Se întâmplă și pe la case mai mari

O femeie care isi alapta copilul in varsta de 1 an in Albert & Victoria Museum din Londra a fost rugata de doi dintre angajatii muzeului sa se acopere. Stirea a devenit rapid virala pe internet.

Da, e 2017 si inca ne mai preocupa asta, scrie boredpanda.com. “Nu numai ca alaptatul este una dintre cele mai vechi si cunoscute practici ale fiintei umane, dar mai este si protejata de lege in UK, chiar si in muzee.”

Femeia a scris imediat pe twitter, iar postarea a devenit virala cu peste 7000 de retweet-uri. Avand in vedere ca in Anglia, ca in multe alte tari occidentale, exista o lege care permite alaptatul in spatii publice, multi comentatori au sarit in apararea femeii, acolo parerile nu sunt atat de impartite ca la noi.

Si fiindca in muzeu erau multe nuduri oricum, tipa a raspuns facand poze statuilor, spunand ca nu intelege de ce ea nu are voie sa alapteze, cand exponatele arata asa:

In final, din cauza sustinerii pe care femeia a primit-o din partea societatii, V&A Museum si-a cerut scuze in mod public. Cand in Romania s-a intamplat ceva similar, hotelul ai carui angajati au dat afara o mama care alapta a iesit in presa nu sa isi ceara scuze, ci cu acuzatii la adresa ei, facand-o mincinoasa.

Mai multe poze si intreaga stire aici.

*scuzati lipsa diacriticelor, scriu de pe telefon.

Articolul anterior

Despre mulțumescuri

Articolul următor

Un an și jumătate fix

7 Comentarii

 1. Un bun exemplu de unde poate duce reactia sau indiferenta celor care isi mai pot folosi tartacuta. Solutia este reactia imediata si colectiva in caz de abateri. A se vedea si cazul Magda Vasiliu.

  • Insa nu toata lumea e atat de inspirata sa mearga public sau unii pur si simplu nu vot. Stii cati oameni nu sunt Magda Vasiliu?

   • cristina

    Da frati si surori. Ce facem noi toti astia care nu suntem vedete nici la Tv nici online? Noi cei ne-urmatiri, ne-distribiuti, ne-likeuti si ne-retwituiti???

    • Greta

     Vorbiți, strigați, scrieți. Asta faceți. Nici femeia asta din articol nu e vedetă. Putea alege să tacă și nimeni n-ar fi aflat întâmplarea, dar ea a ales altfel.

     Off topic: n-aș compara cu statuile, totuși. Pe principiul ăsta, orice bărbat poate defila în cucu gol într-o galerie de sculptură renascentistă (și nu numai).

 2. binebine, da’ unu nu ar zice vreunei tipe ca umbla cu tzatzele la vedere pe strada/la tv, sau sa rupa reclamele cu tzatze si alte cele.

 3. Am scris si pe fb, eu tot nu inteleg ce atata balci pe tema asta. Acum doua zile am vazut o femeie alaptand pe strada gen si nu m-a deranjat absolut nici un minut treaba asta, in nici un fel. E o chestie naturala si atat.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.410 s