Oricâți bunici, bone, bucătari, majordomi ai avea, mama-i numa’ una!

mama-i numa una miruna ioani

Dar e formidabil cum unii au această impresie, că, dacă o femeie are ajutor, n-are dreptul să îi fie greu. Sau n-are dreptul să se plângă de nimic.

O actriță pe care o urmăresc și al cărui nume nu-l voi da, fiindcă e discuție de principiu, nu de arătat cu degetul, naște al treilea copil.

După care postează o poză adorabilă cu toți trei copiii călare pe ea, cu un comentariu duios, că e reunită familia după o vacanță la bunici. În final, zice atât: Doamne-ajută.

Urmează puhoiul de comentarii, frate, de la surorile sisters, adică alte femei (bănuiesc tot cu copii, ca ea) care o fac, într-un mod aproape intelectual, fix troacă de porci. Cum își permite, dragă, să se plângă, când las’ că știm noi că are slugi.

Femeia și soțul ei spuseseră, din ce am prins, că au un ajutor la curățenie și niște bunici prezenți. Nu tot timpul, dar implicați. Nu au bucătar, majordom, grădinar, menajeră și șofer, dar INDIFERENT.

Publicul: să dăm cu hate-ul în ei.

De amorul artei, permiteți-mi să precizez câteva lucruri evidente, dar pe care posibil ca unii să le fi uitat.

Femeia aceasta și-a născut ea copiii ei.

Sigur, pare ceva intuitiv, nu-i așa, dar să nu ne grăbim. Analizând după comentariile de la postările respective, ai putea crede că i-a luat gata făcuți de la mall.

Curier, livrați-mi și mie trei bucăți de băieți la data și ora X. Model dintr-ăla care nu plânge aveți? A, n-aveți. Lăsați, că vedem noi cum ne descurcăm, că doar avem ajutor. Și, dacă totuși nu ne putem obișnui, avem 30 de zile să-i dăm înapoi.

Frățicule, nu e o glumă, cam asta-i atitudinea pe net.

Și ca să facem din acest articol și unul util, că altfel n-ar fi nicio diferență între noi și practicanții de hate, două lucruri pe care le putem învăța:

Ce multe mame n-au ajutor!

Ele însele sunt cocoșate de treburi, de schimbat și spălat, de gătit și călcat. Sunt frânte, coapte, terminate. Frustrarea e la cote atât de mari, încât aceste femei pur și simplu nu își pot imagina cum poate arăta greul când mai e încă un adult în casa ta.

Iar această frustrare e asociată cu o oboseală cruntă de cele mai multe ori. Multiplicat cu zile întregi și luni, poate ani, timp de la care aceste femei nu își iau pauză niciodată, se nasc niște monștri cumva. Multe comentarii pline de ură și judecăți la adresa altcuiva.

Ce greu le e oamenilor să ofere empatie sau să treacă mai departe, când n-au ceva bun de zis

O să spun ceva mai puțin popular. Eu cred că femeile au o viață mai grea decât bărbații. Și că, tocmai de aia, noi avem un fel e datorie morală să ne ridicăm unele pe altele. Iar când nu putem să ne ridicăm, să ne înțelegem. Să ne sprijinim, să ne împrumutăm un picior, un umăr sau un baston care să ne țină pe linia de plutire. Iar când nu putem nici asta, măcar să nu ne dăm în cap.

Ajută altă femeie, dacă poți e una dintre principalele mele reguli de viață. Sigur că ajut și un bărbat, dar știți la ce mă refer. E complicitatea aia între noi, mai ales între mame. E chestia aia nescrisă, de ”eu știu prin ce treci”.

Și simt că e o datorie, măi, lumeo, să nu ne dăm, una alteia, în cap.

Și ce dacă femeia are trei țâțe și șapte bunici? Cine suntem noi să-i numărăm menajerele ei?

Sigur că orice puțin contează când tu ești cu capul pe cărări. Când nu mai știi pe ce pune mâna, să ai o oală de ciorbă în frigider. O oră în plus de somn. Daaaa, contează enorm să ai un soț prezent. Nu vreau nicio clipă să minimizez orice fel de ajutor primești.

Dar toată mamă care se privește în oglindă cinstit știe că nu naște nimeni copiii în locul ei. Că nu există alți sâni care să-i hrănescă în afară de cei doi ai ei. Că nu există brațe mai liniștitoare decât astea care pleacă de pe umerii ei. Nici piele mai bine mirositoare decât cea în grabă spălata a ei. Sau glas mai cristalin să-i cânte bebelușului ei. Că nicio saltea ergonomică sau masă încălzită nu calmează niște colici cum o face pieptul ei. Că un copil al ei, nici de hainele lui Dumnezeu, nu trage așa cum trage de ale ei.

Uneori poate fi greu să îți petreci zilele în corpul care e mama unuia sau mai multor copii, fără pauză, tot timpul tău. Așa că, nu mai judecați. Nu-i spuneți unei femei că n-are de ce să-i fie greu. O ajutați mai mult dacă o ignorați.

Articolul anterior

Am descoperit cea mai eficientă metodă prin care să dezlipești copilul de la ecrane fără scandal (p)

Articolul următor

Despre IUB Ballerine, noua generație de anticoncepționale iubite de femeile care se feresc de hormoni (p)

5 Comentarii

 1. Silvia R.

  Saru-mana pt articolul asta! Atat zic! Hugs sister!

  • Oooh, hugs back!

   • Anca

    Minunat! Aceasta frustrare nu aduce beneficii nici celei atacate, nici celei care o are. Dacă ești mama înțelegi ca este greu, oricum. Și dacă alteia ii este mai ușor, faptul ca o jignești nu iti face ție zilele mai ușoare.

  • Elena

   Super frumos,și cât adevăr….și eu sunt mămică a 3 copii și mă regăsesc în articolul scris!felicitări!

 2. Elena

  Super frumos,și cât adevăr….și eu sunt mămică a 3 copii și mă regăsesc în articolul scris!felicitări!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 157 queries in 0.532 s