Să știi să primești

O prietenă îmi spunea că și-a făcut un city break în apartamentul unei cunoștințe. Care nu vrea să îi ia bani, dar ea vrea să îi plătească. Oare de ce, m-am gândit.

shutterstock_361613129

Ieri, stăteam la ceva coadă, eram cu puiul în wrap, cam fierbeam amândoi în suc propriu, de la căldură. Când, o doamnă din fața mea s-a oferit să îmi dea prioritate. Nu, mulțumesc, i-am zis. Și, oare de ce am refuzat, m-am gândit cam în timp ce-mi ieșeau vorbele pe gură.

Fiindcă suntem niște idioți de oameni uneori. Fiindcă ne iubim atât de puțin încât nu îndrăznim să acceptăm că altul poate chiar vrea să ne facă un bine. Și uităm că refuzul nostru poate jigni de cele mai multe ori. Fiindcă ne e teamă să lăsăm garda jos, nu vrem să datorăm nimănui nimic, nici măcar un loc la coadă.

Ce prostii.

Fiindcă suntem atât de neobișnuiți. Să trăim într-o lume frumoasă și bună, în care oamenii își fac cadouri, nu datorii, complimente, nu injurii. AȘ mai fi scris, dar s-a trezit puiul și râde la mine. Mă scuzați, am zâmbete de primit și niște priviri.

imagine via Shutterstock, primit cadou

Articolul anterior

Cel mai bun sfat primit în sarcină

Articolul următor

Aceeași Mărie, altă pălărie

2 Comentarii

  1. Adina

    Ce bine zici! Si eu fac la fel, inclusiv refuz locul in autobuz cand am de mers vreo 30 de minute cu bebe in marsupiu, rucsac si vreo 2 sacosi!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 135 queries in 0.217 s