O după-masă pe Medicentrum și câțiva medici fantastici

medicentrum miruna ioani

O mamă dintr-un orășel din țară face un accident vascular, merge la spital, face un CT, primește o pastilă și e trimisă acasă cu bilet de internare, dar în alt spital, orice alt spital, că în acela nu mai sunt locuri în perioada asta.

Fiica ei, disperată, nu știe pe ce telefoane să pună mână, se pregătește să-l urce în mașină, să-l aducă la București la cineva de nădejde, doar că la cine, nicăieri nu sunt locuri, pandemia a făcut ravagii în spitale.

În jumătate de oră, vorbește la telefon cu dr. Ruxandra Borindel, medic neurolog, care o liniștește și îi spune ce să facă. E atât de important să știi că cineva are grijă de tine!

Un tată cu cancer, plimbat pe la multe uși primește două opțiuni de tratament total opuse, de zici că sănătatea e la alba-neagra. Fără explicații, fără întrebări, între mergețidomnuleacasă și mâinevăoperăm poate fi o viață. O fericire de familie. O poveste cu care un fiu și o fiică vor trăi multe zile. Pe toate.

În două ore, fiul lui vorbea la telefon cu dr. Andrei Popescu, medic oncolog, care, fără să-i spună ce să facă, îi explică fiecare opțiune până se lămurește.

”În sfârșit, am vorbit cu un om cu picioarele pe pământ, care știe spune lucrurilor pe nume. Mi-a explicat așa de simplu, știu ce avem de făcut, nu mai pierd nicio clipă.” a fost feedback-ul de după.

Cam asta a fost ieri după-masă pe Medicentrum (doar pentru mine).

Și am multe povești despre cum telemedicina a ajutat în chestii banale sau a schimbat vieți, fără ca medicul măcar să atingă pacientul.

Medicentrum e platforma de telemedicină, fondată de dr. Horațiu Ioani, medic neurochirurg. Practic, oriunde mergi, poți lua medicul cu tine.

Intri pe platformă, îți alegi medicul, descrii problema, îi trimiți documente și el te sună sau îți scrie. (E un serviciu privat și contra cost.)

Medicentrum ajută zilnic pacienți din toate colțurile lumii, chiar dacă nu îi face nimeni reclamă agresivă. Cred că n-am mai scris nici eu despre asta de vreo 6 luni de zile.

Știu că nu se poate face totul de la distanță, dar se pot rezolva tot mai multe. Și câștigi timp.

Avem RMN, CT, analize genetice.

Medicina modernă nu se mai face doar cu stetoscopul.

Oamenii vorbesc între ei, deja pe grupuri e prima platformă recomandată. Pacienții povestesc experiența lor, ne dau stele, tag-uri, pun link-uri și asta ajută foarte mult. Cel mai mult.

Ca să ajungă la noi cine are cea mai mare nevoie.

*datele sensibile ale pacienților de mai sus au fost ușor schimbate, dar cazurile sunt adevărate

Medicentrum are de ieri hăinuțe noi, pe care vreau să le sărbătorim cum se cuvine.

Pentru că a muncit la acest design o întreagă echipă. Pentru că Horațiu e ambiția întruchipată și omul care poate învăța o sută de chestii deodată.

Cred că, dintre toți oamenii pe care îi cunosc personal, bărbatu-meu e de departe persoana care dă înainte cel mai tare. Ca să înțelegeți fără să vă arăt poză cu biblioteca noastră și craniul (de plastic) pe care studiază, la un moment dat se gândea să învețe programare 🙂

Îl admir și îl respect și îl susțin până în pânzele albe.

Sigur că mă enervează în multe zile, și eu pe el la revanșă, dar acum e vorba despre toate celelalte momente.

Coordonează această echipă numită Medicentrum, operează pacienți pe creier și seara chirăie copiii, când vine ora de culcare 🙂

Nu e ușor nimic din tot ce face.

Sper să nu aveți niciodată nevoie de el sau de vreun alt medic. Să vă faceți doar analize de rutină, totul să iasă bine și să vă luați o grijă.

Însă dacă aveți vreo problemă de la foarte simplă la complicată și vreți să îi dați de cap cât mai repede, să știți că există Medicentrum.

Unde ne pasă. Și suntem alături de dumneavoastră.

Miruna

Articolul anterior

Zilele sunt lungi, dar anii sunt scurti

Articolul următor

Am trimis copilul la grădiniță/școală? Pentru mulți, a fost alegerea între riscul de a ne îmbolnăvi sau a înnebuni (p)

4 Comentarii

 1. Luminita

  Buna Miruna,

  Mie Medicentrum mi-a schimbat viata! Pur si simplu!

  In Timisoara primeam imunosupresoare pentru boala mixta de tesut conjuctiv, la Medicentrum am primit multe alte analize pentru confirmarea bolii si cea mai lunga discutie pe care eu am avut – o vreodata cu un medic.
  Dupa rezultatul analizelor, am aflat ca eu nu am boala activa, doar niste anticorpi, si cu siguranta ca nu am nevoie de niciun tratament, cu atat mai mult de cel atat de agresiv ca cel primit în Timisoara!

  Multumesc, mulțumesc, mulțumesc!

  • Vai, Luminita, nu am stiut prin ce ai trecut! Iti multumesc ca ai impartasit asta!

   E foarte motivant pentru mai departe.

   Multa sanatate!

 2. Mihaela

  Felicitari pentru tot ceea ce faceti!

 3. Ioana

  Am apelat la medicentrum pt sotul meu, interpretare de analize, f multumit.
  Apoi, tot prin medicentrum domnul dct Ioani a fost primul care mi-a oferit o parere asupra situatiei medicale a fratelui meu. Fara menajamente, dar cu multa empatie si intelegere (asa am simtit chiar daca am vb doar cateva minute la telefon). Tocmai terminasem o intrevedere cu o somitate de la Elias care probabil a uitat de factorul uman in treaba asta cu medicina…Ideea este ca in toata disperarea mea am inteles ca nu mai e nimic de facut, in momentul in care am inchis telefonul am stiut, a fost atat de clar pt urechile unui om complet nestiutor in ale medicinei.
  Sa fie sanatos si viata lunga cu multa dorinta de invatare si munca!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 138 queries in 0.396 s