Cum poți transforma ”Mami, dă-mi apă!” în ”Mami, vrei apă?” și scăpa de cărat PET-uri de la magazin (p)

mami apă miruna ioani

Ne așezăm la masă. Doar că nu e ca în filme, unde fiecare stă pe scaunul lui, pisica e tolănită lângă prag, din friptură ies aburi și mama zâmbește cu un colier de perle la gât.

În realitate, nici măcar n-avem pisică. Iar când ne așezăm la masă, mâncarea e rece și gâtul mamei uscat de cât i-a chemat pe oameni să vină. Perle nu mai vede decât când mai scoate un copil ceva comic pe gură. Înainte să-și găsească un loc, zici că fiecare e la această masă pentru prima oară în viață.

În momentul în care prima bucată ajunge în gura unui părinte, un copil își amintește că nu s-a spălat pe mâini.

În momentul în care a doua bucată ajunge în gura celuilalt părinte, același copil își amintește că îi este mai mult sete decât foame.

Nu îți ajunge bine mâncarea pe molarul întâi, că sigur cineva mai dorește ceva. Un colț de pâine ca al fratelui. O linguriță mică, dacă i-ai pus mare. O cană, dacă i-ai pus pahar.

Și nu e că avem micul mofturos invitat la cină, ci că așa sunt copiii. E felul lor de a se asigura că îi vedem, că au atenția noastră.

Nu te poți supăra pe ei, dar ai tot dreptul să vrei și tu o pauză.

Cel mai greu rezolvabile probleme la noi în casă sunt ”mami, aprinde-mi lumina” și ”mami, dă-mi apă.”

Fiindcă Tudor (5 ani) nu ajunge încă la întrerupătoare și nu e ceva ușor de schimbat, căci el nu crește ca Făt-Frumos într-un an cât alții în 10 și nici nu vom renova prea curând.

Dar am găsit soluție la partea cu apa.

Ca să vă dați seama cât de mare e setea în casă la noi, i-am făcut și analize de sânge copilului, de frică să nu aibă diabet.

N-are nimic, l-am înțepat degeaba.

Soluția cu apa o să vă placă și dumneavoastră:

Sticlă cu apă La Fântâna.

Precis cunoașteți această marcă de apă plată. Vedem dozatoare prin companii, locuri publice, poate aveți la job.

Au venit cu o soluție și pentru uzul casnic. Îmi place foarte mult, fiindcă e prietenoasă cu mediul.

Dacă sunteți dintre cei care s-au săturat să care baxuri de apă de la supermarket, citiți mai departe, că munca asta de chinez bătrân poate lua sfârșit.

Care e bucuria?

mami apă miruna ioani

(cutia în care vin suportul și robinetul, gratuiți)

Că ei îți aduc apa acasă, la gura sobei, cum ar veni. Iar sticlele sunt reutilizabile. Practic, le plătești doar prima dată, suportul de metal și robinetul sunt gratuite la prima comandă, după care plătești doar apa. Ei îți aduc bidoanele pline și tu le dai, la schimb, pe cele goale.

Știți că e mai eco-friendly și decât reciclarea PET-urilor? Da, fiindcă

reciclarea plasticului e, de fapt, o soluție insuficientă la poluare.

Fiindcă 90% din plastic nu a fost niciodată reciclat. (greenpeace)

Și atunci, cum putem reduce impactul asupra planetei? Păi, producând mai puțin plastic și reutilizând ce producem.

Asta face La Fântâna. I-am întrebat. Ei ridică sticlele de la clienți, le igienizează și le reutilizează. Sigur, sticlele astea au o anumită durată de viață, după care sunt duse la reciclare.

Nu știu dacă vă preocupă acest aspect ecologic. Ar trebui.

Ca preț, La Fântâna costă ca un litru obișnuit de apă plată în magazin. Dar are trei mari avantaje:

 1. nu cari tu apa și nici bărbatu-tău

 2. e mai ecofriendly

 3. copiii se pot autoservi!

Aici voiam să ajung, obositele mele să auziți mamifacpipi, mamivreauapă din dimineață până-n seară.

Efectul acestei sticle cu apă în viața noastră a fost excelent de la prima vedere:

-Mami, dar vrei și tu niște apă?
-Mami, nu mai vrei încă o cană?
-Mami, dacă îți e sete, să îmi spui mie.

Nu curge, nu face baltă pe jos, se acționează cu forță minimă, băiatul meu de 5 ani se descurcă brici. Am pus sticla chiar lângă locul lui, să fie aproape, să ajungă pentru toți, dar mai ales pentru Tudor 🙂

Puteți vedea pachetele de 6, 8 sau 10 sticle aici.

Vă zic, merită s-o încercați. Cu acest început promițător, nu-mi mai fac griji că n-o să-mi aducă un pahar cu apă la bătrânețe.

 

 

Articolul anterior

De ce am ales să ne construim o casă în loc să cumpărăm – aventura noastră de 2 ani și peste 30 de proprietăți vizionate

Articolul următor

Filmele, alcoolul și ciocolata sunt suzete

13 Comentarii

 1. Elena

  Esti slaba, imi place de tine. Nu stiu unde bagi paella aia si pastele:))

  • Hahaha, cred ca e lumina de vina :)) sau felul in care ma vede sotul meu, ca el e fotograful ?‍♀️

   Dar multumesc!

 2. Cristina Diana

  Am auzit si noi de aceasta varianta dar mi-a fost teama sa ii dau celui mic 1,6 ani. Pana acum i-am oferit numai apele recomandate, Bucovina sau Aqua Carpatica. Este apa aceasta ok si pentru copii asa mici?

 3. Dana

  Eu locuiesc in UK si folosesc cana Brita, exista inclusiv varianta de 8.2 L. Varianta La Fantana pare de asemenea utila si la indemana.
  Arati minunat, zi cu soare si zambete sa avem.

  • Denisa

   Miruna,
   Cand termini cu constructia casei, cand copiii o sa fie mai mari si mai independenti, te rog eu din suflet sa scrii o carte despre realitatea vietii de familie.
   Ai un stil atat de fain, cumva toate secundele iti raman tiparite in minte.Exact asa este la noi cu venitul la masa: parca e prima oara de fiecare data, lingurita, coltul de paine, farfuria ca a fratelui etc.

 4. Kat

  Imi pare rau, dar sunt si dezavantaje. Ocupa spatiu pe blat. Vara beau apa calda asta mi se pare groaznic. Butoaiele alea se mai si sparg (avem la munca).
  Nu sunt foarte convinsa de calitatea apei,mi se pare ca cam are gust. De carat apa nu car,ca mi o aduce bringo. Pentru eco friendly stuff mai bine montez un filtru sub chiuveta

  • Da, filtrul la chiuveta e cea mai buna optiune. Doar ca e mult mai costisitor, in sensul ca dai multi bani deodata. Amortizezi investitia, insa depinde in cat timp.

   Cat despre apa calda vara, cred ca avem problema asta in bucuresti doar, in sibiu nu am tinut niciodata apa la frigider.

   Sigur ca nimic nu e perfect, insa intre a cumpara apa plata prin bringo si aceasta varianta, cred ca a doua e mult mai eleganta, ocupa mai putin spatiu decat baxurile de pet-uri si iti iei grija comenzii de pe cap.

 5. Și noi folosim sticlele astea și ne plac ca nu le mai căram noi și ca nu mai cumpărăm atâta plastic. Dar as avea o sugestie de îmbunătățire a designului, in caz ca citește cineva de la Fântâna comentariile de aici. 🙂

  Ar fi fain dacă suportul sticlei ar fi mai înalt, altfel încât să-ți încapă paharul sub robinet indiferent unde poziționezi sticla. Acum, paharul îți încape doar daca ai suportul/bidonul la marginea blatului. Personal, nu-mi place nici să-l las la marginea blatului și nici să-l tot trag de fiecare data când vreau apa.

  Soluția pe care am găsit-o noi a fost sa cumpărăm un stativ de flori de la IKEA și sa punem tot sistemul pe el, undeva unde avem un loc in Bucătărie. Acum nu mai trebuie sa trag sticla ca să-mi încapă paharul sub ea și nici nu-mi mai ocupa loc pe blat! 🙂

  • excelentă sugestie! Da, cineva de la fântâna precis citește. :*

  • Mihaela

   Buna,
   Eu iau apa de la ei de 7 ani. La cutie, insa. Mi-au propus si mie sa trec la bidoane de 8 l dar prefer cutiile pt ca mi se par mai sigure, in sensul ca punga de plastic care contine apa nu intra in contact cu soarele. Ceea ce nu pot garanta despre bidoane. Iar ca reciclare mi se pare mai simplu sa strivesc cutiile , in timp ce pungile le folosesc in gradina pt gunoi.
   Mai nou comand pe magazinlafanta, pt ca este mai ieftina decat daca as comanda-o de pe site-ul lafantana, unde am cont. Si primesti si un suport metalic special.
   Un alt aspect , ft important, (dar nu pot sa fiu 100% sigura de veridicitatea lui) pe care mi l-a dezvaluit un sofer de la ei, este acela ca sursa de izvor difera, cea din bidoane nefiind Talmaciu de la Sibiu.

   • Interesant, mulțumim pentru comentariu. Magazinlafantana si lafantana sunt site-uri de la aceeași sursă. Cât despre apa la bidon, nu știu ce să zic, decât că trec de fiecare dată prin Tălmaciu pe lângă fabrica lor. E mare mare, la șosea.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 159 queries in 0.386 s