Dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.

pescar-barca

Acesta este adevăratul ajutor, acela care nu se termină niciodată.

Context:

O prietenă mi-a spus că are o prietenă care, într-un final, și-a găsit curajul să-și îndeplinească visul și să creeze primul brand românesc de geci multifuncționale (sunt foarte haioase, eu nu am mai văzut pe nicăieri așa ceva, li se pot atașa mâneci cu imprimeu diferit, asortate la glugă, plus că sunt din puf de gâscă, asta e asemănător pilotei cu care ne învelim noaptea?). Le puteți vedea în acest clip.

Ideea e că e un business de familie (e implicată ea, cu iubitul ei și părinții) și au nevoie de un ajutor de început ca să ia un start bun și să-și diversifice oferta. Așa că, au organizat un crowdfunding pentru 1000 de euro. V-aș fi recunoscătoare dacă i-am ajuta cumva. Fie cu bani (există diferite pachete de donații unele simbolice de câțiva euro și unele mai mari care includ geaca HCS 3in1), fie cu o părere despre dacă ne place conceptul, cum ni se pare geaca cea multifuncțională. Și, normal, orice share ajută. 🙂

Scriam chestia asta pe facebook acum câteva zile și feedback-ul a fost nemaipomenit. Știu că unii dintre dumneavoastră nu aveți facebook și voiam să vă spun de start-up-ul ăsta. Că vă știu oameni de gașcă. Eu am donat 10 euro. Am primit un certificat de român cu spirit și un voucher pe care habar n-am dacă o să-l folosesc. Iar dacă se adună suma de care ei au nevoie, aș mai putea primi bucuria cea mare de-a fi lansat o barcă c-un pescar! Ceea ce orice om ar trebui să facă o dată în viață, e pe lista aia care începe cu ”plantează un copac”.

foto via Shutterstock, pescar in barcă

Articolul anterior

Ce-i spun copilului meu despre moarte și homosexuali?

Articolul următor

Un voucher de 500 de lei pe ZOOT, pentru tine! (c)

15 Comentarii

 1. Ioana C

  Mi se pare foarte tare ca ai donat si tu. Geaca nu e neaparat pe gustul meu, dar apreciez faptul ca ai dat un exemplu.

  • Nu am facut mare lucru. Un gest mic se poate transforma intr-un gest mare atunci cand vine din partea mai multor oameni. Aici e vorba de pescuit, nu de geci.

 2. Cristina

  Ce faine sunt gecile! Si super utila idee cu manecile detasabile. Eu imi spal doar manecile de la geaca de multe ori, fiindca acolo se murdareste cel mai repede. Ca sa ii prelungesc viata si sa mearga mai rapid.

 3. mi se pare atragatoare ideea de crowdfunding. In microbusiness e o solutie minunata pt cine vrea sa ajute oamenii si nu crede ca donatiile (bani, mancare la saraci) sunt protivite lor. Ma uit pe https://www.kickstarter.com/ sau pe indegogo si ideile sunt minunate. Am vazut la un moment dat si proiecte romanesti si unele basarabene.

  Eu nu am participat asa ca tine, oficial, dar ma bucura ca deja au strans 24% din necesar: le-a mai ramas 76% si timpul a trecut pe jumatate. Dar am participat diferit.

  Oare se poate face si oficial? adica donatie de pe firma deductibila din taxe?

 4. Cris

  Exact cum zice o femeie, eu nu prea donez cersetorilor sau poate maxim vreunui bolnav care are nevoie de ajutor cu sanse serioase de insanatosire. Nu cu prelungit agonia. Deci treburile astea le admir. Si pe tine, Miruna, ca promovezi asta.

  • 🙂 se poate dona din orice tara, eu am folosit cardul de UK. Iar, in cazul in care nu se strang toti banii, ei vor fi returnati catre donatori.

 5. Eu am o geaca, sunt un sustinator adevarat!, 🙂 si va pot spune ca sunt de calitate excelenta. Cusaturi, material, croiala, fermoare. Jos palaria.

 6. Ce dragute sunt! Eu nu m-am prins cum si unde se doneaza! Nu, nu sunt blonda, doar ca nu stau pe net asa mult.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 159 queries in 0.210 s