Copiii nu vor nici luna de pe cer, nici clătita din gunoi

Copiii nu nici vor luna de pe cer, nici clătita din gunoi

Azi-dimineață ne-am trezit la 5 fără ceva, fiindcă cineva mic a decis că am dormit destul. Și vreau să las asta scris, ca atunci când o să fiu bătrână să-mi amintesc tot,  să nu uit nimic, ca să-i pot scoate ochii copilului când e mare: câte sacrificii am făcut pentru el!

Glumesc 🙂 Adevărul e că-i probabil a 2-a noapte din aproape 2 ani de zile în care face o figură din asta. Și că am vrut să rămână nu musai trezitul, ci tot ce a urmat apoi.

După un start cu noaptea-n cap, Tudor al nostru era, normal, pe modul general: chirăit. Stătea frumos în scaunul său din bucătărie, eu mi-am băut a cincea cafea și am profitat de timpul în care el trăgea concentrat de un fermoar. Am zis să mai strâng niște vase.

Brusc, începe chirăiala. Îmi tot arată spre chiuvetă, nu știu ce vrea. Chirăiala se intensifică, nervii mei se clatină. Cafeaua e să te țină cu ochii deschiși, nu cu mințile-n cap, mă gândeam. Țipete, urlete, lacrimi de copil nedormit și mârâit, cunoașteți modelul. Doamne, dă-mi mai multă răbdare decât cofeină în sânge, mă rugam.

Ca ultimă soluție când nu ne înțelegem nicicum, l-am luat din scăunel în brațe și l-am dus la chiuvetă:

-Arată-mi tu, puiule, ce vrei, că eu nu pricep nimica.

Și-mi arată sub chiuvetă, spre gunoi. Unde tocmai aruncasem o clătită întreagă.

-Clătita, pe aia o vrei? Am aruncat-o la gunoi fiindcă a stat de aseară pe masă, era toată uscată, nimeni n-o mai mânca.

La care el, că ba el.

-Nu, nici tu n-ai fi mâncat-o, pentru că era toată uscată deja.

Și gata. S-a uitat la mine aprobator, după care mi-a dat cea mai spontană îmbrățișare cu toate mânuțele lui mici în jurul meu de om mare. A fost cel mai frumos mulțumesc din câte am primit pe lume.

Ce minunați sunt copiii! Și, vedeți că nu vor luna de pe cer, nici clătita din gunoi.

Uneori, vor doar atât: o explicație.

foto Pixabay.com

 

Articolul anterior

Un lucru pe care-l poți face ca puiul tău să aibă o relație apropiată cu tatăl său

Articolul următor

Viața noastră la Sibiu

34 Comentarii

 1. Bine ai spus – Uneori! :))

  3+
 2. diana lupu

  Cât de drăguț! Amândoi sunteți drăguți.

  0
  • hahaha, cred că în seara asta am primit acordul lui să pun o poză pe net. I-am zis, vrei să mă ajuți să găsesc o poză cu un copilaș pentru blog? Și a arătat spre el.

   2+
 3. Oana

  Ce drăguț! Al meu aștepta să mă întorc cu spatele și lua clătita din gunoi să o mănânce😂😂😂

  5+
 4. Când mă îmbrățișează fiicele mele simt cum încep să plutesc, la propriu. Cea mică este mult mai “darnică”, dar cea mare pot spune că-mi oferă o îmbrățișare de vreo două ori pe an, așa că atunci.. chiar zbor.

  1+
 5. 😃 pe la 3 ani o sa ai un tantrum pe tema asta, pregateste-te. Asa era si al meu, perfect de intelegator, pana l-a lovit constienta sinelui
  Tin minte o vacanta in Balcic cand a urlat 2 seri la rand a cate 40min pe ceas dupa microfonul lui de la Bucuresti 😁 microfon cu care in Bucuresti nu se juca, ca altfel l-am fi luat, si el intelegand perfect ca e la si ca e departe
  Dar acum e misto si dulce ☺

  2+
 6. Zina7

  Uauuu….in 2 Ani ti-o dat numai de 2 ori trezirea la 5? Eu cred ca in 2 ani m-am trezit in total de 2 ori dupa 6 im rest intre 4:30-5:30 in fiecare dimineata 😐😪. Și oricum nu se culca mai devreme de 21 . Și fetiță mea e de grijulie si imediat cum vede ceva pe jos duce la gunoi ( inclusiv in parc) si ma cearta daca scap ceva pe jos si nu ridic.Cum sa nu-o iubești 🤗?

  1+
  • Mă simt vinovată. Să se trezească așa, doar că a dormit destul, nu prea s-a întâmplat. Îmi mai amintesc o singură dată, când ne-am jucat pe silent până i-a sunat ceasul la 7, lui H 🙂
   you are e hero!

   2+
 7. Ah, ăsta da happy ending! Eram convinsă că va face din clătită his broken cookie pentru un tantrum de milioane. Însă la vârsta asta a lor, cred că noi mamele obosite, facem mai multe tantrumuri decât ei 😆 Să vă fie de bine mulțumescurile, teiubescurile și dulcile îmbrățișări 😊

  1+
 8. Alina

  Hăhăăăă ce dulceeee ❤️
  Eu p-al meu l-am lăsat într-o zi singur în sufragerie pt 3-4 min, cât am făcut și eu… diverse. :)) când m-am întors, a mea maimuțică era în fund în bucătărie, lângă ușa de la coșul de gunoi.
  Deștepții lui părinți au mâncat niște alune și chips cu o seară înainte și am pus și noi resturile într-o pungă, lângă dulap, nu în gunoi (ce o fi fost în capul nostru, right? :)) ). Iar el, văzând că nu e sac de gunoi, ci pungă, a răsturnat tot conținutul pe gresie. Și mânca. :)) Deh, mai rămăseseră niște alune și urme de chips. 🤦🏼‍♀️ I-am explicat că punga era de pus în gunoi și, culmea, a înteles, un pic contrariat însă la început.
  Una peste alta, io îți mulțumesc maaaxim pentru că datorită ție am aflat de grupul de slow cookeeeeer! ❤️

  0
 9. Greta

  E adorabil Tudor :)) Hai c-a meritat trezitul cu noaptea-n cap pentru aşa amintire frumoasă. Mai ales că, din fericire, n-o comite des pe-asta cu deșteptarea ultra-matinală 😀

  0
 10. Faceti clatite impreuna daca tot ii plac piticului tau. 😀

  0
 11. Gabi Co

  Eu nu as fi renuntat asa usor la clatite, ai mare noroc… 😛

  0
 12. Roxana

  Dragut moment! Lucruri de genul acesta imi reconfirma faptul ca ei inteleg atat de multe lucruri chiar daca sunt atat de mici… ideea e sa avem noi mereu rabdarea necesara. Te felicit!!!
  Irina nu s-a trezit niciodata mai tarziu de 6 in jurul varstei de 2 ani. E adevarat ca somnul de noapte incepea la ora 18. Deci era normal sa se trezeasca la 5.30-6.00 maxim.

  0
 13. Mimi

  Se spune că cel mai frumos colier al unei mame e îl reprezintă brațele puiului ei în jurul gâtului. Un colier mai prețios decât orice diamant de pe pământ.

  0
 14. Mimi

  Se spune că cel mai frumos colier al unei mame îl reprezintă brațele puiului ei în jurul gâtului. Un colier mai prețios decât orice diamant de pe pământ.

  0
 15. cristina

  Haha! Bebelusul meu chiar profita de orice neatenție si mai mănâncă lucruri din coșul de gunoi.

  Iar de pe jos, nici nu mai povestesc. Pentru ca tot comentau la mâncarea din farfurie, dar o mâncău de pe jos glumeam cu barbati-miu sa le punem mâncarea pe jos

  0
 16. mi-ai adus aminte de momentul cand am strans gunoiul de pe jos. Pentru ca cineva l-a scotocit. Nu, nu pisica 😀

  1+
 17. Ce dragut! Genul asta de momente iti fac toata ziua mai buna 😀

  0

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 159 queries in 0.162 s