Revelionul unei mame care-a spălat vase


Anul ăsta a fost fără tocuri, ci în papuci de casă. A fost fără ruj, fără parfum, în afară de mirosul de sarmale care aproape ni s-au vărsat în mașină, dar despre asta, cu altă ocazie. Mie nu-mi plac sarmalele nici în poză, apăi împrăștiate prin mașină.

A fost cu o masă normală la cap, cu prăjituri bune și cu multă joacă. Plănuiserăm filme și cărți și craci în sus, ne-am ales cu alergat prin camere, joacă de-a v-ați ascunselea și stat unii cu alții. Pentru că fiecare an în care suntem împreună e un revelion reușit.
Și, între noi fie vorba, m-am jucat cu fiul meu jocul ăla de revelion cu o singură regulă. Cum, nu o știți? Regula e așa: copiii stau în brațe la părinții lor toată seara, din când în când cu obrazul lipit unul de celălalt.
Astăzi mă doare spatele și până acum 20 de secunde nu mi-am dat seama care ar fi explicația :))))

Ne-am plimbat prin oraș și ieri și azi pe la ore la care turiștii obișnuiți dorm sau mănâncă sau mai dorm un pic. În titicarul din Sibiu erau niște copii care căutau un kfc și se distrau că le era somn și tineri și necombinați. Mi-e drag de ei, dar nu mi-e dor de timpurile alea. Io-mi trăiesc adevărata tinerețe acum. La 18 ani eram tare nefericită și îmi doream multe lucruri pe care acum le am.

Pe scurt, revelionul ăsta stat acasă a fost cea mai bună idee din anul nou. Chiar dacă am spălat vasele, de m-a certat bunica. În familia mea, am fost crescută ca un bărbat, de aceea îmi e atât de greu să accept diferența de gen. Chiar dacă n-am fost cea mai harnică dintre mamele de la masa noastră. 😉 E una care-a inventat cuvântul “să te zdrobești” și a făcut-o cu zâmbetul pe buze și-o rață în cuptor.

M-am bucurat că au fost așa multe farfurii la masă. Atâtea feluri diferite din ce am mâncat. Stivă de farfurii murdare înseamnă o familie împreună, iar asta e cel mai important motiv de sărbătorit.
Aș spăla vase încă o sută de ani de-acum încolo, doar să ne păstreze viața exact ca acum.
Ba aș mai cumpăra o masă și niște farfurii de porțelan. Și i-aș primi cu drag pe toți cei care mai au să vină. S-avem după cine spala vase, uite o bucurie la care nu m-aș fi așteptat!

foto pixabay

Articolul anterior

Cum am salvat anul în ultimul moment

Articolul următor

Vine o vreme când porți căciulă și te întâlnești cu oamenii ca să îi vezi, nu ca să le arăți ce ai devenit

9 Comentarii

 1. Cristina

  ❤️

 2. Gabriela H

  Ce frumos, sa găsești ceva bun în orice, chiar și în spălatul vaselor! Asta da lecție de început de an! Keep on going… 🙂

 3. Faina senzatia aia de obraji atinsi cu drag, inegalabila ii e gingasia.
  La multi ani!

  • Aia e, daaaaaa! Și nu știu cât mai durează, că mie nu-mi ajunge câte un pupic din an în Paști. Așa că, n-am ce face, devin creativă :))) ăsta e doar unul dintre jocurile cu pupici. Că mai am 😉

 4. eu la 23 dormeam lemn.
  Ma amuz ca acum 20 de ani abia asteptam revelionul: ce rochitze, ce party, etc.

  Ce contrast 🙂

 5. Noi am stat amandoua si ne-am uitat la cum cade bila in Times Square. Sotu’ s-a dus la munca, noi ne-am pisicit in pat. Nu am facut mancare prea multa, ne-am pupat si ne-am povestit cu cei ramasi acasa. A fost bine.

  Sa aveti un an plin de bucurii cu totii 🙂

 6. Ida

  Da,e grozav! Mai ales ca s.a inventat masina de spalat vase.😊

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 145 queries in 0.151 s