O să-mi încep diminețile cu mine

diminețile cu mine miruna ioani

Dușul de dimineață e superputerea mea. Și spălatul pe dinți de imediat după.

În duș, simt compania gândurilor mele. E masa la care-mi dau întâlnire cu inspirația. Ca un fel de check-in zilnic. Ca o mamă pe care-o verifici în somn. Ești tot acolo, e bine. O să am timp și de tine într-o zi. 

Poate chiar azi, dacă avem nițel noroc în viață. Și dacă nu, nu-i nimic, te vrăjesc preț de o apă caldă și ne-om mai vedea și mâine un pic.

Apa e acest drum secret către mai bine. Ca o vacanță în capul meu. De sub duș, parcă orice-i posibil. Iar lucrurile la care visează o mamă dezbrăcată nu sunt pe cât de p0rno le-ați crede a fi.

Sunt aproape sigură că aș putea scrie un articol întreg. Am de ales dintre gândurile mele cel puțin 7 teme. Deja nici nu mai scriu în notes. În timp, am învățat că subiectele importante rămân cu mine.

Visez la o excursie în mega. Singură, that is. P0rnache rău de tot, nu? Aș vrea o listă de cumpărături.

La cafea, am citit cartea de rețete de la multicooker și, de sub duș, chiar pare posibil să pun o comandă ca un curier să vină două ceasuri mai târziu cu cele 5 ingrediente pentru supa care mi-ar lua 30 de minute.

Hot, hot, poate-i scriu să-mi aducă și niște biluțe pentru desfundat chiuvete.

Apoi, de sub duș, nu mi se pare deloc ireal să reușesc să scriu chiar două articole. Îmi propun să nu aibă decât 4 paragrafe. Puține, dar puternice cuvinte.

E o săptămână deosebită asta, una deosebit de grea și nu știu cât voi putea să mă adun în următoarele zile. Dar de ce mă mint, sunt nescrisă de atâta timp, încât, Doamne, am nevoie să-mi plimb degetele peste taste ca un dependent să simtă mirosul de cafea.

Ciornele mi-s goale. Am un singur articol complet, dar e despre ceva și nu cred că l-aș putea vreodată publica.

Inima mi-e plină. Am multe de zis, pe care cred că v-ar plăcea să le citiți.

Mintea mi-e vie.

E noul an.

Ieri am deschis borcanul cu recunoștință.

Și ne-am bucurat.

Deja am depășit patru paragrafe.

Dar ce bine că ne-am amintit lucruri pe care aproape le-am uitat.

Lucruri care ne-ar fi schimbat viața la 180 de grade.

Aseară am pus alt bilețel de recunoștință și l-am însoțit de gândul ca, anul viitor, pe vremea asta, când deschid borcanul să citesc ce bun a fost anul, să și uit că s-au întâmplat atâtea.

Să învățăm să ne punem pe noi primii, am zis ieri la telefon nu o dată.

Și aseară, în timp ce-mi mângâiam dinții cu periuța, m-am simțit o impostoare. Așa că am început cu scrisul acestui articol care n-are 4 paragrafe și nici măcar nu mă deranjează.

Iar după ce termin, mă pun să-mi fac o programare. La alunițe. Pentru că am rămas datoare, inclusiv la dentist. Pe băieți i-am dus pe toți trei, dar pentru mine n-a mai fost timp. Lasă că tu oricum n-ai nimic, au zis ei. Te speli pe dinți de zici că salvezi planeta. 

Exact, și tocmai de aia, eu meritam, de fapt, să fiu prima pe scaunul de la stomatolog.

Degeaba aștepți o schimbare, dacă tu nu faci nimic diferit.

Așa că o să fac.

O să-mi încep diminețile cu mine.

 

Bine v-am regăsit.

Photo by bruce mars on Unsplash

Articolul anterior

O poveste scurtă cu pâine și o mamă

Articolul următor

Despre dinții de lapte, ce mulți părinți nu știu: Îi salvăm, chiar dacă îi schimbăm! (interviu cu pedodont Dent Estet) (p)

12 Comentarii

 1. Gianina

  Doamne ajuta sa iti iasă! Si eu imi propun de ceva vreme si nu prea imi iese🙁…….

 2. Gabriela F.

  Eu asa am început anul… Și sper sa reușesc profesional tot ce am început în fapt și mai mult în gând… Și la anul sa vedem cum e când tragem linie. Nu contează cât deasupra, câte bife sau cum suntem în suflet… Ca poate ce ne dorim nu e ce e bine pentru noi… Ai grija de tine 😘😘😘ca să poți avea grija de voi 😅

 3. Simo

  Am inteles si eu, pana la urma, teoria asta: eu, pe primul loc. Mi-am propus, ca de anul asta, sa-mi si iasa.
  Am vazut un filmulet pe youtube al unei mamici blogger/vlogger, unde facea o paralela foarte buna intre a avea grija de tine/de copil zi de zi vs situatia de urgenta din avion. Spunea ca, atunci cand ti se prezinta masurile de siguranta in caz de urgente in avion, ti se spune sa iti pui tie mai intai masca de oxigen si apoi copilului. Si ca asa trebuie sa fie si in viata de zi cu zi: sa ai grija de tine mai intai, ca sa poata fi si copilul bine.

 4. Irina

  Eu azi am mers la epilat, primul lucru după spălatul pe fata și dinți. Și am primit și o plimbare prin zăpadă, ca bonus. Ma simt alt om și deloc vinovata pt biberonul pe care l a primit fiul meu în locul țâței:) cât timp eu am avut acest răsfăț de 1 ora. Vom recupera cu siguranță pe timpul intregii zile!

  • Ca să poată produce țîța, are nevoie de puțină fericire. Oxitocină, here you come! Felicitări că ai făcut ceva pt tine.

 5. Otilia

  Eu vin cu pesimismul din urma. As face si eu un dus dimineata, dar ce fac cu copiii in timpul asta? Ii las sa urle la usa baii? Sigur nu mi-as mai auzi gandurile. Acelasi lucru e valabil chiar si seara uneori. Azi ar fi trebuit cu atat mai mult sa am o zi buna. Implinesc 37. Din pacate abia am reusit sa ma spal pe dinti in viteza cu cineva agatat de piciorul meu. Poate tine de organizare, nu zic nu, dar eu nu reusesc.
  Iti doresc sa reusesti tot ce iti propui in noul an!

  • (alta) Iulia

   Nu ești singura, să știi! Și mie mi se pare uneori că toți ceilalți din jur (inclusiv bărbatu-meu) reușesc să-și vadă de trebi, să facă ce și-au propus, sa
   să nu rămână cu lucruri nerezolvate și eu mereu de căruță…
   Poate ceilalți se organizează mai bine sau poate pur și simplu ar trebui să punem și noi piciorul în prag și să cerem să fim lăsate să ne organizăm un pic… Nu știu cum se face asta, dar încerc să aflu.

   O altă mamă spălată pe dinți cu un copil atârnat de nădragi și un soț vorbind cu ea din ușă băii 🤗

 6. Andreea

  Si eu simt ca am cu totul alt inceput de zi atunci cand ma trezesc inaintea tuturor si am timp sa ascult linistea din casa si sa fiu singura cu gandurile mele. Din fericire ai mei nu sunt foarte matinali, asa ca in general ma trezesc cam in fiecare zi inaintea lor.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 153 queries in 0.186 s