Sezonul costumelor de baie și al ciupercilor de la picioare

Apropo de poze potrivite pentru expus pe facebook, am 2 sugestii și nici o intenție de a jigni pe nimeni (indiferent de cât îi măsoară talia sau IQ-ul):

1. Pozele-n costum de baie. Să nu uităm că la facebook au acces cam cel puțin toți oamenii din lista noastră. Ai 500 de prieteni? Să te pui pe facebook în bikinei e echivalentul cu a defila-n chiloți în fața tuturor celor 500. Poate că unii nu te-au văzut niciodată decât în ținută office, poate alții-ți sunt șefi sau viitori subalterni.

(Pe mine, pacienții nu mă văd decât în costum de clinică. Uneori mă întâlnesc cu ei pe stradă și nici nu mă recunosc. Și nu-mi veniți cu scuze din astea legate de setările de intimitate de la facebook. Odată ce e online, nu mai e intim!)

2. Pozele din spitale, cu acu-n venă, degetu-n ochi, pielea-n pioneze. Ieri, cineva și-a pus ciuperca dintre degetele de la picioare.

Din nou, sunt niște lucruri foarte personale, sunt niște ipostaze în care nu-ți dorești să te vadă altcineva în afară de mamă-ta. În caz contrar, efectele secundare sunt imprevizibile. Adică, de fiecare dată când se va uita prietenul tău de pe facebook la tine, va vedea ciuperci și degete de la picioare.

Oricine postează chestiile astea pe facebook are deja o imagine, da? Fiindcă oricine lucrează undeva, e copilul lui X și al lui Y, mă-sa lu” cutare ori cutare, șeful, angajatul, etc. Asta cu imaginea personală nu e o chestie opțională. O ai, punct. Opțional e dacă ieși din casă cu cămașa pătată sau dușul făcut. Opțional e dacă te pui în chiloți pe facebook sau nu. Dar, din momentul în care exiști pe facebook, îți construiești imaginea cu fiecare like, share, ca să nu mai spun de fotografii!

*Tot aici intră și pozele cu proaspeți bebeluși și mamele lor. Să fim serioși, de obicei vezi fericiri încercănate, bărbii duble, etc. Normal, e și drăgălășenia pe-acolo, mai ales dacă-i nevastă-ta. Însă, pentru orice eventualitate, discreția e cea mai bună opțiune. Prietenii apropiați și familia pot primit imaginile în privat, nu carecumva să crape de curiozitate.

Normal, fiecare postează ce vrea la el pe facebook și pe blog. Just my two cents.

Articolul anterior

NU leselor pentru copii

Articolul următor

După 10 ani

11 Comentarii

 1. adriana

  Ai dreptate. Nici eu nu sunt de acord cu asta,mi se pare din cale afara de deplasat.

 2. Anca

  Apropo de imaginea publica privind contul de fb, eu sunt mai discreta, zgarcita de-a binelea , sa zic asa, cu pozele si share, dar ce vad la altii….Poate nu stiu, sau poate nu-i intereseaza 🙁

 3. Alexandra

  Eu am ajuns la concluzia ca multi/e fac unele chestii numai ca sa le puna pe FB , grup de whatsapp, etc…

 4. whatsapp nu e o chestie privata?

 5. Alexandra

  Eu cunosc multi/e de sunt în grupuri de whatsapp de colegi de serviciu/clasa…cluburi de automobile…chiar si vecini etc…si se plâng ei ca de ce doamne tre’ sa vada unde au fost unii in weekend sau ca ce-i intereseaza pe ei ce a mâncat cutarica la prânz… :)) dar când le zici sa iasa din grup nu vor, ca asa pun si ei poze cu ce au facut azi si ce au mâncat.

  XD

 6. si eu am o problema cu expusul pe fb… aici de o perioada se dau spargeri prin apartamente, iar politia acuza si expunerile pe fb: de acolo se afla ca e plecat, dar si tot ce are nou prin casa 😀

 7. Nici eu nu prea expun toate pozele pe facebook pentru ca simt pur si simplu ca renunt la intimitatea mea. Nu ma refer la poze dezbracat etc ci la poze normale cu familia, ocazii speciale si altele. De ce trebuie sa vada toata lumea momentele mele speciale alaturi de familie ? Cu asta nu sunt de acord dar fiind barbat nu pot decat sa spun ca asteptam cu drag pozele in bikini fetelor :)))

 8. Mananci, bei, pui pe facebook…credeam ca replica asta din reclama va ramane doar o banala replica din reclama, nicidecum ca va deveni un adevarat hobby al internautilor.

 9. Nu sunt de acord cu expunerea pe facebook, ba chiar ma gandesc la faptul ca ar trebui sa existe anumite conditii legate de posting-ul nerestrictionat din momentul de fata…

 10. Atâta vreme cât nu postează și poze din momentele intime din pat, încă-i bine… 🙁

 11. Fiecare e liber sa posteze ce vrea dar sa fie cu o oarecare decenta zic eu. :)) hai sa nu ne mai afisam in costume de baie si sa facem selfiuri in WC-uri

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 143 queries in 0.185 s