Poveste adevărată despre o cititoare care urmează să se îmbogățească

cititoare îmbogățească

Știți cum uneori lucrurile se leagă în capul tău pe modelul connecting the dots și începi să înțelegi viața altfel? Să vă spun o poveste.

Ascult cartea asta, A millionaire mindset (e gratis pe youtube). E scrisă de Harv Eker, om de afaceri, trainer și coach. Pentru mine, care am zero educație financiară, vine să revoluționeze niște principii de bază. V-o recomand.

Dar n-are musai legătură cu banii ce zice acolo, ci cu orice. O ascult înlocuind uneori bogat cu fericit, cu mamă bună, cu țîțe mari și cu ce simt că-mi lipsește în acel moment. Glumesc cu țîțele, voiam doar să râdem puțin.

Povestește tipul că ține o conferință, sala plină, le recomandă oamenilor un curs grozav al lui care începea săptămâna următoare în Seattle. Se ridică cineva din sală și zice:

Harv, ce mă bucur să aud de acest curs. Pot confirma că cel puțin 6 oameni din familia mea l-au făcut și sunt de zece ori mai fericiți, viața lor s-a schimbat. Ce bine că ții cursul în Seattle acum, că pot veni și eu!

Harv îi mulțumește pentru aprecieri și îl întreabă dacă e deschis la niște coaching. Omul e de acord, așa că ăsta îi spune că are 3 cuvinte pentru el:

-Care?

-You are freaking broke.

Înseamnă că e un sărăntoc.

-Cum stai la capitolul financiar? îl întreabă.

Tipul, cică nu prea bine.

 

via GIPHY

 

-Dacă tu o să lași un drum de trei ore cu mașina sau trei ore cu avionul sau trei zile pe jos să te oprească să faci ceea ce ai nevoie să faci pentru tine, ce altceva o să te mai oprească?

Răspunsul:

Orice.

Orice o să te oprească. Și nu din cauză că e dificil drumul sau zborul, ci pentru că ești dificil tu cu totul.

E simplu, continuă Harv. Ori ești o persoană care nu poate fi oprită, ori ești o persoană care o să fie oprită. Tu alegi. Dacă vrei să obții ceva, trebuie să fii un luptător. Să faci orice este nevoie. Să te antrenezi să nu fi oprit de nimic. Să faci bani (insert altceva: să fii cel mai bun soț/soție, cea mai bună mamă etc ) nu e întotdeauna confortabil. Nu e nici măcar ușor. Ba adesea e destul de complicat. Și ce dacă?

Unul dintre principiile din carte zice așa:

Când ești dispus să faci doar ce e ușor, viața va fi grea. Dar când ești dispus să faci și ce e greu, viața va fi ușoară.

Bogații nu își aleg acțiunile în funcție de ce e ușor și convenabil. Acest mod de trai e rezervat pentru cei săraci și clasa mijlocie.

Înlocuiți bogații, banii cu orice alt scop pe care l-ar putea avea cineva în viață. Ideea e că trebuie să-ți miști fundul de pe canapea.

Toată lumea îl admiră pe bărbatu-meu că e un super neurochirurg. Și apoi vine câte o propunere să facă niște voluntariat de genul ”doar să se uite pe RMN 2 minute” sau ”îl sun deseară, când ajunge acasă și are timp”. De parcă măicuța lui i-a pus, în loc de morcov fiert, știință-n linguriță pe la 6 luni. Și așa s-a trezit al meu un mare neurochirurg. Care se uită 2 minute pe RMN și știe. Bum!

Aaa, ce mișto de tine, că faci bani din blog. N-o să vă vină să credeți, dar a intrat un uber în noi cu mașina, iar pasagera s-a dat jos și mi-a zis (în acel moment), că știe cine sunt, că și ea a avut blog, dar n-a fost cu noroc. Și câte articole ai publicat, nu mi-a dat prin cap să întreb. Da, am blog și iubesc ceea ce fac. Dar cât muncesc? Cum o fi faptul că scriu aproape zilnic de 14 ani…

În fine, nu de la asta m-am luat.

Poate ați văzut că am anunțat pe facebook că Mira mai avea locuri libere la cursul de comunicare non-violentă de miercurea (nu mai are între timp, că imediat s-au ocupat). Și-mi scrie cineva aseară, disperată, să mă întrebe dacă oare or mai fi locuri. Nu știu, întreabă la Mira, i-am zis. Tipa completase formularul de înscriere deja, doar nu primise răspuns.

Sper să aibă, că mi-am mutat și tura de miercurea la cabinet, mi-a scris.

.

.

.

.

.

.

 

Când ești dispus să faci și ce e greu, viața ta va fi ușoară mai târziu.

Când vrei ceva și trebuie să muți munții din loc, îi muți. Și aia e.

Fata asta nu știe încă, dar urmează să se îmbogățească.

A prins ultimul loc.

 

Articolul anterior

Odată cu nașterea primului ei copil, fetița devine femeie

Articolul următor

Paradoxul vieții de părinte: Și atunci când ne e greu, îi iubim cel mai mult din lume

8 Comentarii

 1. Ana

  La fix, ca întotdeauna !
  De anul trecut mi-am propus că anul acesta vreau să mă îmbogățesc , adică mi-am propus țeluri foarte mărețe.
  Și chiar ieri a pornit bulgărul, care va produce avalanșa .
  Acum un an fix pe vremea asta eram fără job, m-am înscris un curs de masaj, cu gândul să fac carieră. Ieri am fost întrebată de șefă ce diplome mai am, urmează să practic Reflexoterapia pe care am diplomă doar eu singură din 14 maseuri . Eu ! aia venită ultima, cu o vechime de 6 luni. Clar că va fi și mărire de salar. Si cum alții încă nu știu despre ce e vorba , regulile le pun eu .
  Și da, mi-am ieșit din zona de confort în ultimul an!
  Merită!

 2. Îmi dădeam ochii peste cap de câte ori auzeam sloganuri ca „tu atragi lucruri bune sau rele în viața ta”, „vizualizează succesul” și alte asemenea. Tu știi, Miruna, că nu sunt o visătoare și că eu cred în educație, muncă și disciplină, dacă vorbim de succes. Dar în timp mi-am dat seama că ceea ce mie mi s-a părut mereu evident, cum ar fi să îmi setez un obiectiv ambițios pe termen lung și multe obiective mai mici pe termen mai scurt, alții poate trebuie să citească undeva sau trebuie să audă asta ca să o creadă. Au deci sens și cărțile sau cursurile despre „manifestare”.

  Apoi mi-am dat seama că eram totuți în negare: și eu îmi puneam piedici. Ai dreptate mare când spui: trebuie să nu te lași doborât, să fii ca un tren pe șine, în direcția pe care ți-o dorești.

  Am învățat că totul contează, inclusiv oamenii cu care alegi să lucrezi – pentru că da, e o alegere să te angajezi într-un loc sau în altul, să deschizi o afacere proprie sau nu, să accepți niște condiții sau să nu le accepți. În fiecare moment e o alegere: la cât te trezești, dacă faci sport sau nu, dacă mănânci ciocolată sau nu, dacă citești o carte sau te uiți la un serial, dacă renunți la o slujbă pentru că te face foarte nefericit.

  Este o alegere și ce faci cu banii pe care îi câștigi: cheltuiești pe educația ta, pui deoparte pentru visul ăla mare sau mănânci des în oraș și spargi banii pe la mall, nici nu știi pe ce.

  Uneori alegerile sunt foarte grele, cum spui și tu.
  Știi când am scris asta: https://www.andressa.ro/2020/05/dispus-faci-afecteaza-criza-discutie-despre-bani/ ?
  Uneori alegerile te duc în situații foarte grele, dar sunt obstacole pe care trebuie să le depășești, nu se poate altfel.

  Apropo de a fi miliardar, e nevoie de mult exercițiu să te privești tu pe tine ca pe un om de succes, nu ca pe un impostor care cere (prea mulți) bani pentru munca sa. Câți dintre noi nu avem o mare problema cu a ne negocia salariul sau fee-ul în contracte? Sau cu a spune „stop” când cineva ne tratează urât?

  Am făcut acum 2 ani un 21-day-challenge – Abundance – adică să aduc abundența în viața mea. A fost ca un joc, dar sincer m-a făcut să mă gândesc mai mult la faptul că eu am impresia că „mi-e dat” să fiu într-un fel și că nu fac destule ca să ies din zona de confort. Și am făcut mai multe. Rezultatele s-au văzut după câteva luni.

  Nu trebuie să lași pe nimeni și nimic să te împiedice să apuci pe drumul tău și să lupți cu toată energia ta pentru visul tău. A nu se înțelege că vom deveni cu toții miliardari, dar vom avea vieți mai frumoase, mai bune, dacă chiar ne dorim asta.

  • Dap dap dap

   S-a aprins un beculet in mine cand ai zis de impostori. Eu inca visez ca nu am terminat facultatea, pana acolo se duc lucrurile pe care simt ca “le-am primit”, desi a fost un efort de 6 ani, frate!

   Stii bine ca nu indraznesc sa imi negociez singura contractele, fiindca imi e rusine sa cer, asa ca impart banii cu cineva care se pricepe la asta.

   Cate si mai cate.

   Multumesc de comentariu. Si felicitari mii!

 3. Am citit cartea aceasta de Eker. Este și în limba română.

 4. Elena

  Pfiu, cate sacrificii am facut si in scoala si la munca. N-am ajuns bogata, insa la cat de saraca am fost, am ajuns binisor. Acum, dupa 2 copii ma intorc la munca cu alte obiective: work life balance cat se poate, lucrez doar ce e obiectiv si imi pun taghetele de atins de la inceput sa nu ma pierd in altele… teoria e usoara …stiu …dar familia e pruoritara din acest moment.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 146 queries in 0.402 s