Să nu vă supărați, datoria mea dintâi e să fiu o mamă bună, abia apoi o fiică bună, noră sau prietenă bună

Ordinea prioritatilor in viata. Mi-a fost clara cand explicam bunicii ca nu, ciocolata nu ii face bine copilului care tocmai facuse carie. Desi era o ciocolata daruita cu toata dragostea, datoria mea e sa fiu de partea lui mai tare decat sa nu o supar pe ea.

Astazi aveam o zi plina de dimineata pana seara, dar Tudor a facut febra si aia a fost. Am pus mana pe telefon si am reprogramat totul, cu scuzele de rigoare. Nu mi-a fost usor, stiu ca am dezamagit niste oameni.

Nu m-am gandit prea mult cand am raspuns la intrebarea: pe cine e mai important sa nu dezamagesc, pe copilul meu sau pe alti oameni?

Ma intorsesem de nicio luna la cabinet, Tudor statea acasa cu Eme. A facut febra peste noapte, era a doua febra din toata viata lui. Nu stiam de la ce, era blegut nevoie mare. Am pus mana pe telefon si am anuntat pacientii ca am copilul bolnav si le-am cerut iertare.

Iertati-ma ca nu mi-am tinut cuvantul, dar astazi am o persoana foarte importanta pe care nu vreau sa o dezamagesc: copilul meu.
Aleg sa fiu mama lui bună inainte de toate.

Articolul anterior

Daca un film prost te emotioneaza, inseamna ca e bun? Despre Marry Me cu J. Lo

Articolul următor

Tragedia școlii românești nu e în manuale, ci când elevele își privesc directoarea cum îl acoperă pe tipul care le pipăia între picioare

3 Comentarii

  1. Ionela

    ❤️

  2. Da, așa este. Vezi că nu ai scris și „soție bună” pe listă! :))

    Eu am o intrebare: cumva se contabilizează toate aceste amânări și anulări? Că am impresia că nu. Că pur și simplu, într-o societate în care valorizăm succesul profesional și personal după alte criterii (salariu, statut, premii câștigate etc), cei care au copii pur și simplu au doar de pierdut. Da, normal că câștigăm iubirea copiilor noștri, sigur că da, fii-mea mereu îmi zice că sunt cea mai bună din lume (bine că nu are termen de comparație hahaha), dar pe lângă asta… Mai ales noi, femeile, renunțăm la foarte multe pentru a avea grijă de copii. Și de-aia când tragem linie, multe femei se trezesc că ar vrea poate să divorțeze, din motive serioase, dar au doi copii pe care i-au crescut și din cauza asta nu au o slujbă bine plătită și nu se pot întreține cu tot cu copii. Zero independență.
    Complicată treabă…

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 138 queries in 0.191 s