Secretul celui mai bun orez cu lapte, făcut de-o blondă cu talente de mamă

orez cu lapte miruna ioani

Să notăm în calendar: astăzi sărbătorim transformarea mea. Am făcut orez cu lapte și a ieșit atât de bun, încât copilul a mai cerut o porție. (Că am mai făcut până acum e un fel de-a spune, doar dacă delegatul către Mama Bu, Eme și Crockpot se pune.)
După ce copilul a stat lângă mine, să se asigure că nu greșesc ceva (el a văzut-o pe MamaBu de multe ori făcând orez cu lapte, eu niciodată. Atunci mi-a zis să mai pun zahăr, că nu-i destul. Ca să vedeți cât de bine și de des gătesc, aflați că mă sperie cantitățile de sare, zahăr și ulei. Nu era destul, așa că orezul acela a fost consumat cu adaos de miere. Na, măcar nu l-am aruncat. Pe tot… :p )… și după ce mi-a spus să stau liniștită, că el are încredere-n mine, m-a lăsat singură să prestez.În seara asta. Îmi încerc norocul cu o întrebare ușor stupidă, dar eram pregătită pentru orice răspuns:
-Tudor, e bun orezul ăsta … ca a lui Mamă Bu?
-Dada, zice molfăind ca-n desene animate.
E mai bun, mami!

Ciupiți-mă, cred că visez.

-Mai bun???
-Da. Pentru că e făcut de tine.

Mor de inimă.

-Că e făcut cu draaaaag.

Țineți-mă, ca leșin.

Ăsta e punctul în care mă gândesc să nu îmi iau totuși nasul la purtare, că Mama Bu îmi explicase cu 20 de minute înainte, ca la… blonde, pas cu pas, cum se face. Mi-a zis inclusiv UNDE găsesc ingredientele la mine în casă și cu ce recipiente să măsor.

-Și Mama Bu face cu drag, iubitule.
-Daaaaa, și bunicile fac cu drag. Da’ tu faci cu drag … de mamă.

În capul meu, s-a deschis șampania și am devenit una dintre mamele “să-ți mai pun o porție, puișor”. I totally get it now.

Și dacă v-am făcut poftă de orez cu lapte, nu vă obosiți să găsiți rețeta, că vă invit eu, maică, la o porție.

Făcută cu drag.

Image by Bernadette Wurzinger from Pixabay

Articolul anterior

Oricâte bunici, bone, menajere sau ajutoare ar avea, proaspăta mamă are nevoie de soțul ei

Articolul următor

Cum pui bebelușul, din brațe, în pat fără să-l trezești- truc de la un fotograf profesionist

18 Comentarii

  1. Steluta

    Venim tot cu drag!!!

    PS n-am mancat niciodata ceva gatit la crockpot.

  2. Oana

    Ahhh, mi-ai facut pofta! Maine fac si eu, ca la ora asta am doar lapte de cocos in casa :)) Si mie mi-a zis sora-mea candva ca am facut niste clatite ca ale bunicii. Once in a lifetime :))

  3. Cristina

    ❤️

  4. Sof

    Asa se face la crockpot? Zici ca e coliva in poza 😁 Da si o reteta!

    • Nuuu, poza din articol e de pe pixabay, nu e facuta de mine. Mie nu mi-a iesit grozav la crockpot prima data, ca am pus orea putin lapte. Deci da, am putea spune ca tot un fel de coliva fara sa gresim. Si am pus prea putin zahar, desi copilul mi-a zis sa pun mai mult.
      Altfel, cica iese bun la crockpot :))
      Iti zic eu care-i avantajul. Ca murdaresti un singur vas: ala de crock pot. Clasic, am murdarit cel putin doua oale.

  5. Elena

    Nu vreau secretul orezului ci doar secretul educatiei lui Tudor ;)). Realizez ca e vorba si de genetica, dar aici se vede mult educatia si dragostea primita.
    PS: Am si eu o intrebare, daca se poate si daca va mai amintiti. A avut cumva Tudor, o perioada cand era foarte vocal cand nu-i convenea ceva? Asa, pe la un an si jumatate :))

  6. Alice

    Este 06.11 dimineață, ghici ce fac în bucătărie? Orez cu lapte. Mi-ai făcut o poftă nebună…la 7 trebuie să ies din casă, dar hei cine va mânca la serviciu orez cu lapte :))

  7. Din cauza ta mi-am facut orez cu lapte. Norocul tau ca am in casa si orez si lapte de migdale, ca altfel sughitzai vreo 2 ore 🙂 de cat pot eu te bombani in barba, morocanoasa.

  8. Violeta

    Eu gatesc de vreo 9 ani, adica de cand am inceput sa fac copii. :)) Si abia in anii astia din urma am inceput sa gatesc super bine, mai bine ca la restaurant pe alocuri. :)) Iti las reteta infailibila de orez cu lapte, ca sa mergi la sigur mereu.
    Foloseste aceeasi masura – poate fi cana, castron, pahar, oala, ce vrei tu! 1 masura orez, 1 masura apa, 3 masuri lapte. Zahar pune dupa gust si dupa regula “tre’ sa fie un pic dulce, ca doar e desert si nu pilaf!”. Pui cat trebuie ca sa iasa bun. Eu pun la final, cand pot aproxima cate portii de orez cu lapte au iesit si atunci ma gandesc cu mintea mea – cam o lingurita de zahar per portie ar tb sa fie ok. Si daca vrei sa fie si mai misto decat orezul bunicii, pune la fiert in orez si niste coaja rasa de lamaie (din alea netratate, se gasesc prin magazine).

    • Ionescu

      Buna , aceasi măsură o folosesc și eu, și mai pun o lingura de smântână grasă înainte să sting focul și îl mai las cu capacul pus vreo 5 min…iese foarte cremos

    • Andreea

      Se fierbe intai orezul cu apa sau se pune si laptele de la inceput? Intreb pentru ca nu am facut niciodata orez cu lapte.

      • Violeta

        Totul se pune in acelasi timp la fiert – si orez, si apa, si lapte. Orezul se spala bine, in mai multe ape, inainte sa-l gatiti. Dupa ce incepe sa fiarba, cam in 15 min e gata. E o reteta super simpla. Si mie imi place foarte mult orezul cu lapte. 🙂

  9. Snow Flow

    Nu am masurat niciodata dar mi-a iesit mereu, pun doar lapte, apa nu, si scortisoara. Fara zahar. La final, dupa ce se raceste putin adaug miere in portiile care se mananca, atat. Copiii zic ca e delicios, eu rar mananc.

  10. Simo

    Cand sa vin? 😀

Leave a Reply

© 2007-2025 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 167 queries in 0.561 s