Încă un pic

 

vise

Întâi, l-am cunoscut pe el, care era departe, şi suspinam între 2 întâlniri. Încă un pic. Mai merită să rabd şi până data viitoare, tot asta îmi spuneam.

Apoi, m-am dus la el, de-am devenit şi eu departe şi-am descoperit doruri de alte naturi. Încă un pic. Şi ne întoarcem noi în România, ăsta era gândul seară de seară.

Şi, iată-ne, întorşi, veniţi, aduşi. Încă aştept şi tot îmi spun. Încă un pic, Miruno. Şi te va recunoaşte Pământul. Strada. Maşina.

Ştiţi, mi-am pierdut de atâtea ori rutina, încât sunt ca mahmură toată ziua. Port multe conversaţii în capul meu, cu mine. Ghiciţi ce-mi spun? Încă un pic.


Textul ăsta e o încercare mută de a scoate un dop pe care-l simt aşa în vârfurile degetelor uneori, alteori în capul pieptului. Emoţia îmi lipseşte dintre cuvinte, parcă-s certată cu limba română. O simt de parcă m-ar pedepsi c-am înşelat-o atâta vreme. Hai să ne-mpăcăm, cuminte, lasă-mă să dorm şi să visez cuvinte.

imagine via shutterstock, vise

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

Articolul anterior

Cum coacem copii în anul 2016

Articolul următor

Greutatea copilului şi nevroza cântarului

13 Comentarii

 1. Claudiu

  Pai si unde e textu???
  Devin dependent de tine

  0
 2. Așa mă încurajam și eu când ne doream casa noastră, apoi ne-am apucat și am zis imediat terminăm, si acum avem alte picuri pe lista.

  0
 3. Eu cred ca nu e vorba de loc, masina, strada, ci de oameni. Trebuie sa ne vedem des si dupa aia e “acasa’. 🙂

  0
 4. Picul asteptat e in sufletul tau. Recunoaste-l. Da-i voie sa iasa la lumina, chiar daca nu e asa mare si frumos cum ti l-ai imaginat.
  Tu, voi, faceti casa sa fie acasa. 🙂

  0
 5. Hai că ne spui bine ce ne spui, nu e dopul așa de mare în vârful degetelor și pare că acel un pic devine tot mai mic!
  Da-i aer să respire, nu căuta cuvintele, vin ele la tine!
  Am trecut de multe ori prin pauze sau momente de lipsă de chef și inspirație. Se duc dacă ai răbdare, dacă începi să te joci puțin cu cuvintele și să le înșiri în cap.
  Dar eu cred că dacă te citesc de pe unde umblu, chiar și când povestești despre bebeluși și tâmplari (lucruri foarte îndepărtate de mine acum), că nu ai pierdut nimic.

  0
 6. Miruna

  Este atat de greu sa iesi din rutina… Dar merita atat de mult! Este ceea ce ne mentine conectati la realitate, e ceea ce ne impinge sa ne perfectionam, sa ne dorim mai mult, sa nu ne plafonam. Urasc rutina,desi e atat de caldut acolo… Paradoxal:)

  0

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 186 queries in 0.450 s