Când merg la mama, mă simt ca un bărbat

Când merg la mama, mă simt ca un bărbat miruna ioani

Ați râs, dar multe dintre voi m-ați înțeles. Sunt după un weekend la Sibiu, cu 2 kg în plus și plinul la odihnă făcut.

Nimeni și nimic pe lume nu au superputerile unei mame care te cunoaște, încât gândim la fel, simțim la fel. Bine, ea simte să se trezească mai devreme ca să dorm eu, să ne aștepte cu mâncare, ca să nu piardă atunci timp cu făcut în loc de jucat. Așa-s mamele de mame, prevăzătoare de felul lor, făcute dintr-un aluat secret pe pământ.

Când sunt la părinții mei, nu trebuie să gătesc masa, să pun masa, să strâng masa. Ba nici nu trebuie să mă ridic din pat, după ce m-am învelit ca o sărmăluță în cuptor, la gândul că dac-a rămas vreo oală pe-afară, s-o bag în frigider. Când sunt la mama, gândurile astea pur și simplu nu există.

Nici să am grijă să mănânce copilul nu e nevoie în Sibiu. Pentru că, în Sibiu, toți copiii mănâncă. Mama mea știe până și câtă apă a băut nepotul ei. Mai nou, îl și spală pe dinți 😉

Nu e nevoie să scot pete, să bag la spălat, să scutur rufe proaspăt stoarse de mașină. Nu e nevoie să întind altceva decât propriile mele oase pe saltea.

La Sibiu, nici cafeaua nu e nevoie să o fac. Ce cafeaua, nici paiul să-l iau din dulap!

Mă uit la filme, citesc, ies în oraș. Chestii din astea, știți dv, de bărbat.

Și, cel mai important dintre toate, dorm. Doooooooooooooooorm. Pentru că am alternativă, frați și surori, pe cineva care să stea cu Broscuțul dimineața: mama mea. Practic, în afară de pipi din picioare, pot orice să fac ca un bărbat.

foto Shutterstock

Articolul anterior

După ce avem copii, trebuie să ne purtăm ca oamenii care vrem să devină ei

Articolul următor

Am fost la Green Village în Deltă (pe banii mei) și vă povestesc cum mi-a plăcut

16 Comentarii

 1. La ambele bunici ale copiilor mei e valabilă treaba de mai sus. Dar când merg la mama(acum tot mai rar) îmi permit parcă sa și vorbesc altfel. Sau să nici nu vorbesc. Că știe ea ce și cum.

  Nici în concediu nu-i ca atunci când merg la bunici cu copiii 🤗🤗

  2+
 2. Bai la mine e mama acum, la mine acasă. Cine bea o bere în pat ca un barosan? Cine? Cine? Eeeee!!!!

  2+
 3. CristinaM

  Mda… la mama e vis 🙂
  Uneori, m-as muta inapoi la mama 😅

  0
 4. CristinaM

  Mdaaa, la mama e de vis 🙂
  Uneori, m-as muta inapoi la mama 😅

  2+
 5. Andra

  I feel you sista!! Eu nu am copii și la mine mai mult tata e responsabil de Zen, dar mama contribuie cu curățenia și conversația cât tata ne asigură amândurora tot confortul. Nu exista mai happy place ca la ai mei acasă în lumea întreaga! Sa ne trăiască părinții!

  1+
 6. Ioana

  Mama ta e o mama ultraspeciala. Și a mea este tot ultraspeciala, dar sa știi ca nu sunt multe mame asa…Eu zic ca am fost supernorocoase noi ca le avem.

  11+
 7. Denisa

  Exact asa ma simt si eu cand merg la mama, nici o grija, ceai sau cafea la pat, vorba ta , doar ca nu fac pipi din picioare, dar creierul e meu e pe mod…barbat.
  Mama abia asteapta sa ne strangem toti acasa, dar dupa cateva zile cu cei 3 copii ,jumatatile lor si cei 7 nepoti, consuma toata energia stransa in luna cand nu ne-a vazut.

  3+
 8. Catalina

  Mama a venit la noi de Craciun si a petrecut 90% din timp pe facebook uitandu-se la nepotii altora si ignorandu-si proprii nepoti. Partea cea mai nasoala e ca nici macar nu sunt trista pentru ca nu mai am de mult asteptari de la ea.

  9+
  • da’ nu esti singura. Nascui de 3 sapt. si mama a venit la mine, m-a intrebat daca nu ii fac si mamaliga pe langa ciupercile facute de mine. Nu m-a mirat, nu aveam asteptari din partea mea, am ridicat din umeri, si m-am descurcat cum ma descurc de 20-25 de ani – mandra si cu incredere in mine ca m-oi descurca si in codru.
   Noi sa fim sanatoase 🙂

   13+
   • Ana

    Mama parcă vine în concediu la noi, mai nou soacra la fel. As putea scrie un roman. Voi naște al doilea copil în mai, le-am spus să nu vină să “mă ajute”.

    6+
 9. Aly

  Fain tare articolul!
  Si mie îmi place la Mama,doar ca nu ma simt chiar ca un “bărbat”
  Îmi place să fiu servită,dar nu îmi place să le facă Mama pe toate,asa ca o ajut,din bun simț ptr ea,sau poate așa am fost crescută
  Si app de Mame: De câte ori merg iubesc să mănânc la Mama si la Buni,cum locuiesc în aceeași casă,esre o încântare
  Amândouă ne pune la masă,si nu mă satur niciodată
  De la buni “fur” mereu mămăligă,si până la coltul casei la Mama,o termin😂
  Sunt o fericită la Mama si Buni😍

  2+
 10. Aly

  Fain tare articolul!
  Si mie îmi place la Mama,doar ca nu ma simt chiar ca un “bărbat”
  Îmi place să fiu servită,dar nu îmi place să le facă Mama pe toate,asa ca o ajut,din bun simț ptr ea,sau poate așa am fost crescută
  Si app de Mame: De câte ori merg iubesc să mănânc la Mama si la Buni,cum locuiesc în aceeași casă,esre o încântare
  Amândouă ne pun la masă,si nu mă satur niciodată
  De la buni “fur” mereu mămăligă,si până la coltul casei la Mama,o termin😂
  Sunt o fericită la Mama si Buni😍

  3+
 11. Valentina

  Lucky you! Eu cand merg la mama, e aproximativ ca si cum as fi stat acasa. Fac si mancare, intind si rufe.. asta ca sa poata sta ea linistita cu nepotul. Tot aud de bunici super eroine care fac totul: si mancare, si curat si calcat si spalat si stat cu nepotul/nepotii. Eu personal nu cunosc nici una si se pare ireal. Eu personal nu sunt in stare sa le fac si pe toate si sa acord si copilului atentie 100%.. Iar daca eu la 30 de ani, nu pot face asta.. cum sa ma astept de la cineva care a trait de doua ori mai mult decat mine sa faca toate astea si poate chiar mai mult? Pana la urma copilul e responsabilitatea parintilor, nu a bunicilor, cred eu. Personal, nu m-am bazat niciodata pe nici una din perechile de bunici sa aiba grija de copil mai mult de 2-3 ore. Din partea mea, nu este tocmai de admirat o “folosire” a mamei in felul asta, chiar si daca e doar din cand in cand si chiar daca ea spune ca ii face placere.

  7+
  • asa era mamaia mea. La tara, in vremurile comuniste cand electricitate era pe saritelea si spala rufele de mana, avea gospodarie mare (la 70 ani a decis ca singura nu mai poate tine 5 vaci), avea 4 nepoti in ingrijire, mancare facea la fiecare masa, sambata reusea sa faca un cuptor de paine si placinte si impartea si la vecini/copiii din vecini. Si cu zambetul pe buze. No, nu avea nici telenovele si nici timp de barfe si tigari.

   2+

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 171 queries in 0.481 s