Ocazie: prietena mea închiriază ieftin apartament în Barcelona (centru), dacă vreți un concediu frumos

Prietena mea închiriază ieftin apartament în Barcelona, dacă vreți un concediu frumos miruna ioani

Dacă vă tot coteați unde să mergeți în concediu anul ăsta, nu mai stați pe gânduri, am o super recomandare pentru dumneavoastră. Prietena mea, Georgia din Barcelona, și-a pus din nou apartamentul pe hartă și vrea să-l închirieze la turiști.

Cine-mi citește blogul știe că am mai fost la ea de două ori. Despre prima dată, am scris aici; despre a doua oară – aici. Între timp, multe lucruri s-au schimbat în viața ei, inclusiv faptul că a devenit medic specialist cu acte-n regulă și e mai mereu plecată de-acasă pe la câte un congres, pe la câte un stagiu. Așa că, a decis să nu-și lase apartamentul părăsit, ci să-i dea viață cu câțiva turiști.

Situația cazărilor din Barcelona s-a schimbat, în sensul că autoritățile au blocat sistemul de airbnb, parcă anume să facă închiriatul la turiști mai scump și mai complicat. Adică, te obligă să ai licență de închiriat. Însă nu asta e cel mai nasol, ci faptul că de câțiva ani, nu se mai eliberează aceste licențe de închiriat la turiști, ceea ce a blocat sistemul. Și a scumpit cazările crunt.

Confirm. Anul trecut am fost în Barcelona, din păcate n-am putut sta la Georgia, și am dat vreo 250 euro/noapte pe un pat cu 20 cm pătrați în jurul lui, într-un hotel -e-adevărat- din zonă bună. Ca să vă imaginați cât de mică era camera, aflați că nu puteam ține căruciorul umbrelă al băiețelului deschis, că nu mai puteai circula. Nu ne-am plâns, pentru că a fost cea mai ieftină variantă de cazare pe care am găsit-o în zona centrală. Dar scump, nenică, pentru câți bani am dat și câți centimetri pătrați am primit.

Despre apartamentul Georgiei din Barcelona:

Are două dormitoare și e în zonă centrală, lângă stația de metrou Paralel, cu legătură la liniile verde și mov. Acolo am stat și noi a doua oară, deci cunosc apartamentul despre care scriu. E foarte bine conectat și cu aeroportul, și cu centrul. Poți merge pe jos oriunde, la cele mai importante obiective turistice, ai aproape mâncătorii, supermarket, farmacie, acvariul, Rambla, tot ce vrei.

Prietena mea închiriază ieftin apartament în Barcelona, dacă vreți un concediu frumos miruna ioani

E într-o clădire nouă, modernă, cu un balcon larg, unde se pot bea multe cafele ori pahare cu vin. Are și o sufragerie, bucătărie complet utilată și dotată. Georgia îl dă cu toate cele trebuincioase: fierbător de apă, oale, fier de călcat, uscător de păr. Primiți prosoape, gel de duș, lenjerie de pat curată. Găsiți și prosoape de plajă, dacă – citez- nu vă deranjează că nu-s Chanel. La fel, și umbrela de plajă. E mare șmecherie să nu te cari cu astea la tine, că prosoapele alea-ți ocupă trei sferturi din bagaj.

Bucătăria e la dispoziție, și aici mai economisești un ban, că poți fierbe un ou dimineața, seara mai faci niște paste și te-ai săturat. Când ai copii mici sau banii numărați, e o variantă chiar bună, elegantă.

Puteți închiria fie un dormitor, fie pe amândouă. Cel mai bine, vorbiți cu Georgia înainte. Cel mai mult încap patru persoane, poate o familie cu doi copii, poate două cupluri; poate unul singur sau două prietene, combinați-vă cum doriți.

Prețurile sunt în funcție de sezon și disponibilitate. De exemplu, închiriatul unui singur dormitor începe de la 50 de euro/noapte. Tot apartamentul, de la 120 euro/noapte. Prețurile sunt foarte mici, puteți căuta cazări similare, să vă convingeți.

Pe Georgia, o puteți contacta pe email sau whatsapp:

simon_georgia@yahoo.com
mobil: 0034 640317727
Eu vă recomand din toată inima să mergeți acolo, Barcelona e un oraș minunat, iar asta chiar e ocazie. Dacă luați și copiii cu voi, citiți și asta:
Image by katerina zhang from Pixabay

Articolul anterior

Dacă înjură la 3 ani, nu înseamnă c-o să fie, la 30, un golan (dar bine că l-am dezvățat)

Articolul următor

Cum să citim etichetele hainelor pentru copii și care-i faza cu bumbacul organic (p)

9 Comentarii

 1. Nu vreau sa fiu carcotasa, dar mi se pare maricel pretul pentru tot apartamentul. M-ai facut curioasa si chiar am intrat acum pe Airbnb pentru a verifica preturile si nu e deloc asa cum zici, in sensul ca au explodat. Uite, am facut o simulare, in martie pentru o saptamana, si cu tot cu taxele platformei si taxa de curatenie, iesi sub 100 euro pentru intregul apartament. Si zic apartament, nu orice vagauna. 🙂

  Anul trecut, la hotel de 3 stele, langa Sagrada Familia, am dat 400 lei/noapte. 🙂

  +3
 2. Nu e deloc nasol ca au limitat licentele de inchiriat, de altfel era nevoie de licente de foarte mult timp. Sunt oricum enorm de multe si au crescut nepermis de mult chiriile pentru localnici. Sistemul nu este blocat, sistemul incearca sa faca acest oras “locuibil” si pentru cei care stau mai mult de o saptamana.
  Pretul pe care l-ai platit tu anul trecut este intr-adevar imens, iar foarte multe cazari sunt sub orice critica. Pretul propus de Georgia mi se pare just, se poate si mai bine, dar si mult mai rau. Avantajul aici e ca stii la cine mergi, ca sa zic asa.
  Pe de alta parte, eu nu am inteles daca prietena ta are sau nu licenta pentru a inchiria. Daca nu are, poate avea probleme serioase, cu amenzi si tot restul, dar cred ca stie si ea asta deja.

  0
  • Cred ca are, pentru ca a inchiriat si mai demult, inclusiv prin airbnb. Faza e ca, daca lasa tot apartamentul, vrea sa stie si ea cine vine, adica sa nu vina chiar oricine asa.

   +1

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 166 queries in 0.404 s