Singura dată când frigiderul meu vede trei feluri de fripturi e când vine mama sau când ne întoarcem noi de acasă

Singura dată când frigiderul meu vede trei feluri de fripturi e când vine mama sau când ne întoarcem noi de acasă miruna ioani

Tudor face inventarul jucăriilor lui, de parcă ar fi fost altcineva să se joace cu ele cât timp noi am lipsit. Tatăl lui despachetează, semn bun pentru primăvara care abia a început. Mamă-sa scrie, în timp ce soarbe, atentă să nu se ardă, din supa de ghinde proaspăt pregătită de băiatul ei. Supa de ghinde e specialitatea lui.

Am descărcat bagajele, am pus cutiile în frigider, ba și locul de parcare l-am găsit ocupat de cineva civilizat, cu număr de telefon la vedere. În București miroase a primăvară și-a începuturi într-un fel în care n-a mirosit niciodată în Sibiu. Frigiderul ne e plin în feluri în care sper să-l știu umple și eu vreodată. Burțile noastre sunt vii, mai ales cea mai mare dintre ele, unde se coace un băiețel nou-nouț.

Drumul a fost normal, mai puțin o porțiune de autostradă, pe care waze ne-a avertizat s-o ocolim. Dar noi nu, Batman, Batman! Normal c-a apărut și-un deștept care ne sfida pe toți proștii din coloană și ne depășea pe banda de urgență. Noroc că n-a mai putut sfida poliția, care-l aștepta câțiva metri mai încolo și direct l-a cadorisit cu ceva, căci nu cred că polițistul ăla scria bilete de amor pe-o margine de autostradă. Toți ”proștii” aplaudau în gând, simțindu-ne mai bogați cu câteva sute de lei sau cât o mai fi amenda pentru nesimțire în zilele noastre. (Evident, omul poate avea o urgență, și nu mă refer la una fiziologică -am văzut și o gravidă oprită să facă pipi-n pădure, să zicem că ei nu i-aș fi dat amendă; voiam doar să vă spun că o parte din mine s-a gândit și la varianta cu urgența, deși partea aia mai mare din mine a felicitat poliția. )

Vă povestesc și cum a fost acasă, pentru că știu că ardeți de nerăbdare să știți cum au ciocnit blondele ouă :p glumesc. Acum mi se răcește supa de ghinde pregătită de, v-am zis, băiețelul meu cel copt și talentat în bucătărie.

Image by Robert-Owen-Wahl from Pixabay

Articolul anterior

Un soț în căutare de hobby

Articolul următor

După ce obezitatea a fost ridicată la rang de ”cool”, a venit rândul dinților lipsă

8 Comentarii

  1. Catalina

    Hihi, e ceva cu mamele astea. si la mine cand vine mama e frigiderul plin, multe feluri de mancare. sunt de-a dreptul magice <3.

  2. Am fost la mama de Paste, apoi am revenit in Bucuresti sa muncim, iar sambata asta am fost din nou la ea. Ne uitam in frigider aseara ca aveam DOUA feluri de ciorba, pe langa alte multe de-ale gurii. Doua feluri de ciorba in acelasi timp… rar vede frigiderul nostru asa ceva <3

  3. Gabriela

    Îmi place mult ce sens i-ai dat cuvântului “a coace”!❤❤❤

  4. lasa ca traiesc sanatoasa si linistita si fara 3 fripturi in frigider. Ingredientele de salata sunt pregatite din weekend, o ciorba, si mai vedem noi ce fac la sf saptamanii (cartofi copti in coaja, ca de aia ii iau bio bio bio 😀 )

    (am devenit doar eu baba si tot ce imi doresc e sa dorm acasa cu cartea in mana? sau mai sunteti ca mine)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 148 queries in 0.154 s