Ploaia curcubeu, o poveste de Andreea Iatagan

ploaia curcubeu

Ca să înțelegeți puțin contextul, adesea primesc lucruri de la diverse brand-uri sau agenții, sub forma unor cadouri simpatice, menite să mă împrietenească ori să îmi facă cunoștință cu un produs nou sau o idee. Uneori ciocăne curierul și de 4 ori pe zi la ușă, unii dintre ei mă știu bine, știu că am bebeluș, întotdeauna sună înainte să vină, bat încet la ușă și așa mai departe. Întotdeauna mă bucur când primesc ceva. Ca un copil mic. E factorul surpriză, noutate, cadou pentru mine. Ca să înțelegeți cât de surpriză, într-un an, mai demult, în era pre-facebook (dacă își mai amintește cineva așa ceva), am primit o șopârlă. Vie. 

Cel mai puțin însă mă bucur când primesc cărți. Fiindcă știu cât de puțin câștigă editura și autorul din asta (am o prietenă urbană care a scris multe cărți și care luptă pentru reanimarea iubirii de carte în România) și fiindcă tare mult îmi doresc să contribui cu puținul care înseamnă prețul unei cărți. Deși adesea prefer varianta kindle, dar contra cost, pentru bebelușul meu am început să construim o mică bibliotecă. Fizică. Foarte mulți câini și pisici, porcușori și rinoceri, unii cu blană, alții cu pene, unii miaună, alții latră. Uneori nici eu nu mai știu care-cum.

Să zbori, să zâmbești, să crezi în tine!

Asta scria în peniță și cerneală ca dedicație pe prima pagină a cărții pe care mi-a adus-o curierul săptămâna trecută. Semnat, Andreea Iatagan. O știți, tipa care scrie pe educatiecudragoste.ro.

ploaia curcubeu

Nu știam că scrisese o poveste pentru copii, m-am bucurat pentru ea, dar și mai mult m-am bucurat când am văzut ce poveste frumoasă a scris! Că, vedeți, în ziua de astăzi, e destul de ușor să fii scriitor. Dar asta chiar e o poveste adevărată. Despre puterea copiilor de a schimba lumea, despre a fi diferit și despre prieteni-curcubeu. Fără spoilere.

Iar ilustrațiile sunt vesele și calde, parcă și seamănă cu Andreea un pic. În cel mai blând și frumos mod posibil. Felicitări, aproximativ-vecina mea dragă! Să mai zâmbești povești frumoase pentru copii!

ploaia curcubeu

Articolul anterior

Mai întâi sunt mama lui cel mai mult, dar o să am timp să fiu și prietena ta câte un pic.

Articolul următor

De ce nu mă pot despărți de el (p)

6 Comentarii

  1. Şi nouă ne-a plăcut mult! 🙂

  2. Miruna, iti multumesc din suflet. Sunt fericita ca povestea asta va face parte din biblioteca micului tau mare cititor in devenire 🙂 Da, nu se castiga din carti decat bucuria de a darui… bucurie.

  3. maddy

    ce frumoase ilustratii! <3

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 137 queries in 0.170 s