Să mesteci gumă fără să te speli pe dinți e ca și când te-ai da cu deodorant fără să te speli, numai că mai rău

via GIPHY

Niciodată nu am înțeles oamenii care mestecă gumă dimineața. Oare ei nu s-au spălat pe dinți? De ce, când asta durează mai puțin decât să stai la coadă la gumă.
Guma nu e periuță și niciodată nu va fi. Reclamele cu “susținut de medici stomatologi” au multe sponsorizări în spate. Să ne lase.
Singurele efecte bune ar fi dacă mestecăm după masă, nu mai mult de 5 minute, asta e cel mai important lucru pe care l-am reținut de la materia numită biochimie, din anul 1. Până își revine ph-ul și salut. Dar asta poți face și cu un drops sau cu un tic tac, care nu îți solicită obturațiile și lucrările dentare.
Iar faza asta e posibilă la prânz, când nu ai unde să te speli pe dinți. Dar dimineața și seara, zero scuze, mon ami.

M-a pornit Florina, ce să fac. A scris ea despre guma de mestecat și mi-a amintit, nu altceva. Că de scris am mai scris și eu, luați de vă informați. Vă fac un rezumat, suntem cam pe aceeași lungime de undă. Fără gumă de mestecat, când avem periuță și pastă pe lume. Nu se întâmplă nimic rău dacă luăm prânzul și nu ne spălăm pe dinți, deși am putea măcar clăti cu niște apă de gură. Dar nici dacă nu facem asta, nu se întâmplă nimic rău, să nu fim niște obsedați, dar să ne spălăm în rest, corect, de două ori pe zi. CU SFINȚENIE!

Și, dacă vi s-a părut un pic că vă cert în acest articol, nu vi s-a părut. Să nu vă prind cu gumă-n gură, că nici măcar nu e politicos. Pun periuța pe dumneavoastră, cu respect, că sunt o fată manierată și vă vreau binele, nu dinții rupți în gură și nici stomacul franjurat 😉

Articolul anterior

Aș fi vrut să-mi spună cineva că sex is not a big deal (p)

Articolul următor

Să nu-i uităm pe oamenii invizibili din viața noastră

17 Comentarii

 1. Vai, nu cred, Miruna, că ți-ai amintit de articolul ăla al meu. Înseamnă că a fost bună ideea lui. 🙂 Dar mai înseamnă și că tu știi sigur mai multe pe subiect, devreme ce ne amintești de el. Mie nu îmi trecuse prin cap că sunt adulți care de lene nu se spală și mestecă gumă în loc.

 2. Roxana

  Eu dimineata nu mananc. Doar beau cafea. Dar de spalat pe dinti ma spal pana sa deschid ochii cand ma dau jos din pat. Sunt deja imbracata si gata sa ies pe usa si mestec guma pentru ca nu imi place sa ramana gustul de cafea. Sunt convinsa ca mai sunt si altii asa. De astia ca mine dai tu dimineata…:)))))

 3. Greta

  Miruna, lămurește-mă și pe mine cu o treabă, te rog, fiindcă asta e un caz de ”câte capete, atâtea păreri”: când e bine să te speli pe dinți dimineața? Înainte sau după micul dejun? Tu cum procedezi?

  Prea mulțumesc anticipat 🙂

  • Ideal e si inainte si dupa. Acum, daca te speli seara inainte de culcare, nu te trezesti cu cocleala in gura, poti clati doar si e ok. La fel, ideal e sa astepti dupa masa 20 de minute inainte de periaj.

   • Florina

    Pai cine are timp să stea 20 de minute ca apoi să se spele pe dinți?! Mă spăl imediat, că trebuie să ies pe ușă!!!

    • Roxana D

     Citisem că e dăunător pentru smalț să te speli imediat după masă. De atunci, prefer să mă trezesc puțin mai repede sau să organizez dimineața astfel încât să treacă 20 min după micul dejun până să mă spăl pe dinți. Și așa am smalțul subțirel.

     Ah, ce mi-ar plăcea ca Miruna să fie (și) medicul meu dentist! Cred că am mai scris asta o dată :))

 4. Traiasca periajul!! 🙂

 5. Nicu

  Mestecatul in exces poate avea efecte laxative. Sunt persoane care, in loc de cafeaua de dimineață, incep cu o gumă.
  Dar, sad but true, guma e folosita cel mai des ca pastila de după. De după masă.
  In ceea ce privește ne-periatul la prânz, scuze putem găsi tot timpul, dar oriunde alegem sa luăm prânzul, o baie tot găsim. Doar pentru că nu suntem la noi acasă, nu înseamnă că nu sunt alte băi pe lumea asta 🙂 Că doar nu facem pe noi doar pentru că nu suntem acasă, ne mobilizam și găsim soluții.
  Eu am și gumă, am și vreo 2 feluri de ață dentară, am pastă, am apă de gură, toate cu mine in ghiozdan, 24/7. Asta ca sa fie la îndemână oriunde as fi. Este când ma periez in timp ce conduc, fără nici o jenă, dacă timing-ul nu e de partea mea.

 6. Roxana

  Si eu ma spal dupa micul dejun.. la pranz doar ma clatesc ce-i drept,iar guma mestec doar 5 minute in cazul in care am o intalnire.
  Fetei mele nu-i place guma.

 7. maddy

  am mestecat guma pana intr-o buna zi cand o bucatica de plomba s-a desprins din cauza ei. de atunci nu am mai putut mesteca guma, am impresia ca se lipeste de dinti si imi scoate toate plombele. periaj si ata dentara de 3 ori pe zi si am tic tac la mine ca sa iau o pastila dupa cafea, pt reimprospatarea respiratiei.

 8. Calin

  Imi place Airwaves, merge asa de bine sa elibereze caile respiratorii…

 9. guma nu am mai mestecat de multi ani, de cand am platit scump plombele.
  Desi nu mananc diimneata, tot perii bine.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 166 queries in 0.167 s