Nu mă grăbesc să crești, copile

Nu mă grăbesc să crești, copile miruna ioani

Cineva mi-a spus astăzi să nu mă supăr, dar încă ești un bebeluș.

De ce să mă supăr, doamnă? Doar e bebelușul meu, care nu demult a încăput tot în mine, care s-a ridicat în fund și a crescut din țîța mea. Nu e un concurs cu timpul! Și dacă ar fi, l-aș pierde lejer încă vreo sutădouăzeci de ani.

Nu m-am supărat că ești bebeluș încă. Dacă stăm să ne gândim, nu ai nici trei ani. Mulți se așteaptă să nu mai stai în brațe, să nu o mai ceri pe mama ta. Alții, să plătești chiria și să-ți vezi singur de viața ta. Doar că cei mulți nu-s eu, iar eu te asigur că, oricând vei dori să fii bebeluș la mine-n brațe, te voi primi atât cât vrei. Că așa-s brațele de mamă. N-au altceva mai bun de făcut decât să-și strângă puiul la piept, oricât de mare ar fi el. Să-l mângâie pe creștet și să-i facă de mâncare.

Nu m-am supărat că ești bebeluș încă, deși gurița nu îți mai miroase a lapte de mamă mereu. Deși gingiile nu îți mai sunt știrbe și nici pupat nu te lași când vreau eu. Adevărul e că îmi e dor de toate astea. Că, atunci când sunt obosită, îmi imaginez cum vor arăta anii când vei pleca la facultate, la familie și copii ai tăi, iar eu voi avea timp să-mi termin lista de lecturi suplimentare, să-mi șterg tot praful adunat și să-mi beau toate cafelele neconsumate. Și-mi dau seama că nu-i ceva ce neapărat abia aștept.

Tu ești bebelușul meu de câțiva ani de zile și nu văd unde ne grăbim. De diminețile astea simple ne va fi dor o viață-ntreagă și știu precis că asta-i șansa ta numărul unu la fericire.

Nu mă grăbesc să crești, copile.

Eu te iubesc oricum și orice ai fi. Mare sau mic, blond sau brunet, rocker sau manelist. Nu îți cumpăr lucruri pentru că ești cuminte sau rău, nu te iubesc pentru un motiv. Ci că ești al meu. Iar asta e tot ce am nevoie să știi.

Nu mă grăbesc să crești, copile miruna ioani

Articolul anterior

În țara fără autostrăzi, Dr. Quinn de România practică telemedicina și salvează vieți (p)

Articolul următor

Ce ai face dacă ar veni copilul să îți spună că e gay?

9 Comentarii

 1. Ana

  Eu le tot spun ” va rog nu va grabiti, cresteti mai incet sa ma pot bucura de timpul asta cu voi”.

  0
 2. Androix

  Iar am plâns la ce ai scris 🙂
  Mare dreptate ai!

  0
 3. Alexandra

  Cand suge si se uita cu ochii lui asa mari si albaștri la mine ii spun ca o sa-i dau titica pana la 20 ani. Il vreau din nou mic atat cat sa aibă loc doar pe burta mea( desi a fost o perioada foarte grea plină de colici 😁). Apropo: frumoase rânduri!

  0
 4. Miri

  Eu îmi iau băiatul de 10 ani în brațe (când sunt așezată, că a aproape la fel de înalt ca și mine 😂😂) și îl întreb: cine e bebelușul lui mami? Și îmi răspunde satisfăcut :eu! 😍

  0
 5. dia

  Acuma manelist speram sa nu, dar de iubit ii vom iubi oricum😂

  2+
 6. Miruna, cand voi fi, candva in cativa ani mamica, o sa iti iau toate articolele despre Tudor si a fi mama la rand la recitit! Simti frumos si inspiri!!

  0
 7. Steluta

  ❤️❤️❤️❤️ mai, ce frumos! Abia astept! 😍

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 119 queries in 0.206 s