Orice lucru măreț a fost mai întâi visul cuiva. Așa că te poți apuca liniștit să construiești acea casă (p)

vise miruna ioani

Ăsta mic își dorește un cățel, o pisică și un miel. Bărbatu-meu, o terasă cu copăcei, unde să-și bea cafeaua în aer liber.

Eu visez la o canapea galbenă într-o sufragerie goală de mobile obositoare, pe care s-o umplem de lumina noastră și când afară-i noapte. Și-mi mai doresc un dulap în care să-ncap ca într-o cameră, cu toate. Un loc în care să nu mai fiu deloc vinovată, ci doar dezordonată.

Simt curiozitatea în capul pieptului cum bate: ce-or face copiii mei în mansardă? Sau ”Iar aleargă fără pălărie prin soare”. Deși sper ca niciun copil al meu să nu fugă de pălărie și să nu se piardă prin mansarde străine, sper doar să avem spațiul unde să mă alerge gândurile astea ca pe orice mamă normală.

Visez la diminețile de weekend, în care-mi cobor tălpile goale pe un covor moale și-mi scot nasul din dormitor, să verific dacă miroase a somn ori a copii independenți înainte să fi plecat la facultate. Așa-i văd pe micuții ăștia doi, care încă-mi stau lipiți în brațe. Știu că or să crească bărbați din ei, care or să mă uimească. În fiecare seară din vremurile noastre, când mă aștern între un flăcău de patru ani căzut răpus lângă un bebeluș care doarme pe burtă, simt încrederea asta pe care-mi imaginez că orice mamă de băieți o simte. O siguranță. O speranță. Habar n-am cum e cu mamele de fete, cred că e diferit ce simt ele, mai ales că știu și ele cum e să fii în piele de femeie.

Am momente în care nasul mi se inundă de miros proaspăt de vopsele. Văd culori de perdele în palme, deși ele se pun la ferestre, orice om normal știe. Dar eu le simt dimineața, când le dau la o parte, să-mi caut copiii prin curte.

O să avem în fiecare zi flori pe masă, ca-n pozele de la Ștefi de acasă. Vreau jaluzele ca la Sibiu, care fac beznă totală, de poți dormi o amiază toată. Nu vreau cadă. Mi se pare cea mai proastă investiție. Oamenii obișnuiți ca noi, cu cățel, pisică și miel, nu au timp să facă baie cu spumă. Când vrem o bălăceală, mai bine ne ducem într-o vacanță la mare. Sau la munte. Pentru că, în casa asta frumoasă, n-avem cadă, ci loc de vacanță.


Am visat acest articol la invitația lui Neakaisa.ro, un nene care nu există, dar care are niște chestii pe care le-am văzut în hoteluri și de care-mi doresc în fiecare zi și noapte. Baterii termostatate. Dada, sunt baterii de chiuvetă sau duș, care păstrează temperatura și debitul constante. De ce e asta important? Păi să vă explic cam cum e la ai mei acasă.
Temperamentul apei, în mulți pași complicați:

Faci duș, vine rece.
Durează vreo 5 secunde să se încălzească. Dacă ai ghinion, vreo 15, asta nu poți ști niciodată.
Apoi vine fierbinte, de mi-am ars degetele de la picioare nu o dată.
După care o dai s-o potrivești și, cum o miști, se face rece. De îți îngheață sufletul de fiecare dată.
Și, vă spun sincer, de apa rece îți e mai frică decât de apa caldă. Sau o fi sindromul fetei cu picioarele-nghețate cum sunt ale mele aproape tot timpul. Dar apa rece mă sperie. Mi-e groază de moment. Dar trec peste, doar pentru că știu că iubesc tot ce urmează.
Bine, asta dacă nu se nimerește careva să spele vasele ori să bea apă. Fix când sunt eu sub duș, de zici că Zeul Spălatului are o zi proastă.

Acum, imaginați-vă toată această aventură temperamentală, cu un nou-născut în cadă. Și-apoi te miri că nu le place copiilor să le speli părul și urlă ca din gură de șarpe.

Deci bateriile astea termostatate vindecă frica de necunoscut și apă rece, pentru că țin temperatura constantă. Cum o setezi, așa vine. Ca o promisiune pe care cineva o ține. Ca o căsnicie, în care nimeni nu face burtă până la nunta de hârtie.

Poate spăla mama și vasele vecinilor de pe stradă. Poate uda toată iarba din curte. Nicio grijă! Doar copiii să nu plângă, că io trag un pui de somn în cadă.

 

Apoi, e chestiune de debit. Iar asta e importantă și când ai copii mici, dar și când îți speli ție părul și, când ți-e lumea mai dragă și relaxarea mai încinsă, pac, vine un piiiiiiiiiiiiiiș în loc de fluviul care curgea peste tine. Când să te clătești și tu de spume, când să uiți că există nedreptate pe lume, piiiiiș, se prelinge apa de zici că toți celor care le-ai greșit se răzbună. 

La bloc e mult mai rău pentru cei care nu au centrală, dar am vrut să mă dau și eu mare că am locuit cândva la casă.

Și mai e ceva care mă scoate din sărite. Când oprești apa să te… de exemplu, șamponezi. Că doar n-o lași, ca necivilizații, să curgă.
Când îi dai drumul din nou, ghici ce? O iei de la capăt.
Și faci rugăciuni să nu i se facă cuiva sete fix când ești sub apă, că le servești creier pane la masă.

 

Deci bateriile termostatate. Le-am văzut la hoteluri și prin vizite. Că na, eu sunt blondă și fac baie pe la alți oameni acasă (do not ask, do not judge, please believe. E de pe vremea când aveam și eu o viață și mergeam pe la verișoara mea bogată. Era să gândiți cu păcat, preacuvioșilor :)) )

 Sunt magice. Fac toți banii. 

Într-o zi, o să avem un cățel, o pisică și un miel, terasă cu copăcei, un dulap în care să încap toată, o canapea galbenă și doaaaaar apă caldă curgândă peste picioarele mele înghețate. Baterii termostatate, abia vă aștept la noi acasă!

foto Pixabay, neakaisa.ro

Articolul anterior

Fazan

Articolul următor

Fetița cu soțul pe front se întoarce la viața de dinainte, care sper să fie acasă

10 Comentarii

  1. Otilia

    Confirm…bateriile astea termostatate sunt cea mai buna investitie in apartamentul nostru pe care l-am renovat de curand. Fetita mea de 4 ani e foarte încântată ca avem dus destept, iar baietelul de 8 luni sigur va fi si el incantat, sa mai creasca putin doar…

    • Super. Sincer, eu cand le fac baie in cada, dau drumul la apa si nu o mai opresc pana nu ii scot, ca sa nu oparesc copiii. Abia astept sa avem si noi.

      Multumesc pentru comentariu.

  2. Ce inspirational e numele site-ului! Fain :-)))
    Uite că nu știam de bateriile astea, deși Grohe ne-am blindat și noi băile 🙁

    • Oana

      Noi tocmai de la grohe avem dus din asta si e foarte foarte fain, confirm!

  3. Cricket

    Nu stiam ca exista asa ceva! O sa pun pe lista. Sunt sigura ca o sa aveti casa voastra si o sa fie minunat. E tare bine la casa cand ai copii mici, asta a fost principalul motiv pt care ne am mutat la casa si e minunat. Nu m as mai intoarce in veci la apartament, desi nu mi am dorit niciodata sa stau la casa.

  4. Nici eu nu știam că există așa baterii care să îți mențină apa la temperatura pe care o dorești. La bucătărie și în cele două băi pe care le avem, am montat baterii Grohe, care sunt de o foarte bună calitate și chiar dacă le avem doar de doi ani, cred că o să achiziționez și eu o baterie cu termostat măcar pentru cabina de duș. Mulțumesc pentru pont. Multă sănătate!

    • Da, si eu cred ca pentru dus e aur. La bucatarie nu prea, mai ales daca ai masina de spalat vase. La chiuveta hm, nu stiu. Acum il spal pe Victor des la chiuveta in loc de dus si naaa. M-ar ajuta. Adica, intai dau drumul apei sa curga, apoi ma duc sa il dezbrac si pana sunt gata, e apa calda. Doar ca e fierbinte d eobicei, apoi cand umblu la ea, se face direct rece. E complicat. Ne descurcam, dar ar fi mai simplu cu baterie din asta.

  5. Gabi

    Am citit în toate limbile cunoscute și nu-mi ieșea numele sitului, apoi am izbucnit în râs pentru cât era de simplu și oarecum previzibil 😂.
    Mă mir cum de nu a luat cineva numele ăsta până acum.
    Bateriile cu termostat sunt de vis. Eu pățesc la fel cu gheață-opărită și ies nervoasă de la duș în loc să mă relaxez.

  6. Super. Sincer, eu cand le fac baie in cada, dau drumul la apa si nu o mai opresc pana nu ii scot, ca sa nu oparesc copiii.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.517 s