Moș Crăciun acasă

… după vreo câțiva ani. Ani, în care noi am acoperit gărzile străinilor și le-am alinat altora durerile. Uitând de ale noastre, crezând că dorul de casă se poate alina cu vorbe de genul ”Crăciun e când venim noi…”

Ne-am întors. Fiindcă în lumea noastră, luminițele se mai aprind doar în România și cozonacii nicăieri nu miros ca cei făcuți în casă. Și ca să ne bucurăm noi, unii de alții și de acest”împreună” care e mult mai valoros decât de obicei. Poate fiindcă suntem departe în tot restul timpului din an. Poate fiindcă nu mai știm cine suntem, în ce limbă gândim și care-i casa noastră.

Mie nici foame nu-mi mai e. Și mă dor genunchii de la tocuri. Iar culoarea pe unghii mi se pare stranie când e pe degetele mele. Singurele neschimbări sunt iubirea părinților și onestitatea prietenilor.

Sunt mică și obosită, dar mai puternică decât am crezut vreodată.

Să nu te lași.

De fiecare dată când o spun, e cu forță, speranță și un gram de implorare. Altă șansă n-avem, Miruno. Aici nu-i cu opțiuni. Iar anul ăsta, Moș Crăciun mă găsește acasă. Sper să nu creadă că m-am mutat 😀

——————–

Nu știu câți dintre dumneavoastră mai treceți pe-aici. Mi-ar plăcea să vă știu cât mai puțini și cât mai departe de bloguri și televizor. Dar cât mai aproape de frați și părinți, de copii și bunici. Să ne sărbătorim Timpul și Iubirea anul ăsta la masă, să ne lăsăm frustrările și problemele în pom 🙂 Vă doresc colinde frumoase și petrecere așa cum v-o doriți.

Articolul anterior

În vizită la altul în viață

Articolul următor

M-am pierdut. Preț de vreo două clipe.

 1. Multumim, la fel si tie! :*

  0
 2. Anul acesta am reusit sa ajung pe langa familie si eu. Nu sunt chiar acasa, dar pe langa. De fapt acasa este acolo unde sunt toti cei dragi si eu acolo ma aflu.

  Voie buna si sa auzim de bine.

  0
 3. Ma bucur mult pentru tine, e intr-adevar altceva sa fii chiar de Sarbatori acasa, desi atunci cand esti plecat, e o sarbatoare sa fii acasa.
  Am sesizat ca scrii mai putin, presupun ca life happened… Dar eu te astept, sa stii, am rabdare – si placere sa iti citesc un text, de fiecare data!

  0
 4. Sărbători fericite, cu multă dragoste şi magie! Să te bucuri de fiecare clipă, ca să pleci cu amintirile cele mai frumoase care să te ţină puternică pe mai departe!

  Cine ştie, poate în viitor vei fi suficient de puternică să nu mai pleci departe, şi să îţi cauţi un rost aici, unde tot ce e în jur ţi-e drag, aici unde e ţara noastră!

  0
 5. Alexandra

  Multumim si la fel si tie numai urari de bine 🙂

  0
 6. Iti urez Sarbatori fericite de care sa iti aduci aminte si peste 50 de ani!
  https://www.youtube.com/watch?v=ZSoJAvoJcIY

  0
 7. La mulţi ani şi bine ai venit acasă! Se simte cât bucuri, aşa că tot ce îţi mai urez în plus, este sănătate multă!

  0
 8. La multi ani! Va urez tot binele din lume. Sa aveti un 2015 prosper.

  0
 9. Moş Tacitus :-)

  Copchil mare … 🙂 Nu ştiu dacă ai breton, da’ ai o ciufuleală amicală şi simbolică , de la un copchil oleacă mai bătrîn ca tine 🙂 . Nu fi bosumflată, primii o sută de ani îs mai grei …

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 164 queries in 0.285 s