Când bunicii sunt ai tăi, nu sunt bătrâni, ci bunici și atât

bunicii miruna ioaniAzi-noapte am visat-o că țopăia pe undeva, probabil după copiii mei. Și i-am zis: Geli, tu întinerești! Ce cadou frumos am primit eu de ziua ei.

Astăzi împlinește 93 de ani bunica mea.

Anul trecut pe vremea asta i-am făcut un cadou foarte special: am postat numărul ei de telefon pe internet și v-am rugat s-o felicitați. În două ore, a trebuit să scot numărul postat, fiindcă deja i se descărcase telefonul. Toată ziua doar asta a făcut, a vorbit cu o grămadă de necunoscuți și tare mult i-a plăcut. Mi-a povestit că la primele telefoane nu își putea aduna cuvintele de plâns.

Anul ăsta nu am prea multe idei, decât c-o să mă urc cu copiii în tren să mergem la ea. Facem petrecere în dormitor, și ce? Acum vreo lună, Geli și-a rupt un picior, a fost operată, acum se recuperează binișor. Tocmai am vorbit la telefon, am auzit-o optimistă și mulțumită de progres. Se gândește să plece la plimbare prin oraș, ceea ce-mi dă și mie speranță să îi fac o cafea într-o zi în bucătărie la noi. În casa nouă, bineînțeles.

După toată povestea cu piciorul rupt, mi-am dat seama ce bună e fiecare clipă în care nu se întâmplă nimic rău. Ce noroc avem în fiecare zi de multe ori! Și nu știm. Ce fericiți eram când ajungeam la Sibiu, urcam s-o salutăm și apoi coboram toți, mama punea pentru fiecare câte un tacâm, mâncam, povesteam și ne jucam.

Să ajungeți și voi vârsta mea, mi-a urat ea mie acum, că așa-s bunicile când ele au 93, chiar dacă ai și tu 35 împliniți. Întâietate la vorbit. O să țin minte tot ce mi-a zis, fiindcă o bună parte din cine este ea trăiește în mine chiar acum. Sigur că nu mă dau cu ruj cât ar considera bunica mea, dar acesta e efectul femeilor din viața oricărei fetițe de pe pământ. Iar ea este, după mama mea, cea mai prezentă figură feminină.

Bunica aia cu care ai crescut. Care îți dădea degetul printre zăbrele înainte de somn. Care îți făcea frecții pe spate și prăjituri, care se juca remi și cărți. Cum te înveți acasă, așa o să faci și în lume, îmi zicea la fiecare prânz. A fost plasa mea de siguranță foarte mulți ani. Îmi amintesc că nu-mi plăcea să plece de-acasă, ceea ce nu s-a schimbat nici în ziua de azi. Cred că, într-un fel, când vine vorba de bunici, noi n-avem niciodată cu adevărat 35, iar ei rămân veșnic bunici fără să fie vreodată bătrâni.

Articolul anterior

Cum îți pregătești corpul de vacanță: E o săptămână la mare, nu admiterea la Pentagon

Articolul următor

Bebelușul nu te manipulează: Imaginează-ți cât de intensă e foamea, când ai fost doar sătul toată viața

5 Comentarii

 1. Ana

  Ce dor mi s-a facut de buna mea. Toata dimineata m-am gandit numai la ea si acum uite… citesc la tine postarea asta. Ma rog sa fie bine in ceruri buna mea si iti doresc sa te bucuri multi, multi ani inainte de a ta.

  • te îmbrățișez și îți mulțumesc. La ce frumos vorbești despre ea, cred că zâmbește undeva în Ceruri

 2. Andreea

  Doamne ce dor îmi e de Mama Floare… iubita mea bunică, aseara urmăream niste filmulete cu ea in care ne povestea despre viata ei…imi e tare dor sa o vad, sa ii aud vocea sau sa stiu ca e acolo…din păcate in septembrie a fost ultima di aniversare, tot 93 de ani, iar in octombrie i-am spus zbor lin spre cer, sper ca e bine acolo langa ceilalți bunici si langa scumpul ei sot ..

 3. Ania

  La multi ani bunicii Geli!
  O imbratisez virtual ca si cum as face cu Buny a mea care nu mai este!
  Nu mai este fizic de aproape 3 ani! Dar e cu mine mereu!
  De cate ori urcam in masina spre serv o sunam si vb cu ea tot drumul! De trei ani vorbesc cu ea doar in gandurile mele !
  Sa i transmiti bunicii tale toate gandurile bune ale unei nepoate fara bunica pe pamant!

 4. Mona

  La multi ani pt bunica Geli! Cu cata invidie citesc dragostea ta pentru o bunica minunata si calda. Eu n-am avut parte de o astfel de bunica, amandoua au fost niste femei reci, egoiste, fara iubire si drag de nepoti sau copii in general….. N-am simtit mare tristete cand s-au dus.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 130 queries in 0.343 s