La Taverna Racilor din Tineretului. Am mâncat așa bine, că am uitat să fac poze

taverna racilor miruna ioani

Sâmbătă seara aveam un chef nebun de niște prăjeli cinstite (soțul) și eu de o fructă de mare bine făcută, iar după ce Victorița Pescărița ne-a dat flit la telefon, căci ajungeam la ei cu (mai mult de) o oră înainte să închidă bucătăria, am cerut pe facebook recomandări.

N-aveam chef de fițoșaguri, eram oarecum obosiți și foarte în pantaloni scurți cu toții. Cineva a zis Taverna Racilor, am prins-o din zbor, meniul părea atrăgător de pe net, în sensul că aveau și creveți în sos de vin, dar și hamsie prăjită, deci am sunat.

-Vreți în Herăstrău sau în Tineretului?

-Ăăăă, stați un pic, repetați, vă rog, nu sunt sigură că am înțeles întrebarea. Aveți în Tineretului???

Pe ce lume trăim, asta e unde locuim noi, suntem mari fani crocobauri din ăștia maritimi, sushi și credeam că știm tot ce mișcă în cartier.

-Tineretului, normal!

Să vă spun cum a fost. Fix ce ne doream. Dacă sunteți vecini de cartier și cunoașteți Parcul Tineretului, terasa asta e dinspre intrarea Șincai, lângă fântănile arteziene unde e terenul de minigolf. E o terasă drăguță și mare, cu multe beculețe agățate prin copaci.

Chelnărul a fost extraordinar de drăguț, ne-a făcut să ne simțim ca la 5 stele, deși aici se mănâncă din farfurii de plastic, ce să vă zic. Dacă n-am vrut fițoșaguri, asta am primit, deși nu mă așteptam tocmai la furculițe de unică folosință.

Deși, decât să îți dea tacămuri murdare, mai bine așa. Drept îi.

(Nu cred că au canalizare acolo, singura toaletă era din aia ecologică, adică o cabină de plastic, cum ați văzut prin parc. Avantajul era că îi lipsea mirosul tipic, știu asta fiindcă ne-am jucat un pic prin toată grădina.)

Până să vină mâncarea, lui Tudor îi era super foame, așa că l-am rugat pe băiatul ăsta să ne aducă o felie de pâine pentru el. A venit IMEDIAT (dacă aveți copii mici și flămânzi, știți că time is of the essence) cu o farfurie cu cartofi prăjiți și 3 felii de pâine. Ba ne-a adus și un Autan anti-țânțari, că ne-a văzut sub atac inamic.

Mâncarea toată a venit la scurt timp după aceea. DELICIOASĂ. Nimic nu avea gust de vechi (cum se mai întâmplă când mănânci fructe de mare în România), nici de dezghețat, sosurile erau bune, mămăliga fierbinte, hamsia crocantă. Să vă zic așa: cred că am mâncat aici scoicile care mi-au plăcut cel mai mult dintotdeauna, cele de pe platoul pentru 2 persoane -varianta grill. Nu știu cum erau făcute, dar un pic crocante la exterior și moi și gustoase la interior, un deliciu! Le mâncai ca pe alune. Dar nu să aibă nisip prin ele, cum mai găsești, nici măcar ațele alea nemestecabile ale lor (eu mereu scuip jumătate de scoică fiindcă mă gândesc: ce dinții nu pot mesteca n-are rost să chinuie stomacul).

Am primit un teanc destul de înalt de șervețele uscate și un pachet de șervețele umede, deși aveam și noi, pe masă chiar.

Mi-a plăcut și că există mese printre minigolf, căci acolo se jucau copiii și e foarte mișto să ai masa de unde să îți poți supraveghea copilul. Nu știu pe dv, dar pe noi nu ne ajută prea mult localurile cu loc de joacă după colț, în pod sau în altă cameră. Cât sunt mici, copiii trebuie supravegheați și ei au nevoie să își poată vedea părintele tot timpul. Nu înțeleg de ce nu există restaurante cu mese la locul de joacă. Părinții oricum acolo își petrec cel mai mult din timp, ar fi fain să apuce și o îmbucătură caldă.

Când am cerut și sos de usturoi, fiindcă uitasem inițial, a venit în timpul cât am mâncat două scoici crocante, nu după jumătate de oră, nu când hamsia era deja rece de tot, nu când urechile ți s-au lunngit până la bulevard de foame. Cum mai pățești, trebuie să recunosc.

Ce nu au în meniu față de Taverna Racilor din Herăstrău sunt supele și pastele. La prețuri nu știu să fac comparație, fiindcă noi am mai mâncat la ei doar pe la festivaluri sau street food sau din astea sezoniere.

Ce nu mi-a plăcut: că nu prea ai unde te spăla pe mâini, adică teoretic ai, doar că am preferat să folosim șervețele umede. Caracatița nu e bună, e din aia de cauciuc. Calamarul e moale, dar nu neapărat gustos. Și rapanele sunt frate cu caracatița, tot gumificate. Și țânțarii sunt nemiloși, nu știu ce se întâmplă vara asta.

Ce ne-a plăcut: hamsiile, creveții în sos alb, puiul de baltă, scoicile, langustinele.

Porțiile sunt spre mari, aș putea spune, adică nu pe modelul: comanzi creveți? Poftim patru și multă farfurie. Comanzi pui de baltă? Poftim cinci, că poți mânca și pâine cu sos. Creveții erau atât de mulți, că nu i-am numărat, ba au mai rămas și de luat acasă. Doar ca să vă imaginați.

Le-am dat 5 stele pe facebook, am lăudat mâncarea și chelnărul, am scris și pe blog. Acum mă gândesc doar cu emoții că va veni frigul la un moment dat și nu știu dacă Taverna Racilor din Tineretului va mai putea funcționa pe zăpadă. Căci ne-a plăcut și mâncarea și relaxarea, am desfăcut creveții cu mâna și nimeni n-a ridicat nici măcar o sprânceană în jur 😛

p.s. Acest text nu e sponsorizat în niciun fel, masa am plătit-o integral, cu bacșiș și tot ce trebuie. A costat 300 lei pentru 4 persoane, comanda fiind de un platou pentru 2 persoane și încă 3 porții de mâncare full. Scuze că nu am făcut poze, nu am știut că o să ne placă atât de mult.

Meniul e aici. Poze găsiți aici.

foto Pixabay

Articolul anterior

Vizitele bunicilor pot fi vacanțele mămicilor

Articolul următor

Cum tratăm constipația de cauze emoționale, la copii

17 Comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut de creveti!!!!

    Puteai sa pui inghetate, eclere, orice dulce voiai tu si nu reuseai sa ma faci sa-mi ploua-n gura asa cum se intampla cand aud de creveti. 😀

    2+
  2. Elena

    Mai e și Fabrica de lângă parcul Carol cu mâncare bună, accesibilă și cu loc de joaca lângă mese.

    0
  3. Andreea

    Aaa, e aproape și de noi 🙂 Venim la creveți!

    0
  4. Simona Enescu

    Erau congelate toate, dar nu contează, dacă aveau gust bun și n-ați suferit după, e bine. Nici restaurantele de mare ștaif din alte țări, dar care nu-s la malul mării (oceanului), n-au ce-ți da decât congelat. Adică asta aleg sau ceva pește mai obosit.
    Prăjești, pui niște mujdei, fierbi, tragi un sos pe deasupra, dracu’ mai știe ce a fost 🙂
    Nu vorbesc de Taverna Racilor în mod special.

    4+
  5. Alina

    Exista Taverna Racilor si in parcul IOR. Este deschis doar pe timp de vara, mereu aglomerat si e bataie pe mese.
    Noi am asteptat cam o jumatate de ora sa fim asezati la masa desi aveam rezervare.
    Mancarea mi-a placut mult, a fost proaspata si m-am luptat cu niste raci de am plecat cu dureri la degete, dar a meritat efortul.
    A si daca esti zodia Rac, ai discount 10% 😁

    2+
  6. Adriana Donea

    Nu mai au in IOR, sunt doar in Herastrau si Tineretului. Am fost si noi in prima saptamana dupa ce s-a deschis in Tineretului si ne-a placut.

    0
  7. nu am fo niciodata.
    Dar dupa ce mancai calamar si caracatita la gratar/plancha in spania, fix aduse de la pescuit, totul imi pute :)))

    4+
  8. Flori

    Minunat articol, de incercat Taverna Racilor.

    Numa’ o nelamurire am si eu, bineinteles, ca nuca in perete:

    E corect ‘chelnăr’ sau ai pus la misto? Ca eu stiu de chelner, insa tot citind recenzii in ultima vreme vad frecvent chelnăr si ma zgarie pe ochi, imi suna urat rau.

    Dar daca e acceptat si e musai, o sa incerc sa il accept si eu 🙂

    1+
    • Cățaua

      Conform dexonline, ambele sunt variante acceptate. Let’s all chill 😊

      0
      • Cora

        Fara suparare, da’ de ce e dexonline etalonul pentru o limba romana corecta?…ca e un loc unde scrie si nea Gigi si elevu’ Gica si profa de romana etc. Adica un fel de wikipedia, unde informatia nu e verificata de specialisti. Pe de alta parte, si Dex -ul publicat de Institutul de lingvistica al Academiei zice ca-s corecte ambele variante

        0
  9. Super! Salvez locatia si cum ajung prin Bucuresti dau fuga pentru a manca scoici si creveti. Multam’ de pont. 🙂

    0

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 176 queries in 0.560 s