să se facă un site să le poți mirosi. Cine va descoperi cum miroși parfumurile pe net se va îmbogăți.

Atât voiam să vă spun și să pun trei link-uri către parfumuri arăbești, că m-a rugat emag. Acum liber la discuții superficiale, de mame care stau pe o bancă în parc. Furculițele voastre a ce miroseau? 🙂

Photo by Atikh Bana on Unsplash

Articolul anterior

Fără violență estetică asupra corpului de femeie: ”Vara e și a noastră”, sloganul unei campanii a Ministerului Egalității din Spania

Articolul următor

Când e atât de fericit, că nici nu vrei să-l întrerupi vreun pic

8 Comentarii

 1. Miha

  Parfum nu folosesc de vreo 4 ani ca ba alaptez, ba gravida.. si daca nu ma suport eu sigur nici copilu de 11 luni.
  Acu parfum parfum, da ce te faci cu tot “parfum-duhoare” naturala cat esti gravida… Ori numa mie mi se pare ca f tare ma imput?
  ah, si barbat’miu cand ma prinde parfumata, incearca sa ma incurajeze ca ce bine miros, ca etc etc… M-am prins ce psihologie face el avolo dar tot degeaba 😀

  • Michelle

   Wow. Parcă am scris eu comentariul ăsta. Fix asa am pățit și eu la a doua sarcină. Nu mai suport de ceva timp nici deodorantul solid, acum folosesc doar spray, combinat din când în când cu transpiblock. Am descoperit de curând ce magie face dezinfectantul de mâini cu alcool aplicat pe pielea de la subraț. Puteți încerca. Hope it helps. 😘

 2. Alexandra

  Și eu, și eu, greu cu parfumurile, mai ales cu cele scumpe, uleioase, și cât am fost gravida dar si înainte. Mi se făcea rău de la miros, mai sa leșin de rău, cu amețeli și grețuri, tot tacâmul. După terminat de alăptat și câțiva ani mai târziu le-am descoperit pe cele cu “miros de iarba” sau fructe, foarte răcoroase. Mi-am luat unul de grapefruit de miroseam ca o salata de fructe însă sunt singurele pe care le tolerez. Dar măcar ma dau și eu cu parfum :)).

 3. Elena

  Si nici make-up si deodorant nu am mai folosit de la prima sarcina, nu numai parfum..de la mirosuri mi se facea rau..si pe piele nu am vrut sa pun nimic chimic..am folosit numai unt de cocos..si cu ala am ramas de 5 ani..nici ca mai vreau altceva si nici ca mai suport altceva..si ghiciti ce?nu m-am uratit si nici nu m-a lasat barbatul😂
  Bine, nici inainte de sarcina nu imi puneam masca de farduri si nu imi turnam galeata de parfum pe mine, deci nu a fost o diferenta izbitoare..

 4. Parfumul de sarmale e cel mai sexi 🙂

 5. Cristina

  Nu eram mare amatoare de parfumuri nici înainte de prima sarcina, acum 10 ani, dar de atunci am scăpat de ele. Efectiv le-am aruncat. Nu mă deranjează parfumul pe pielea altuia, dar pe a mea nu le mai suport deloc. Și nu e vorba de miros in sine ci de o anumită stare de rău pe care eu o percep ca fiind de la ingredientele parfumurilor cumva… Nu știu dacă are sens ce spun. Dar nu le simt lipsa deloc. Un deodorant e tot ce am nevoie că să fiu bine cu mine. La fel și cu balsamul de rufe. Nu folosesc de ani de zile și mi se pare că rufele spălate doar cu detergent și uscate la soare au cel mai grozav parfum. Și dacă aș putea alege un parfum pentru mine, așa aș vrea să miros: a curat și a soare.

 6. Claudia

  Înainte de sarcină, de a doua sarcină mai exact, aveam un parfum preferat, dar, după ce am născut, a fost imposibil să îl mai folosesc. În schimb, am altele acum preferate, plus că am și o pasiune ptr parfumuri. Uite, fac și eu o recomandare, se numește Lanvin Rumeur, e foarte frumos, nu e deloc greu, e delicat, dar nu apă chioară. Iar unul în care poți face duș este Green tea Elizabeth Arden!

 7. G

  Sarcina provoacă atâtea probleme, unele grave de sănătate. Poate e mai bine sa nu faci copii.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 145 queries in 0.183 s