Ce-ți doresc eu ție, preafurată Românie.

doresc tie romanie miruna ioani

Autostrăzi, pe locul întâi.

Spitale cu medici, pe locul întâi.

Rampe la trotuare, imediat după locul întâi.

Salarii la profesori, tot pe locul întâi.

Respect pentru oameni, înainte de locul întâi.

Nu mai ai nevoie de versuri, trâmbițe și sclipici. Cred că e vremea să ne spui și tu cum te simți. Goală, zgribulită și abuzată de toți.

Iar dacă vrei să faci vreun detox cu spanac, nu știu ce să zic. Am auzit-o prea des pe aia cu ”începem de luni”. Însă știu câteva exemple de ”dacă vrei, poți”.

Hai, să trăiești!

Și mulțumim că ne-ai primit înapoi.

 

Articolul anterior

Restaurante cu mâncare bună și loc de joacă, în Sibiu

Articolul următor

Coronița de Advent, o tradiție care s-ar putea să vă placă

12 Comentarii

 1. Larisa

  Bine punctat(preafuratã Românie). Am senzatia cã unii confundã grav noțiunea de patriotism cu cea de prefãcãtorie…

  1+
 2. Fii binecuvântata, Românie!
  Zilnic binecuvântez lumea din jur si parca totul se schimba: șoferii din trafic, oamenii triști, cei nervoși.. 😊 Poate vi se pare o naivitate, dar cred ca daca toți n-am răspunde cu furie la furie, apele s-ar calma. In liniște am face totul mai bine. Dar asta suna a poveste SF pentru unele persoane, asa ca mai adaug doar: La mulți ani, România! La mulți ani frumoși!

  4+
  • știi,asta e foarte ușor să zici sau să crezi că poți face când stai în pat și tastezi liniștită pe o pernă… când suntem la nervi, atunci reacționăm diferit. Dar e bună ideea cu bincuvântarea :))

   3+
   • Ai dreptate! Eu am vrut sa-mi anulez stările proaste si am găsit ca asta e cea mai buna pentru mine. Nu mi-a ieșit mereu, dar cu Exercițiu .. orice e posibil. Înainte.. “încercam”. Am obosit sa ma plimb ” in cerc” si acum acționez.

    1+
 3. Bubulina

  Subscriu!

  1+
 4. Mie-mi plac oamenii aia…patrioti maxim, care astazi iubesc Romania, parca se trezeste ceva in ei si vezi pe toti cum peste noapte incep sa-si puna la poze de profil drapelul, iar maine-s nemultumiti si ies la proteste. Cum se numeste asta?

  Bine-a zis cineva…romanii sunt in stare sa uite tot daca le arunci un covrig…

  1+
 5. Respect pentru oameni, cum ai zis, in frunte, responsabilitate, seriozitate, competenta, loialitate, unitate…asta imi doresc pentru noi ca natie!

  0
 6. Raluca

  Daaaa, rampe la trotuare :))) am crezut ca doar eu am impresia ca pic in nas cu caruciorul cand trebuie sa cobor o bordura.

  0
 7. m

  Ai uitat trenuri dese și rapide, tot pe locul întâi.

  0

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 185 queries in 1.062 s