Cum a fost aniversarea de 3 ani? Dublu-tort, dacă e să fim optimiști

aniversarea 3 ani miruna ioani4

Și dulce. Și spontană, dacă e să fim tot optimiști. Mucioasă, dacă e să fim realiști. Stricată de o răceală, dacă e s-o spunem pe aia dreaptă. 

Nu că ar fi vreun moment potrivit să te lovească o febră, o tuse, un muc, nici pomeneală. Dar sunt momente normale din viață, cum ar fi o banală săptămână la școală sau la muncă, ori un weekend în care visai să dormi, nu să schimbi pijamale transpirate. Apoi mai sunt momente speciale, cum ar fi Crăciun, Paști, concedii și aniversări. Am văzut și noi cum e, vreau să spun, să fii bolnav într-un moment din ăsta, special.

O să fiu sinceră: e de căcat.

Norocul-norocului a fost că fix de ziua lui, sărbătoritul a fost mai fără febră decât mama lui, ceea ce totuși nu știu pentru cine este noroc. Am împrăștiat puținii invitați pe care i-am avut, am cântat în familie, am suflat în lumânări și am împărțit tortul cu vecinii, pe care i-am văzut mai mult prin fanta de la ușa lor, cu speranța că virusurile nu trec prin spații înguste :p

aniversarea 3 ani miruna ioani2

tortul e de la Sweet Concept

(e fel cu cel de la petrecerea blogului, că atunci pentru acasă n-a mai rămas)

Aveam de gând să mergem la Sibiu, nu ne-am mai dus. Când ești bolnav, vrei să stai acasă la tine, nu pe drumul național. Și mai norocul-norocului e fost că a venit salvarea la noi, adică mama mea. La 11 noaptea descărca supă, plăcintă cu varză, cu mere, friptură, ceapă, ridichi și roșii proaspete, până și pâine a adus de la Sibiu. Două oale mari, una cu ciorbă, alta cu supă. M-am trezit, am pupat-o, am băut o supă din cană și m-am culcat la loc. Mama și supa nu se repetă întâmplător de atâtea ori într-un singur paragraf. Sunt factori-cheie în vindecarea oricui.

Plus că a venit și cu tort de la Sibiu, o înțelegere între ea și nepot. Nu te bagi, nu te amesteci în așa ceva serios:

aniversarea 3 ani miruna ioani1 aniversarea 3 ani miruna ioani1

Tortul ăsta e de la o tanti din Sibiu, care nu are site. Chestia aia de deasupra e ciocolată albă, noi l-am avut și la petrecerea de 1 an.

Cred că am fost cea mai beteagă de când îl avem pe Tudor, exceptând prima săptămână aia, după cezariană. Frațile și surorii mei, e greu, nene, să ai dureri de cap, ochi care te ard în orbite, privire în ceață și un prâsnel care vrea în brațe fix atunci și un pic mai mult decât de obicei, pentru că și el își revine după o boală. Și e greu pentru că nu știi cum să te împarți: să fii un pic și mama lui, pentru că orice om cu muci are nevoie de mama lui, dar să fii un pic și mama ta, pentru că nu știi să te faci bine fără ea. Și cum m-am descurcat ca naiba la împărțirea rolurilor pe cap de un singur distribuitor, mama s-a urcat la volan și dusă a fost.

V-ați putea întreba, desigur, care ar putea fi rolul tatălui în acest joc, în afară de rolul ăla din momentul inițial, după care parcă toate rolurile bărbatului au luat sfârșit și ale femeii abia au început. Desigur, tatăl e în peisaj. Nu e plecat, nu e ocupat, e doar și el foarte bolnav. Știți, cum sunt bărbații când strănută de două ori în aceeași zi.

Articolul anterior

Criza locurilor de parcare urmează să lovească Bucureștiul din plin

Articolul următor

Gafa gafelor din Anatomia lui Grey: copiii nu sunt perfect fericiți azi și drogați dependenți mâine

18 Comentarii

 1. Bunica cu bundita

  Fiecare copil , cu mama lui !Fiecare mama, cu puiul ei !Si supa nu lipsește niciodată, și mai ales iubirea e ingredientul principal!Neconditionata , nechemată , dar mereu prezenta ❤️❤️

  16+
 2. Violeta

  La multi multi multi ani! Curaj. …ca trece sì raceala asta. Ce torturi minunate……yam-yam.

  0
 3. Gabriela

  Tare ultima propoziție! La mulți ani!

  0
 4. Diana Preda

  Oh, stiu prea bine cum sunt zilele pe care le-ai plănuit pline de bucurie și sunt fix invers. Ca un film prost în care te simți prost și nu-ți mai dorești decât să fie gata . Să mă dau și eu #metoo cu 2 Craciunuri cu febră, un Paște cu internare cu rotavirus, o aniversare a mea cu internare cu pneumonie, două amânări ale plecărilor în vacanță din cauza puseurilor de febră? Nu vreau să mă laud, nici să te-nspaimant (:). Cu timpul o să îți scada așteptările așa de mult încât o vacanță în care toată lumea e sănătoasă până la final o să ți se pară un miracol.

  0
 5. Cristina

  Însănătoșire grabnică! Nu am mai ras de mult așa 🤣. Ultima propoziție e da…TARE!

  0
 6. Alta Miruna

  La multi ani, draga Tudor. La multi ani si tie, Miruno-mama. 🤗🤗

  0
 7. Gabriela F.

  La mulți ani lui Tudor 😊😘❤️ și sa va faceți bine. 😘

  0
 8. Zina7

  Se pare ca peste tot in Europa copii nascuti in februarie anul asta au fost bolnvao de ziua lor ( de exemplu nepotica mea in Berlhia, finutul meu in Belgia,baietelul prietenei mele in Germania, mama.lui nascuta in februarie si mai am.cateva exemple)! La mine s-o vindexat fiicamea miercurea trecuta si m-am.imbolnavit eu! E un fel de pandemie!!! E groaznic! Esti mai bine?

  0
 9. Raluca

  La mulți ani Tudor!!! Sa fii fericit și sănătos. 🙂

  0
 10. Luminita

  Vreau si eu o mama ca a ta, really! Sunt oficial invidioasa! O putem inchiria cumva? 😀

  2+
 11. Insanatosire si la multi ani!

  0
 12. La multi multi multi ani! Insanatosire grabnica! Curaj, trec racelile! se poate fara!
  Si felicitarile si admiratia mea completa bunicii. Nu stiu cum e asta, am de gand sa fiu la fel pt copila mea. Mai am ecva ani sa invat si sa fac tort asa frumos 😀

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 180 queries in 0.252 s