Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el.

campanie-timp-de-calitate-parinti-copii-itsy-bitsy-fm-2

Veți vedea mesajul din titlu la TV și îl veți auzi la radio în calupurile publicitare, dat fiind că tocmai a fost aprobat de CNA. Face parte dintr-o campanie inițiată de  Itsy Bitsy FM şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Dreptului Copilului şi Adopţie.

Mie îmi place mult de tot, sunt sigură că și dumneavoastră. Mă simt parcă mai liberă și într-o lume mai prietenoasă, în care se vorbește despre sănătate emoțională, despre empatie și despre importanța lor pe același nivel cu importanța sănătății fizice. Deși bolile celei dintâi nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber, complicațiile lor pot fi teribil de costisitoare. Și nu ma refer numai la bani. Se poate ca un om nesănătos bolnav emoțional să nu arate ca un om bolnav. Așa că, haideți să creștem copii sănătoși!

Nepetrecutul ăsta de timp cu copiii nu e boală modernă. Nu are legătură cu tehnologia, cu internetul. Nu are legătură cu secolul. Mă îndoiesc sincer că bunică-mea a făcut bonding, parenting sau connecting (:P) cu străbunică-mea ori că stătea cineva să întrebe copilul în 1900 toamna dacă vrea să scoată cartofi ori vrea să scoată morcovi, dacă simte că vrea să dea de mâncare la găini ori să adune vacile. Împreună cu mă-sa, desigur.

Faza faină e că acest mesaj va ajunge mai ales la lumea la care ajungem, în general, mai greu. La oamenii ăștia ocupați cu munci din astea de la care nu pot lipsi fizic, care vor începe să-și pună întrebări. Mesajul va ajunge la corporatiștii noștri cei de toate zilele, care mai știu ei cum ar trebui să fie lucrurile, dar nu le strică să le  amintească cineva din când în când.

 • Adică, e important SĂ MĂNÂNCE copilul, dar e la fel de important CUM să mănânce. (Cu plăcere și cu poftă sau cu scârbă și cu noduri în gât, cu certuri în familie.) Adesea, dacă rezolvăm a doua parte, prima va fi automat un succes.
 • E important SĂ SE SPELE PE DINȚI copilul, dar la fel de important e să-și FORMEZE UN OBICEI din asta. Fiindcă va veni o vreme, când nu vom mai fi cu biciul periuța seara lângă el, treci și spală-te pe dinți!
 • E important să NU-I DĂM ZAHĂR în exces copilului, dar la fel de important e ca el SĂ FACĂ SINGUR ALEGERI CORECTE. Adevărata victorie e atunci când copilul ajunge la McDonalds și-și comandă o apă plată și nici un cartof prăjit.
 • E important (de fapt, este?) copilul să știe butona telecomanda, tocmai pentru a folosi butonul de power off.

Cel mai mare cadou pe care-l putem face copiilor noștri, peste cea mai scumpă și peste cea mai dorită jucărie din lume este TIMPUL nostru cu ei. Nu le va trebui nici mâncare, nici somn, nici nimic.

Exact așa cum le dați vitamine să li se ”întărească imunitatea”, oferiți-le doze regulate de TIMP ÎMPREUNĂ. Ca să li se întărească încrederea în sine.

Sfatul meu: când vedeți mesajul ăsta, stingeți televizorul. Și treceți la joacă!

Dacă, în 3 luni, dau televiziunile faliment, va fi cea mai de succes campanie a tuturor timpurilor 🙂

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

 

Articolul anterior

Lăsați copiii să se joace!

Articolul următor

Cum folosim conflictele în beneficiul relației părinte-copil

7 Comentarii

 1. Da,îmi place !Eu plătesc degeaba cablu tv,nu se uită nimeni.

 2. Și a noastră…a celor mari, prea deconectați din prea multă conectare…

 3. Cris

  Pasi mici, mesaje mari. si-mi plac tare!

  • A, si asta nu e totul! “Hranirea exclusiva la san a copilului in primele sase luni este esentiala pentru o viata sanatoasa” va aparea la tv la finalul calupurilor publicitare care contin reclame la produse care ar putea dauna alaptarii. Ce-mi place asta! Sunt curioasa cum va contra-ataca industria laptelui praf.

 4. nu am tv, nu stiu ce se intampla pe acolo, dar ma bucura ca incep mesaje utile, sper sa ajunga si acolo, in segmentul care nu are bani de internet sau nu abia stiu sa citeasca.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 134 queries in 0.182 s