Nu trăi fiecare zi ca și când abia aștepți să bagi copiii în pat

Nu trăi fiecare zi ca și când abia aștepți să bagi copiii în pat miruna ioani

Ați observat că trăim fiecare zi ca și când abia așteptăm să se termine? Ca și când abia așteptăm să culcăm copilul, să punem vasele la spălat, să terminăm serialul, să ajungem la ultima pagină din roman. Parcă abia așteptăm să vină seara, weekend-ul, de parcă viața ar fi despre final.

Nu, viața e despre acțiune. Continuări. Despre ce faci, cum ești, nu unde vrei să ajungi. E bine să ai un plan, absolut, dar e păcat să îți irosești prezența cu gândul la viitor.


Tocmai am primit următorul mesaj pe Medicentrum: ”N-am nevoie de o evaluare medicală, ci doar de un sfat.”

(Medicentrum e o platformă medicală, care oferă, contra cost, evaluare medicală, la distanță. E fondată de soțul meu. Un fel de linie directă către medicul tău, fără să stai pe la uși, fără să pleci de acasă. Vă rugasem de Crăciun să dați un like aici, reacțiile dv au fost impresionante, mulțumim.)

O doamnă scrie că mama ei are un cancer terminal, e în Germania și nu mai vrea tratament, că se simte îngrozitor de la el și nu mai are niciun sens. Vrea să vină acasă.

Înțelegeți de ce.

Doamna avea nevoie de un răspuns legat de altceva, l-a primit, asta a fost.

Dar mi-a fost greu să închei acel mesaj. Să găsesc o formulare, o serie de cuvinte care să se potrivească în context. Ce să-i spun? Sănătate? La mulți ani? Cât de cinică e viața uneori. Și limba română. Că n-a inventat cuvinte pe măsura unor suferinți.


Viața e despre ACUM. Nimeni nu-ți garantează continuări. Nu e rău să ai un plan, dar e păcat să-ți irosești prezența cu gândul la viitor.

Fii un pic de ardelean.

Fă totul ca-n reluare. Căci nu vei avea parte de una cu adevărat.

Respiră. Cu răbdare.

Nu te grăbi. Mănâncă o prăjitură bună. Aia cu multe calorii.

Pune-ți melodia preferată. Da, pe repeat.

Ia în brațe un copil mic. Bebelușii au în ei acea liniște pe care noi am pierdut-o și pe care o căutăm în fiecare zi.

Bea o cafea cu inimă desenată în spuma de pe ea.

Plimbă-te prin mall fără niciun ban în buzunar.

Urcă pe munte cu un prieten bun. Și nu veți cuceri vârfuri, ci veți duce prietenia la un alt nivel.

Ia-ți iubitul de mână înainte să adormi.

Sună-ți colegul de bancă din liceu.

Stai 5 minute extra sub duș.

Fă un piure. Spală un pahar. Fii acolo. Să freci ceva cu tot sufletul nu e niciun păcat 😉

Viața e prea scurtă ca să-ți dorești în fiecare zi să bagi copiii în pat.

foto Shutterstock

Articolul anterior

”Copilul tău nu mănâncă? Al meu bagă câte 3 sarmale!” (și alte lucruri pe care n-aș mai vrea să le văd în comunicare)

Articolul următor

Bebelușii nu se pupă și nu se mângâie pe mânuțe, pentru că le bagă în gură!

16 Comentarii

  1. O fi, dar pot sa numar zilele în care nu m-am simtit asa: abia aștept sa ajung acasa, abia aștept vacanta din august etc etc. Mai nou, abia aștept sa ma vad cu tine 🙂

  2. Zina7

    De ar fi asa de simplu….

  3. dia

    Foarte rar am momente când vreau sa se termine ziua sa ma bag in pat😀de obicei, am multă energie și facem tot felul. Dar ma bucur și când stam domol acasă. In meseria pe care o am eu, văd zilnic cum poți pierde tot intr-o secunda. Nu ma grăbesc. Vreau ca băiatul meu sa rămână mic și minunat deși timpul nu e de acord cu mine. Și da, ne gândim f bucuroși la vacanța din țările calde de luna viitoare și facem planuri, dar are și asta o magie☺️Nu ne răpește neaparat momentul actual.

  4. Claudia

    Fix asta vorbeam cu o colega acum ceva vreme. Era intr-o joi si ziceam ceva gen “de-ar trece ziua mai repede, sa vina vineri si weekend”.
    Apoi ne-am uitat una la alta si am conchis ca de fapt, cinic vorbind, ne dorim sa ne treaca viata mai repede.

  5. Guilty. Asa am trait ieri si nici nu e prima zi asa: fuga sa duc copil la scoala, fug la munca, asteptat sa termin sedinta lunga de peste 2 ore si inutila, fuga acasa sa ma grabesc la cursul de seara pe care in final l-am ratat de oboseala, facut o mamaliga la cina sa scap usor sa raman pt altele de dupa, o parte din resturile de la cina sunt in pachete de a2a zi zicandu-mi ca o sa imi fac pachet mai elaborat in alta seara, am lasat prietenele mele, vasele, in chiuveta sa astepte si ele weekendul ca si eu sunt tot in asteptarea weekendului. Am sperat ca adoarme copchila mai repede, asteptand sa ma tolanesc pe canapea sa vaz cateva episoade de Game of Thrones pe care l-am asteptat sa il vad dar in final sunt cam dezamagita si am inceput sa ma uit pe saritelea dupa bucatile cu Jon Snow care e mai frumos decat ma asteptam, serialul sare multe bucati din cartile ce le-am citit in ultimile 6 luni asteptand sa termin cartile si sperand ca Arya are un viitor nemaipomenit dar evident ca sfarsitul din carte a fost alfel decat era in mintea mea si autorul doar m-a lasat sa astept aiurea.

    • Noroc ca nu ma uit la GoT :))

    • Luminita

      Eu am renuntat la GoT dupa primele serii. Prea multa violenta.

    • Si filmul e mai bun decat cartea 🙂
      Ma uit pe saritelea, doar la partile bine facute – alea cu Jon Snow – in carte am adorat capitolele cu Arya si Daenerys, in film mi se par slab facute. Primul sezon a fost mai slab, al 3 lea e mult mai bun (bine, vazut pe saritelea, in vreo 12 ore am fazut 4 sezoane 😀 , pt ca stiu cartile si multe detalii din spate)

  6. maddy

    Probabil unii oameni au zile atat de proaste sau grele incat de abia asteapta sa se culce seara si sa fie lasati in pace, cred ca toti avem momente din astea.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 166 queries in 0.155 s