Viața unei mame care merge la serviciu

viața unei mame care merge la serviciu miruna ioani

Băiatul meu crede că mama lui merge la serviciu pentru că oamenii își rup dinții și cineva trebuie să îi repare. Cred că o să îi mai păstrez această imagine bună despre mine o vreme, de ce să se îngrijoreze copilul pe aspecte de bani și facturi și rate?

Deși se trezește cu mine mititelul la 6 dimineața de cele mai multe ori. Îl vezi cum stă în baie desculț pe gresia rece, cu ochișorii mijiți de la becul care e prea puternic pentru orice ființă normală la cap la ora aia:
-Tudor, nu vrei să mai dormi un pic, iubitule?
-Nu. Tudo mami.

Și aia e. Mă topește puterea lui de a renunța la somn ca să stea cu mine, de parcă e obligația lui morală să mă supravegheze să nu fac vreo prostie. De exemplu, să nu adorm pe undeva.

Apoi vine cu mine în bucătărie. Uneori mănâncă și el, alteori nu poate înghiți nimic ca orice om normal la cap la ora 6 dimineață. E tot cu ochii mici, adaptarea la lumină se face greu de tot când ești așa mic și așa somnoros. Dar el nu se lasă și îl iubesc enorm pentru perseverența asta minunată. Cumva, îmi amintește de mine când eram de vârsta lui și mama se trezea cu noaptea-n cap să plece. O rugam de seară să mă trezească, ea mă lua în păturică, făcea cald în bucătărie și mirosea a gaz albastru de la aragaz și a cafea amară. Nu cred că scoteam prea multe vorbe, dar eram acolo cu ea. Cu mama mea. Și orice copil care își dorește asta ar trebui să poată face asta. Atâta cât ochii îl țin 🙂

Sunt dimineți în care mănâncă repede, pentru că înțelege că ne grăbim. Îl țin la curent cu trecerea minutelor și el înțelege ca un adult că nu e loc de negocieri. Pe pacienți nu e frumos să îi faci să aștepte, asta știe și un băiețel de 3 ani.

Alteori îl las dormind când alarma sună. Mă enervează că-mi pocnesc încheieturile de la tinerețe și mă dau de gol când cobor din pat. Poc-poc-poc, până la baie. Sau până nimeresc un papuc da casă ori, poate, pe amândoi.

Și când după ce pun ouăle la fiert, ori dau drumul la hotă, aud ca prin vis niște piciorușe cum lipăie-n viteză pe gresie: lip-lip-lip. Știu că urmează un băiețel mare, dar destul de mic, care mi se aruncă în brațe, de parcă cineva s-ar putea arunca în sus. Și-l iau și-l pup și-i încălzesc pielea rece de pe talpă și, în sinea mea, mă bucur un pic. Pentru că orice dimineață în care pupi un copil al tău e un motiv de bucurie, de trecut în cartea bucuriilor de pe pământ.

foto Shutterstock

Articolul anterior

Viața cu părul scurt

Articolul următor

Tu ce-ai primit de 8 martie?

14 Comentarii

 1. Simo

  Trezitul la 6 dimineata (aka el ma trezeste pe mine) nu e chiar o placere, dar ai incheiat asa frumos! De tinut minte!
  P. S. Am patit-o si eu cu trosnitul incheieturilor :))

 2. Pe Alex nu îl prind dimineața înainte de școală (pentru că…viața de freelancer și culcat târziu). În schimb, aștept cu nerăbdare să aud clanța de la ușa de la dormitor, urmat de acel lip-lip-lip și fățuca de copilă blondă, creață, ciufulită și care se cere în brațe unde se cuibărește perfect. 🙂

 3. Ionescu Diana

  Si eu ma gandesc dimineata, in ora pe care o prindem impreuna, ca se trezeste si sta lipita de mine ca sa isi umple rezervorul de bine pana ajung seara acasa. Ce mame suntem si noi :))

 4. Alina

  Pe Ale o trezeam pentru a o lasa la cresa, si mai apoi la gradi la 6 si ceva (eu la 7 trebuia sa fiu la serviciu), si-mi amintesc ca mica fiind, dupa ce o trezeam avea cateva minute de plans ca nu vede. Imi spuneau doamnele de la cresa ca mai tragea, de obicei, un pui de somn pana se adunau copiii si erau dusi la masa. Acum e la clasa pregatitoare. Se trezeste fara prea mari insistente, avem minutul nostru de tinut in brate, dupa care mergem sa ne spalam. De imbracat de regula o face singura si uneori pune ea mancare si apa pentru catel….

 5. Vaai, ce matinala esti! te admir!!!

  ( Si eu care la 7 imi zic: inca 5 min sa mai dorm :)))) si cand deschid ochii e 7:45 si fugim repede la scoala 😀 )

 6. o femeie

  Off topic: sunt singura mama care nu spala copilul dimineatza? dintii si mainile dupa micul dejun si atat :D.

  • Nici eu nu spăl fața copilului, no need to hit the panic button.

  • Luminita

   Si la noi tot asa, insist cu dintii. In rest, ajunge, si asa suntem toti trei ca trei bufnite moarte de somn…. 🙂

 7. Virginia

  Doamne ce frumos ai spus…

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 158 queries in 0.178 s