Eu, înainte de tine

Îmi pot odihni cana cu ceai pe burtă, ceea ce mi se pare o superputere. De fapt, e fundul tău acolo, știu asta, că tocmai mi-a confirmat medicul cu o ecografie.

Nu mai am stare, nu îmi găsesc locul. Știu că urmează să se schimbe totul. Aș opri timpul încă o vreme și, totodată, aș derula cu degetul pe axă, înainte. Să te văd, să te simt pe dinafară, să îți văd gingiile știrbe și picioarele îndoite și ochii care învață să mă recunoască. Sunt disperată după fratele tău și plâng de iubire. Poate de hormoni, dar ce mai contează.

Mă sperie ideea nu că se întâmplă lucrurile prea repede, ci că noi nu ne știm bucura de ele. Vreau să profit de fiecare clipă. Vreau să mă așez în mine, să deschid ochii și porii, nările și palmele. Să fiu parte din aventură, nu să privesc de pe margine. Să-mi aprind mintea și curajul și cheful și nebunia.

Sunt disperată și după tatăl tău, acest om care mi-a făcut cele mai cele daruri în viață: pe tine și pe fratele tău. Știu că sunt hormonii, dar săptămâna trecută, i-am făcut nu una, ci două tocănițe.

Unii spun că ar trebui să dorm mai mult zilele astea, alții că ar trebui să urc scări, să alerg prin parc, să fac șmotru, s3x sau provizii de supă. Iar eu nu mă pot gândi la altceva decât la tine. Și la ce urmează-n viața noastră. Uneori mi-e frică. Cel mai des, mi se pare așa o nebunie. Ce mi-o fi trebuit mie?! Apoi îmi dai un bobârnac în partea stângă, în locul în ăla unde nimeni nu știe cum e omenește posibil ca cineva să ajungă, și îmi amintești de toate motivele pentru care deja îmi e drag de tine. Ești parte din mine, iar asta n-are vreodată să se schimbe.

Știi, cred că demult nu mai există eu, cea dinainte de tine. Pentru că, de când mi te-ai cuibărit prima dată în minte, ceva profund s-a schimbat și nu mă refer la anatomie.

-Doamnă, ce o să fie? mă întreabă șoferul de Uber, dornic de conversație.
-Băiat, domnule. Doar că deja este.

 

 

Articolul anterior

Știi că ești nevastă adevărată, când îți dorești un aspirator modern – review Rowenta Air Force Flex Animal (p)

Articolul următor

Bine ai venit pe pământ! -Naștere vaginală după cezariană, reușită!

20 Comentarii

 1. Bunica cu bundita

  Abia aștept sa ii vad ochișorii lui cum te caută !!!!❤️

 2. Mădălina

  Ce frumos… Curaj! Încă un pic pana la un pic mai mult!
  😘🤗

 3. Ioana

  Savurez fiecare articol de-al tau, mai ales in perioada asta, cand si eu astept cel de-al doilea baietel 🙂
  Abia astept sa povestesti despre intalnirea vostra… Noi mai avem de asteptat pana in februarie, dar sunt deja nerabdatoare!

 4. Raluca

  Te înțeleg perfect. Sunt însărcinată în 37 de săptămâni, viitoare mămică de doi băieți. A fost un vis de când mă știu să am doi copii, iar acum că momentul se apropie nu știu cum să gestionez toate emoțiile, fricile și gândurile care dau năvală. Mă rog la Dumnezeu să fim cu toții sănătoși, să ne vedem cu bine și să avem o viață minunată în patru, ceea ce vă doresc și vouă!

 5. Adnana

  Citesc cu melancolie toate articolele legate de cele doua mari iubiri ale tale pentru ca anul trecut, pe vremea asta, eram in aceeasi poveste ca tine…Aceleasi trăiri, aceleasi temeri si ganduri. Iti doresc din suflet o nastere usoara si o acomodare blândă la noua formula 🙂

 6. Cricket

  Nastere usoara, Miruna! Imi place mult ce transmiti, atata iubire si nou. Si asta desi eu nu mi doresc al doilea copil 🙂

 7. Ina

  Ce frumos 🙂 . Musai sa scrii o carte. 🙂 Nastere usoara !

 8. Lili

  Naștere ușoară!
  Înțeleg perfect ce zici (scrii :-P) imi dau lacrimile de emoții
  Am o fetița de 8Luni si un băiețel de 2ani si 8 luni 👣👣 este minunat cu 2 copilași mici ❤️

 9. Gabriela F.

  Curajoșilor!!!! Sa fiți bine!

 10. Anca

  Eu nu pot sa fac copii si citind postarile tale, imi dau seama ca pierd o mare parte din frumusetea vietii. Ma bucur pentru tine si pentru toate femeile care sunt mame. Savurati fiecare clipa, e un mare privilegiu.

 11. Bratu Maria

  Nastere usoara! Iar intalnirea(nu stiu cum sa-i zic: fizica, palpabila, adevarata :)) cu minunea, sa fie asa cum visezi!

 12. Ce frumos reusesti sa ne transimiti toate emotiile tale. 🙂 Tic-tac, inca putin! Nastere usoara!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 172 queries in 0.534 s