Putin are sub 48 de ore să permită ucrainienilor să repare alimentarea cu energie electrică de la Cernobîl și să evite un dezastru

Ministrul de externe al Ucrainei cere ajutor pe twitter pentru a evita în 48 ore un dezastru la Cernobîl. Pe scurt, s-a luat curentul. E vorba de pompele care răcesc deșeurile de combustibil nuclear. Fără electricitate, ele nu funcționează, temperatura crește și radiațiile încep să se evapore. Ucrainienii nu pot interveni să repare, fiindcă centrala e ocupată de trupele rusești.

Știți filmul ”Don t look up”? Am senzația că știrea asta se pierde printre rânduri.

Traducerea și link-uri, să verificați:

”Este avariată singura rețea electrică care alimentează centrala din Cernobîl și toate instalațiile sale nucleare ocupate de armata rusă. Centrala nucleară a pierdut toată alimentarea cu energie electrică. Fac un apel comunității internaționale să ceară de urgență Rusiei să înceteze focul și să permită unităților de reparații să restabilească alimentarea cu energie.

Generatoarele diesel de rezervă au o capacitate de 48 de ore pentru a alimenta CNE Cernobîl. După aceea, sistemele de răcire ale depozitului de combustibil nuclear uzat se vor opri, făcând iminente scurgerile de radiații. Războiul barbar al lui Putin pune întreaga Europă în pericol. Trebuie să se oprească imediat!”

Organismul de pază nuclear al ONU a spus că pierderea alimentării electrice nu are un impact critic asupra siguranței.

„Încărcătura termică a bazinului de stocare a combustibilului uzat și volumul de apă de răcire de la centrala nucleară de la Cernobîl este suficient pentru îndepărtarea eficientă a căldurii fără a fi nevoie de alimentare cu energie electrică”, a spus Agenția Internațională de Energie Atomică.

Pe de altă parte, compania nucleară ucraineană Energoatom a transmis miercuri că ar putea fi eliberate substanţe radioactive de la Cernobîl din cauză că nu mai poate răci combustibilul nuclear folosit după ce alimentarea cu electricitate a centralei a fost afectată, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Energotam a publicat un avertisment pe pagina de facebook, în care zice că nu poate repara defecțiunea din cauza trupelor rusești. Dați ”traducere toate comentariile” și citiți.

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Haluşcenko, a declarat că autorităţile nu ştiu nivelul radiaţiilor de la Cernobîl, din cauză că nu pot afla ce se întâmplă acolo în contextul în care centrala este sub controlul trupelor ruse. Dar acolo se află oameni, care ar fi teribil de afectați dacă situația nu se rezolvă.

Cred că mama tovarășului nu i-a spus că nu te joci cu focul, fiindcă te poți arde singur. Să sperăm că băieții buni din spatele cortinei și toți James Bonzii trag niște sfori. Să sperăm că fix în aceste momente se nasc niște eroi.

Articolul anterior

Mama e omul ala care iti taie tie cea mai buna bucata

Articolul următor

Benzina e noua hârtie igienică – Românul ar face orice să nu piardă și să aibă

1 Comentariu

 1. Roxana

  Salut!
  Din ce am inteles situatia nu e chiar asa. Exista sisteme reduntante, astfel incat, daca unul cedeaza altul ii preia rolul. La Cenobil ar exista 3 astfel de sisteme.
  In momentul de fata e in functiune al doilea sistem. Deci inca exista back up.

  A doua chestie e ca exista Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică de la Viena care monitorizeaza nivelul radiatiilor si care ar trebui sa observe daca ar exista probleme.

  Rusii detin controlul centralei, dar nu au inlocuit angajatii. Deci oamenii de acolo stiu cum functioneaza sistemele.

  Sigur, nu ma incanta deloc situatia si iau in calcul varianta cea mai pesimista, dar nu cred ca e cazul sa ne panicam. E bine sa vedem si alte opinii, mai ales acum cand informatiile sunt manipulate atat de usor.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 131 queries in 0.178 s