E culmea că n-avem destule teste, dar testează morții, în loc să testeze viii

E stare de urgență. Pandemie. Lipsă acută de teste în țară la noi. Doctorii cad ca popicele pe pistă. Nemții procesează teste într-o săptămână câte noi nici nu putem număra. Dar compensăm prin corectitudine.

Am auzit mai multe declarații de la autorități, care spun că vor să fie corecte, să declare toate cazurile, auzi, așa că au decis să testeze și morții, de parcă ei – să mă scuzați- ar mai scăpa.

Dacă te-ai nimeri pentru prima oară în România, la știri, ți-ai putea imagina că testăm suta de mii pe zi. Că avem atât de multe teste, încât putem vinde. Că avem personalul medical cu analizele și măștile la zi, că practic nu mai avem ce face cu toate aceste bogății.

Testarea oamenilor în masă e una dintre măsurile care s-au dovedit eficiente DEJA în state precum Coreea de Sud și Germania. Vă amintesc: Coreea de Sud a început testarea cu 8 zile înainte de a depista primul pozitiv. La vii. La noi, rezultatele testelor vin si dupa 5 zile, uneori mai mult. Șase zile, după noroc. Nu se testează cadrele medicale. În București, se face un fel de experiment. Și, în plus de asta, testăm morții.

Pentru că ăștia suntem noi, niște corecți.

 

 

Articolul anterior

Voi ce bucurii ați avut astăzi?

Articolul următor

”Până când izolarea ne va despărți” – despre criza relațională și cum să nu COVIDivorțezi

5 Comentarii

 1. Oana

  Eu mă gândeam că sunt testați cei care au murit pt a confirma că asta e cauza, și astfel să se știe cine au fost contacții, sper că măcar îi testează și pe ei, dacă tot au testat decedații.Dar da, este absurd totul. Nici nu știu ce să mai cred. Singura mea speranță este să nu mă îmbolnăvesc și să se facă rost de echipamente dacă tot au strâns bani, să mă pot proteja dacă mă vor chema. Sper ca soțul tău să fie bine. 🙏

 2. Simo

  Da, vorba ta… Si noi discutam tot despre testarea mortilor.

 3. Turcanu

  Se testeaza poate si pentru a sti cum se ingroapa.Se stie ca pt decesul din cauza de corona e strict procesul…si pentru familii e crunt sa le intre o ruda in spital ( poate la Suceava) si sa nu mai poti s o vezi niciodata brusc…ma gandesc ca, putin , poate conteaza si de ce a murit mama, sora sau fiica cuiva…

  • Normal, conteaza. Legat de ce spui, am citit protocolul, asa e si la altii. Sicriu sigilat, una sau doua persoane au voie sa isi ia la revedere, nu se mentioneaza daca asta presupune sa vada decedatul sau nu. Am citit la un medic din Bangkok ca mortii nu sunt contagiosi. Nu sunt lamurita, mai sap.

 4. Turcanu

  Nu au voie…am caz acum la Suceava…sotia e in spital si ea bolnava( nu se stie inca daca are virusul) si sufera ca din ziua cand l a luat salvare nu l a mai vazut,( testul abia dupa deces l au facut, pentru ca a murit in aceeasi zi) , nici nu stia cand a murit exact de ce( deci a contact intr un fel ca a aflat macar diagnosticul)…familia nu poate participa…am inteles ca primaria s ar ocupa( aici nu stiu exact, dar asa mi a zis una din fete, aflata in strainatate si ea blocata din cauza virusului)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.133 s