Să nu ziceți că nu v-am zis: aveți dreptul la OPȚIUNI. Despre geamuri, cuptoare și aere condiționate

OPȚIUNI. Despre geamuri, cuptoare și aere condiționate miruna ioani

V-am povestit despre geamul nostru care nu se deschide? La sufragerie. O, da. Când ne-am renovat apartamentul de la bloc, meșterul ne-a pus între sufragerie și balcon o fereastră care nu se deschide. Un perete de sticlă, cum ar veni. ”Dar nu mi-ați spus, doamnă, că vreți să se deschidă.”

Serios?! Credeam că e pleonasm ”Vreau un geam care să se deschidă”. Și e singurul geam de la cameră, vreau să zic. Că, dacă am mai fi avut vreo zece, da, ar fi existat posibilitatea să-l vreau doar de decor.

În Anglia, un dentist a fost dat în judecată pentru că nu i-a spus pacientului că ar putea să-și pună implant. Pacientul era genul care, după ce a câștigat acel proces, a avut și ceva de mâncare. Ok, exagerez, dar… opțiuni. E important să îi spui omului care-i sunt opțiunile și să le cunoști pe ale tale. Întotdeauna. E un drept care n-are legătură cu câți bani ai.

Lăsați geamul meu de la sufragerie. Luați papucii de casă. Credeam că toți sunt ieftini și țin un sezon. După ce-am aruncat banii pe- nu exagerez- trei perechi de papuci de casă pentru Tudor într-o singură lună (unii au costat chiar și 50 de lei, doh!, și s-au rupt de toți banii), am investit într-o pereche serioasă, de lână.

Să zic că preconizez că vor fi purtați și de generațiile viitoare, adică de fratele cel mic? Sau că ne-am cumpărat, după asta, toată familia? Și că bărbatu-meu e cel mai mare fan? Opțiuni, nene. OPȚIUNI.

Cuptorul nostru din bucătărie. Noroc că l-am cumpărat pe cel mai electric și scump, că nu suntem genul care să se zgârcească la lucruri importante. Are foarte multe opțiuni, iar noi cel mai mult îl folosim drept ceas. (Aici morala e că degeaba ai opțiuni, dacă ți-e lene.)

Chiuveta. (Mai puteți?) Când am ales-o, deja eram după ce învățasem totul despre hote, aspiratoare, plite și cuptoare și ne-am zis: ce poate fi așa special la o chiuvetă?

Am ales-o nu pe cea mai ieftină, că doar știți că nu suntem oameni zgârciți, deci pe imediat următoarea. E dintr-un, cum să vă spun, aproape ar putea fi considerat mm..material deeeee… de chiuvetă. Ceva între fontă și carton. Se mișcă toată când bei apă, dar avantajul e că speli un pahar și faci și-un duș.

Mi-aș fi dorit să-i dau montatorului de geamuri o sută de lei în plus, doar să mă întrebe. Dacă vreau să se deschidă sau nu.

Pacientul cu procesul și-ar fi dorit nu musai un implant, ci să nu ia altul decizia lui.

Bugetul meu ar fi dorit să știu că există și papuci de casă pe care nu-i arunci după două folosiri.

Că n-am nevoie de ceas cu cuptor atașat la spate.

Că e important să ai o chiuvetă mai adâncă decât o farfurie de supă.

Cea mai recentă pățanie? Ni s-a stricat aerul condiționat.

Da, în miez de iulie. Într-o noapte, a făcut pac, curentul s-a luat și canicula s-a instalat. S-a ars placa electrică. Nicio problemă, ați fi crezut. Doar că toți doreii care își fac reclamă pe net că oferă service pentru aer condiționat doar bagă freon și curăță filtrul. NU REPARĂ serioase din astea când mori de cald.

Dar tot respectul pentru băieții care au venit. Ai fi putut să îți pui ceasul după ei. Păcat că n-au avut cu ce ne ajuta. Și iac-așa am aflat una bună.

Degeaba ne-am luat noi aer condiționat de firmă, dacă ea nu are reprezentanță în România și lucrează doar cu service-uri autorizate.

Adică, unul singur pe aere condiționate.

Știți cât durează să ni-l repare? Trei săptămâni, nenică. Vorba lui bărbatu-meu, e ca-n slowcooker la noi în casă.

Păi de ce nu îți spune acolo pe descrierea produsului ”În caz că ți se strică, durează 3 săptămâni să ți-l repare. Pentru că piese canci, pentru că perioadă aglomerată”.

Deci data viitoare să știți. Ori întrebați de firmă cu service în țară, ori să vi se strice aerul condiționat la iarnă!

Photo by Christian Erfurt on Unsplash

Articolul anterior

De ce ți-ar putea plăcea cu mască

Articolul următor

Jocul de cooperare: Pentru copiii care nu știu să piardă, am descoperit niște jocuri în care toată lumea câștigă! (p)

14 Comentarii

 1. Aerul conditionat e Whirlpool, sa stiti daca vreti sa va luati, sa nu va luati.

  Adica, e foarte misto, doar ca s-a stricat in urmatorul an dupa garantie.

  • Ioana

   :))))) foarte amuzant articolul. Te imbratisez!

  • Adriana

   😅din pacate avem aceeasi problema cu frigiderul, tot Whirlpool, evident dureaza 2 saptamani sa poata trimite pe cineva, asta dupa ce a costat 6000 de lei 🤣🤣. Dar e frumos! 🤣🤣

 2. Laura

  Eu te inteleg.
  Mega cuptor electric cu toate functiile posibile.
  A durat o saptamana sa ajunga tehnicianul sa faca constatarea, o saptamana sa vina piesa din Germania si Inca o saptamana sa ajunga specialistul cu montajul .
  Piesa a costat cat un cuptor mediu nou:)))
  Acu imi e si teama sa il pornesc:)))

 3. Tzuk

  Soțul meu montează AC în ultimele 3 luni de zici că e maraton, iar de curând a avut neplăcere sa monteze un aparat samsung de vreo 3000 de lei iar acesta sa fie defect din fabrică (O conductă spartă în interior).
  Noi avem unul ieftin, ca atat ne-am permis pe canicula de acum 3 ani :)), dar își face treaba excelent

 4. Alta Miruna

  Adica cum… voi aveti un perete de sticla intre camera si balcon… fara posibilitate de a iesi in balcon??

  • Avem o ușă cu un geam. Dar aia e ușă, înțelegi? Dacă o țin deschisă, iese copilul pe balcon. Iar pe balcon nu e child friendly deloc. Aceeași problemă și la primul copil. Nu poți să nu-l omori și să aerisești în același timp.

 5. Silvia R.

  Iti recomand aparat aer conditionat Daikin. Am luat noi in sufragerie. E, ce-i drept, mai scump, dar merita toti banii, atat aparatul, cat si echipa se service. Cat despre aer, e unul destept care poate fi controlat si din aplicatia de pe telefon. Cu 3 ani in urma, cand primul nascut era mic, iar sotul era la serviciu, cum eu eram cu bebe la san si nu imi prea permiteam sa caut telecomanda, il sunam pe sot si il rugam sa imi dea si mie drumul la aer conditionat, eu fiind in casa, el la birou 😅

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.140 s