Regele Mihai s-a dus cu tot ce ar fi putut țara asta să fie

”Uită-te ce urechi mari are. Sunt semn de om bun, să știi.” Asta țin minte că îmi spunea tata, când eram mică, despre Regele Mihai.

Nu știu să scriu vorbe prea multe, îmi vine să iau cărțile de istorie la puricat, mă întreb multe dece-uri și încă îmi vine să plâng așa, în vârful nasului, înecat. 

Nu înțeleg exact supărarea asta a românilor că a murit un rege care nu a mai fost al lor de foarte mulți ani, cam de atunci când el s-a întors în țară și ei nu l-au primit înapoi. Bine, nu românii veți spune. haha. Dar românii sunt cei care au votat.

Nu e o ditamai ipocrizie?

Mi se pare așa de nedreaptă soarta acestui popor de neinspirați. Am așa o senzație de parcă țara a rămas fără mamă, fără tată acum. Și mi-e tare treamă că n-o să mai aibă niciun Dumnezeu. Ce-o să se-ntâmple cu noi?

Uitați-vă ce urechi mari are. Sunt semn de om bun. Asta să ținem minte, e cam cel mai important ce trebuie să știm.

Articolul anterior

Voi știți ce-s alea zeipocaităn?

Articolul următor

Cât el era la interviu în Amsterdam, eu alegeam gresia și parchetul pentru casa noastră din România

9 Comentarii

 1. Mary

  Eu nu am plâns la mormântul bunicului meu cât am plâns zilele astea…Bunicul, nu m-a iubit..nici nu ştia cine sunt..Nici regele nu ştia cine sunt, dar a avut o inima mare, plină de iubire, demnă de admirat si iubit!Cine oare va mai fi ca el?
  Imi este ciudă pt că am avut omul perfect care să ne poarte de grijă dar nu am stiut să alegem…Asta e, ăştia suntem..
  Sā se odihnească in pace!

 2. Livia

  Sint la fel de impresionata ca voi. Desi traiesc din 1990 in G am urmarit zilelea astea cit am putut de mult emisiuni si interviuri cu si despre rege. Simbata am putut vedea si inmormintarea. Este un mare pacat, ca asa un om nu a fost reactivat. Poate ca nu este niciodata prea tirziu, eu inca sper sa fie un pic mai bine.

 3. Andreea P

  Mi-e ciuda ca abia zilele astea am aflat istoria asa cum a fost. Ca abia acum am vazut interviuri si documentare, ca acum abia l-au prezentat asa cum a fost. Am fost orbi si manipulati. Prea putini cei care in 90 stiau cum a stat treaba. Multi cei care aveau interese ca noi sa nu stim. Vorbeam chiar ieri cu bunicul meu, om de 80 si de ani, care a peins vremurile alea. Si-mi spunea: tata…. noi nu am crescut stiind lucrurile asta. 50 de ani de comunism ni s-a spus ca a fost un tradator care a plecat cu vagoane intregi de aur si bani. Cand ti se repeta lucrul asta vreme asa lunga de la asa multi oameni, ajungi sa crezi. Si-mi pare rau,tata, ca noi v-am stricat viitorul voua. Am pretentii de la bunelu, a fost mereu stalpul meu, cel mai corect si integru om pe care il cunosc

 4. Cristina Moldovan

  Gandurile mele au fost zilele acestea la Rege, la ceea ce ar fi putut deveni Romania, datoeita lui. Totodata m-am gansit la profesorul meu de istorie din liceu, care vorbea atat de frumos de Rege si care ne-a transmis si noua dragostea pentru el.
  Si eu, la cei 23 de ani ai mei, consider ca s-a dus ceea ce mai putea aduce binele in Romania. Nu stiu ce va urma, dar incep sa-mi pierd orice incredere si speranta…

 5. SAMIRA

  Nu ai ce cărți de istorie să iei la “puricat” din perioada comunistă!
  Important este , să constientizam ce a insemnat monarhia, cu regii ei… Carol I, Ferdinand, Regina Maria! ..practic ne au scos din evul mediu!
  E mult de discutat pe acest subiect!
  Oricum, jocurile au fost facute de mai marii lumii…la yalta!
  Respect și D zeu să îl odihnească pe Regele Mihai!

 6. Cristi

  E trist.
  Romania..o sa moara.

 7. Dumnezeu sa il ierte. A murit o epoca, un trecut. Desi sunt contra monarhiei prin el vedeam gloria de alta data, datorita lui (sau pentru el!! ) am citit si cautat in carti sa inteleg ce s-a intamplat.
  Noi citim (si avem in casa carti despre monarhie) de cativa ani. Ne asteptam sa moara (la peste 90 ani! asta era firesc, doar nu era sa ne anunte ca asteapta vreun copil!!! ). Ca o concluzie la tot ce am citit despre el, anii in care imi era mila de trecutul romaniei s-au gatat: mi-e mai mila de ce viata a avut.

 8. din pacate e foarte tarziu. din pacate…

Leave a Reply

© 2007-2021 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 152 queries in 0.160 s