Iohannis: ”Ni se va schimba viața în următoarelor 30 de zile.” Președintele a explicat ce înseamnă starea de urgență

  1. Școlile rămân închise, facultățile se mută online
  2. Toți pacienții vor fi îngrijiți în continuare, atât cei afectați de Covid19, cât și ceilalți.
  3. Angajatorii vor fi sprijiniți prin derogări -nu a zis care.
  4. Angajații vor fi sprijiniți de autorități și vor beneficia de protecție socială.
  5. Zilele libere pentru părinți nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților de penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite după caz. Salariile li se vor majora, dacă celălalt părinte nu poate beneficia de zilele libere.
  6. Unde este posibil, se va lucra prin telemuncă.
  7. Cererile pentru beneficii și prestații sociale se depun electronic, nu ne mai deplasăm la instituții.
  8. În sănătate, se iau toate măsurile: se pot anagaja oameni noi, fără concurs, se pot face achiziții directe, fără licitație, ca să fie totul simplu și rapid
  9. În domeniul economic: nu a spus ce măsuri de vor lua, va anunța.
  10. Utilitățile și serviciile de energie electrică vor continua să funcționeze.
  11. În justiție: se vor desfășura doar urgențele majore, după niște criterii.

Toate măsurile, pe domenii de activitate, se vor găsi detaliat în Monitorul Oficial.

Apoi a mulțumit medicilor pentru implicare și ”munca pe care o depuneți în mod neobosit”.

”Oricâte măsuri ar lua autoritățile, ele își pierd din efect, dacă nu sunt respectate de populație. Limitați cât se poate de mult orice deplasare. Aveți mai mult decât oricând grijă de cei apropiați, în special de cei vârstnici și de cei vulnerabili.”

Posibil să fie închise temporar anumite restaurante, cafenele, locuri publice și poate va fi restricționată circulația gradual. Posibil să urmeze ca statul să facă provizii pentru noi.

”În această luptă, nu suntem singuri. Colaborăm cu partenerii noștri din Uniunea Europeană.” Președintele a spus că vom trece cu bine peste.

Nu se închid granițele, nu se închide metroul din București, nu vor fi tancuri pe stradă.

Articolul anterior

Ce se va întâmpla când primul pacient cu Covid19 din România va muri – mărturia unei jurnaliste sibience, din Italia

Articolul următor

Faceți din criza de coronavirus o vacanță mai reușită decât la Disneyland Paris

9 Comentarii

  1. Irina

    Succes! Distanta sociala. Acest virus e purtat si transmis de om, fara interactiune sociala se poate incetini transmiterea lui ca sistemul medical sa faca fata pacietilor. Solidaritate.

  2. Irina

    Un mesaj scurt (90 de secunde), pe înțelesul tuturor de la, Organizația Mondială a Sănătății (WHO), care practic e cea mai credibilă sursă de informare la nivel mondial legat de COVIT 19 (coronavirus): https://www.youtube.com/watch?v=1APwq1df6Mw#action=share

  3. Catalina

    Degeaba. La câți sunt pe străzi ajungem curând în scenariul 4.
    Sunt lucrătoare într-un supermarket de cartier. De când e stare de Urgență este mai aglomerat decât a fost.
    Mă surprinde prostia și ignoranța oamenilor minut cu minut!

  4. Foarte bune si utile genul ăsta de articole 🙂

    • Mona

      Comentezi doar pentru a-ti face link-uri? Te vad peste tot si am impresia ca genul tau de comentarii sunt doar pentru a-ti face numarul. 🙂

  5. Anais

    Din pacate, presedintele nostru, a demonstrat, inca o data, ca nu-si merita functia! Lipsa de prestanta, lipsa unui discurs, nici macar nu a fost in stare sa mimeze o apropiere de poporul lui, in momentele acestea…face un ping-pong cu Orban si nu e in stare sa spuna ce masuri concrete se vor lua. Rusine! Suntem pe cont propriu! Noroc ca-l avem pe Raed Arafat! Macar atat! Ca Iohannis este in autoizolare de cand a fost numit in functie! A vazut cineva cum a vorbit Macron poporului francez?! Sau ce a declarat Angela Merkel nemtilor?!

    • Eliza

      Offf, ca iar se face treaba asta politica. Eu am venit aici să îți zic ca noi pe Iohannis l-am ales in lipsă de altceva… tu l-ai votat pentru ca te-a impresionat primul mandat si acum te-a dezamăgit? Nu l-ai votat deloc? L-ai votat ca ti s-a părut ca n-ai avut de ales?
      Știu ca avem cu toții păreri, si eu cred ce e loc de mai bine, dar îmi si dau seama ca altul mai bun nu avem, deci de ce sa ma frustrez aiurea?

      • Anais

        Eliza, voiam sa subliniez ca nu avem un lider adevarat! Nici nu conteaza daca l-am votat sau nu. Si nu simt frustrare, simt indignare, revolta, manie si mahnire, totodata! Avem nevoie de un lider, de o persoana care sa ne spuna ca totul va fi bine! Iohannis nu este o astfel de persoana, nu este un lider! El prefera sa taca si sa se ascunda, ori acum sunt vremuri de restriste, n-ar trebuie sa adopte aceasta tactica a strutului.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 152 queries in 0.161 s