Vopsitul sprâncenelor, un epic fail

Știți zilele alea când pui de-o ciorbă și scoți niște legume de curățat, bagi rufele în mașina de spălat, dar te apuci să faci și ordine-n dulap? Există o logică în ordinea asta, pe care orice femeie o înțelege mai bine decât orice bărbat:
Pornești ciorbă, până fierbe, mașina spală, doar că, dacă tot a venit frigul și e cam ultima tură de tricouri pe care le ai murdare în coș, ar fi o idee bună să faci transferul de haine groase de la păstrat, la purtat. Doar că, în operațiunea dulapul, mereu o să mai găsești câte ceva bun de băgat la spălat și, cum n-ai mașină din ăia modernă, în care mai poți arunca șoseta de care ai uitat, zici că schimbi ordinea activităților casnice din ziua respectivă. Ciorbă, dulap, mașina de spălat. N-o fi o lume, că oameni suntem, nu ne supărăm și înțelegem că, atunci când vine vorba de curățenia din casă, întâi trebuie să fie foarte rău și binele se lasă așteptat.

Ultima dată când m-am vopsit. Era una dintre aceste zile. Mental load se numește modern, deși nu e numai mental, e și cât se poate de fizic. Îmi pun vopseaua (singură, pentru că am ajuns la acest nivel înalt de descurcare. Nevoia te învață, rădăcinile n-așteaptă.) și mă gândesc să-mi pun și în sprâncene. Vopsitul sprâncenelor e ceva pentru care orice cosmeticiană te înjură, cică nici vorbă să pui pe ele vopsea pentru păr. Voi să nu faceți ca mine, care le vopsesc așa ilegal de ani de zile și n-au pățit nimic. Până-n ziua asta, cu vopsitul și mental load-ul.
Acum e momentul să spunem câteva cuvinte despre vopsitul sprâncenelor. Pentru neinițiați. Ca să-ți iasă bine, aplici vopseaua, zici un Tatăl nostru și o ștergi imediat. Că acționează rapid, nu e nevoie de mai mult de 30 de secunde.
Boooon.
Și-mi aplic eu vopseaua pe stânga, întotdeauna încep de aici. Apoi pe dreapta, iau un bețigaș de ureche și înlătur excesul, să nu mă trezesc cu un tatuaj cât mine de frumos. Nu sunt fan al sprâncenelor exagerate.
După care-mi zic că merg să beau un pahar cu apă, că n-ar trebui să dureze prea mult. Ajung în bucătărie, văd un ambalaj gol pe masă, îl pun la gunoi. Gunoiul e plin, așa că scot punga, o leg și o înlocuiesc. Apoi apa își cere drepturile, fac pipi. După pipi, mă spăl pe mâini, în timp ce Tudor trage de mine, vrea să ne jucăm. E dreptul lui, oricum a avut super răbdare până acum. Mă așez pe covor și respir. Am așa o senzație, ca și când am uitat ceva. Dacă aș fi plecat de-acasă, era senzația aia care te face să te întorci. Moment în care, poc! Ați auzit? Îmi pică fisa.
Sprâââncenele!!!!
Am fost sigură că nu le mai găsesc la locul lor; să zicem că în acest moment m-aș fi mulțumit și cu un tatuaj cinstit.
Asta e doar așa, dacă mă vedeți și vă mirați.

P.s. Vă dați seama că nici de ciorbă nu mi-a mai ars.

foto Unsplash

Articolul anterior

O lecție de viață de la un copil minune: Cornel Amariei, la Webstock

Articolul următor

Cum să alegi jucării sau inele de dentiție. Tips pentru siguranța copilului tău și un concurs la final (p)

14 Comentarii

 1. Gabriela F.

  🤣🤣🤣Of… Dar sa știi ca oricât de napoleon vrem sa fim… Eu m.am invatat ca nu îmi iese… 🙄Ai găsit ajutor la curățenie?

  • Am pe cineva care nu vine regulat, doar cand nu poate merge pe la vreo alta clienta. Sunt rezerva ei, cum ar veni. Deci nu 🙁

 2. Ana

  Mie imi place ft tare poza pe care ai ales-o pt articolul asta. Se potriveste cu textul. Sper ca nu exista prea multe asemanari intre sprancele personajului din poza si tine :)))).

  • Speri??? Mai bine sperai să existe, că practic sprâncenele mele sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. De asta am ales poza, e aspirațională, să zicem.

   • Ana

    Pai stai putin. Daca ai uitat sa speli vopseaua nu ar trebui sa fie mai proeminente? de ce lipsesc?

 3. Onu Laura

  Asta imi aduce aminte de patania unei cunostinte. Doar ca nu a uitat de vopsea, ci de ceara de epilat; o portiune generoasa.

  • EI, lasă că aia oricum și-a făcut treaba. Și vopseaua mea, ce-i drept. Nu am putea spune că n-a fost o vopsea bună, pentru că nu ar fi corect. :((((((((((

 4. Alina

  Ups 😬🤭 Ce facusi pana la urma, ca sa… repari? 😅

 5. vopsea de par pe sprancene? e prima data cand aud.
  Altfel eu si sprancenele le am blonde, daca le vopsesc, le vopsesc cu maro, sa se vada ca am sprancene.
  Cu ani in urma vopseam si genele, aratam ca si rimelata, inclusiv dupa dus. Dar numai la cosmetica!

 6. Valeriu

  Tot e bine ca nu ai lipit ciorba de oala. 😀

 7. CristinaM

  Maica-mea face un singur lucru, indiferent care e ala… ca face curat, ca mancare, ca spala etc…

  Soacra-mea face cate 3-4 in acelasi timp…

  Eu crap de nervi pe amandoua: la maica-mea, de exemplu, mor de foame pana e gata mancarea la soacra-mea trebuie refacuta mancarea ca o arde fiind atenta la altceva…

  In alta ordine: sper sa ti se refaca de 10 ori mai frumoase sprancenele ca sa uiti supararea

 8. MrsGreenFoot

  Blondinoooo, rad de se scutura patul.

 9. Saptamana trecuta mi-am vopsit pentru prima data sprancenele. Acasa. Am stat ca pe jar sa nu ma trezesc cu ele negre. Asa ca le-am sters mai devreme si am constatat ca mare branza nu am facut. Saptamana asta o iau de la capat. Sper ca de data asta sa imi iasa ambele: si culoare si forma.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 162 queries in 0.373 s