O cafenea din Sibiu susține mamele care alăptează, printr-un afiș la intrare

 

Untitled-design-5-1

Dacă aveți drum prin Piața Mare din Sibiu, aruncați un ochi la Mustache Caffe, un local care vrea să intre în rândul cafenelelor din vest, care afișează simbolul internațional al alăptatului și declară că mamele care alăptează sunt binevenite împreună cu bebelușii lor.

În timp ce făceam poza, Anca, o mămică din Sibiu care mi-a dat voie să o citez, mi-a spus că nu a mai văzut așa ceva, dar că acest semn ar trebui să fie în toate localurile din țară. ”Eu îmi alăptez fetița oriunde oricum, dar parcă te simți mai confortabil să mergi undeva, unde știi sigur că nu se uită nimeni urât la tine. Parcă te protejează într-un fel. ” Tocmai de asta, gestul celor de la Mustache e un mare pas înainte în cadrul campaniei pentru legea alăptatului în public.

Bravo, Mustache Caffe! Big like de la mine.

De ce e important să susținem alăptatul în public

Știați că cele mai multe mame opresc, de fapt, să alăpteze mai devreme decât au vrut? Știți de ce? 63% dintre mamele care alăptează spun că au primit observații descurajante în timp ce alăptau în public (Public Health England (2013) Progress in Breastfeeding in London).

Ajutăm femeile să alăpteze mai mult timp

Multe mame opresc alăptarea înainte de a dori sau înainte de cât și-au propus. Copiii alăptați trebuie să sugă puțin și des, dar mamele trebuie să iasă și ele. Să rămâi acasă toată ziua ca să alăptezi în privat nu este posibil sau de dorit. Cu cât mai des întâlnim mame care alăptează în locuri publice, cu atât mai normal și mai puțin remarcabil va deveni pentru toată lumea.

Le oferim încredere

Sondajele arată că să vadă o femeie că alăptează nu îi deranjează 85% dintre adulți. Dar numai 39% dintre femeile care alăptează și-au hrănit copilul în public până la vârsta de 4-6 luni, comparativ cu 67% dintre femeile care le dau lapte praf cu biberonul. Alăptatul în public nu e interzis în România, dar ca mamă te simți mai confortabil să faci asta, acolo unde știi deja că atitudinea personalului e una încurajatoare.

Le dăm libertate de mișcare

Mamele declară, de asemenea, că este greu să știe dacă ar fi binevenite să alăpteze în anumite locuri și spun că merg acolo unde știu că vor fi primite, pentru a evita rușinea dacă li se cere să plece sau să audă unele comentarii negative.

(sursa)

alăptatul în public mustache

Oricine (restaurant, cafenea, librărie, terasă) dorește să afișeze acest semn și să-și arate susținerea pentru alăptatul în public poate descărca afișul de aici. 

Articolul anterior

Părul la Subraț ajunge din gunoi pe prima pagină

Articolul următor

Cum își ridică moralul o mamă obosită (concurs)

12 Comentarii

 1. Irina A

  Bravo! E chiar foarte tare.

 2. mihaela

  Traiasca, traiasca, de trei ori traiasca!

 3. diabolic

  Bună, Miruna. E prima dată când comentez aici, deși te citesc de ceva vreme.
  Am o bebelină de aproape 8 luni, soția mea a alăptat-o până la 6 luni, când s-a înțărcat singură, indiferent de locație, dar cu discreție, ceea ce, din punctul meu vedere, este foarte important.
  Vroiam să aduc în vederea tuturor faptul că, legea anti fumat, ne permite să mergem cu bebeii și copiii în localuri, iar asta e pe cale să se schimbe din cauza unui parlamentar de la PNL, care dorește reintroducerea fumatului în spațiile publice închise.

  • Of, asa e. Legea antifumat ne-a deschis portile mult la iesit cu bebelusii. Nu cred ca legea pro fumat are sanse reale, dar ce putem face?

   • diabolic

    Miruna, putem să presăm, ceea ce eu o să fac, în momentul afișării legii spre dezbatere, pt combaterea ei la birourile parlamentare arondate fiecăriua dintre noi.
    Motivarea lu’ nenea parlamentar, este că nu mai vrea să iasă afară pe vreme rea pt a fuma(sic).

 4. Roxana

  Mi se pare un lucru extraordinar!! Bravo lor!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.162 s