Nu ți se pare că ne descurcăm mai bine?

via GIPHY

Astăzi e o zi pe care vreau să mi-o amintesc. În cuptor ne așteaptă un pui cu cucurma curcuma, după o rețetă pe care nici acum nu am reușit să o respectăm, dar pe care o adaptăm după cum ne pricepem. În loc de pulpe de pui întregi, am pus pulpe dezosate, doar superioare, că au carne mai multă și pieliță mai puțină. Nu ne încurcăm cu fleacuri, ne concentrăm pe ce-i principal.

Nu ți se pare că ne descurcăm mai bine, l-am întrebat în timp ce plângeam de la usturoiul pe care-l tocam de 10 minute. Aici am decis să respectăm rețeta. Așa multe minute, pentru că e greu să mânuiești un cuțit printre lacrimi.

Ba da, a venit răspunsul. Weekend-ul ăsta a fost ca un concediu.

Cred că de asta am și ales să mâncăm acasă, nu în oraș ca boșii, să ne curățăm singuri legumele, să ne prindem lacrimile-n barbă și să râdem de tot dezastrul din bucătărie. Cred că și cuptorul e fericit când simte că a ajuns într-o casă locuită.

Cred că ne-a asimilat familia și o spun cu cea mai mare bucurie, dacă nu vedeți. Mă simt ca atunci când îți cumperi o pereche nouă de pantofi care-ți plac la nebunie, dar ai nevoie de 2-3 zile ca să se dea după piciorul tău. Și apoi descoperi cât de bine ți se potrivesc, ce cald țin și că ăștia sunt pantofii tăi preferați.
Ce vreau să spun e că vine o vreme când copilul nu mai suge la 10 minute, când oamenii apucă să mai și doarmă până târziu. Vine o vreme când ajungi să mergi singur la baie și pruncii se joacă singuri pe covor. Sau se trag de păr în treaba lor.  Vine o vreme când degetele-ți miros a o combinație de usturoi și cucurma, iar asta nu te deranjează deloc.

Și nu vreau să uit ziua de astăzi, pentru că fiul nostru tocmai și-a făcut primul selfie în oglindă.

Nu ți se pare că ne descurcăm mai bine miruna ioani

La care, tatăl lui a zis:
-Incredibil! Îți dai seama că eu nu știam, la vârsta lui, să umblu cu un iphone!

Poftă bună, mă strigă puiul din cuptor. Ceva mai motivațional decât asta nu v-aș fi putut scrie într-o duminică seara. Cititorii vechi știu ce talentată sunt 🙂

Articolul anterior

Vindem timp, nu servicii. Bani mai putem face, dar momentele nu ni le dă nimeni înapoi

Articolul următor

Cum să susții o mamă la capătul puterilor, varianta muuuh

16 Comentarii

 1. Ana

  Cunosc sentimentul când familia devine familie și nu mai vrei să pleci de acasă. ❤️

 2. Simona-Maria

  Da…. Cunosc sentimentul acesta și e minunat.

 3. Alina

  Dude, e curcuma. :))
  Anyway… tu plangi de la usturoi?! Stiam de la ceapa, da’ de la usturoi? ?

  • Da, ca taiasem si ceapa inainte. Am uitat sa zic. Dar e in reteta :))) mai intai ceapa

   • Acum am recitit. Deeeeeeeci.

    Am scris acest articol în timp ce-mi suna ceasul să verific puiul din 10 în 10 minute, copilul sugea și soțul fierbea un orez, pentru care cerea indicații din 5 în 5 secunde. Cred că am scris chiar un text bun în aceste condiții de iarnă geroasă.

 4. Cricket

  Noi am avut un week end greu cu toane si schimbari de toane si nervi si plans. Deh 2 ani si acus 7 luni. Ma bucur sa vad ca exista speranta! Astept de mult momentul in care voi simti ce ai descris tu…dar nu stiu daca va veni.

  • va veni. Stai liniștită. Să îți povestesc cum am fost mom-shamed în public, de altă mamă, la microfon? Am și din astea, faza e că le țin minte doar pe cele care-mi convin mine. The power is in our hands.

   Hugs!

   p.s. Puiul nu a ieșit, că am uitat să îl acoperim și s-a evaporat aproape tot sosul. Și sosul era șmecheria. 🙁

   • Sarina

    Vai…răutatea mămicească. Asta e tare cu shamingul public. Eu când văd că mustește răutatea in câte una, prima tendință este să întreb când a făcut ultima oară sex ?.

   • Cricket

    ce e cu mamele astea? cred ca sunt extrem de triste, frustrate…habar n am ce, de le apuca sa puna pe altele la zid. Nu pot sa inteleg. Puiul e bun oricum pt ca l ati facut voi, pt voi.

 5. CristinaM

  Macar a existat alternativa orezului ?
  In alta ordine de idei, abia astept sa merg singura la baie

 6. Andra

  Mai baga o fisa: incearca pui cu salvie, coaja de lamaie, lapte si usturoi dupa reteta lui Jaimie.

 7. Roxana

  Și când totul se armozeaza trebuie sa te întorci la serviciu ???….și o iei de la capăt cu căutarea echilibrului…???

 8. vezi, de aia nu toc eu nici ceapa nici usturoi de vreo 10 ani. DE LENEEEE! gatesc o data pt cateva zile si legumele/gaina pot sta intregi in tava la cuptor, salata e cel mai bun aliment, vara cina e pepene si fac yupyy in baie daca nu plange careva in casa de foame :))))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 165 queries in 0.385 s