Crăciunul nostru de 3 ore

Azi am băut a doua cafea la prânz, la cabinet, fiindcă ştiam că asta mă ţine cu ochii cât cepele până pe la doişpe şi eram pregătită să iau Oscarul în rolul de supergospodina anului. Cumpărăturile de-ale mâncării le făcusem de ieri, mai rămâneau azi doar nişte pate şi somonul (ăsta trebuie să fie proaspăt, deşi e cam varianta de rezervă. Dacă nu ies celelalte, sushi mă salvează onorabil oricând!).

Dezastru. DEZASTRU. Nici nu are rost să vă spun cum arăta bucătăria în timp ce şi după actul artistic. Salată de vinete şi ouă umplute, atâta am vrut să fac. (şi ciorbă de burtă din conservă, dar acolo nu mai e nici un mister, sunt as!) Măcar să arate masa de sărbătoare şi aia să fie românească. Noi mâncăm destul de des în oraş, deci sărbătoare e când avem mâncare acasă. Vinetele au ieşit plouate de ziceai că le-am asortat la vremea de-afară. Iar ouăle umplute au ieşit roze. Dacă le-ar fă făcut cu picioarele bunica, ar fi ieşit mai frumoase. De gust nu discutăm, oricum n-o să ajungă nimeni până acolo.

După ce iubitul meu a gustat eroic din vinete şi m-a sfătuit s-o sun URGENT pe mama, m-a întrebat cât ne-a costat prestaţia din seara asta. Păi da, probabil ar fi fost cam la fel de ieftin să mergem la masă cu încă vreo 4 prieteni şi să facem noi cinste. Plus, nici n-ar fi trebuit să spălăm vasele 😀

Ce voiam să spun e că masa noastră va arăta româneşte, dar tot pe sushi mă bazez! Şi că mă las de pasiunea asta, e clar că n-am moştenit nimic nici de la tata măcar (cred că-s oaia neagră, toate genele gătitului m-au sărit). Deja mi-e milă de copiii mei…

Şi da, Crăciunul de 3 ore va fi din cauză de munci. Eu lucrez până la 6 oficial, iubitul până pe la 5, cu şanse mai mari de a scăpa înainte de a suna clopoţelul. Ajung acasă pe la 7, până mă duşez şi intru-n atmosferă, mai trece-un pic, iar pe la 8 începem sărbătoarea. Cu colinde, brad şi sushi. Cu o prietenă dragă şi nişte cadouri dulci. Iar pe la 11 încheiem Crăciunul, căci iubitul e de gardă miercuri. Până joi!

Vedeţi, şi dv credeaţi că sushi e cel mai grav ce mi se-ntâmplă! 😉

sushi_christmas_by_mrhahn98-d4jrvhu

Vă doresc un Moş bogat, colindători cu glasuri cristaline şi papuci curaţi, prăjituri bune şi pe toţi cei dragi la masă. Mie nu ştiu dacă mi-e mai dor sau mai ciudă că nu-s cu-ai mei astăzi.

foto

Articolul anterior

Singurătatea ca destin

Articolul următor

Happy AfterChristmas!

5 Comentarii

 1. Crăciun fericit, Miruna, așa scurt cum e! Și mâncarea sigur e bună 🙂

 2. sa ai o zi frumoasa si un Craciun fericit alaturi de cei dragi 🙂

 3. liana

  Mi-ai facut pofta cu ouale alea, n-am mai mancat oua umplute de zeci de ani.Nu mai stiu pe nimeni care sa prepare, si bune mai erau.Bine, eu am taiat pateul de ficat de pe lista alimentelor comestibile tot de ceva ani. Salata de vinete iarna nu prea servesc aia de boeuf e la mare cinste.Eu personal, cu mainile mele, am facut carnati, first time in my life, arata cam ciudat, adica cilindrul ala cam are colturi, dar la gust tre sa fie minunati deoarece porcul e al mai bio din tot Sud-Estu Europei…cel putin asa s-a recomandat…Am facut si sarmale, si la alea geometria mi-a cam dat de furca, nu stiu de ce ca eram as la teorie, dar practica, vezi, e mai complicata…totusi gustul ,idem, tre sa fie ok, ca numa lucruri bune am pus acolo.
  Sa aveti un Craciun frumos, pana la urma mancam ca sa traim nu viceversa, carevasazica si pestele mort tre sa ruleze!

 4. Diana Stoica

  Sarbatori fericite, cu caldura in suflet si tot ce-ti doresti sa-ti aduca Mos Craciun! :*

 5. Cris

  Craciun fericit!! eu am facut cozonac, a aratat de zile mari. Insa la gust ..a fost ca o painica putin dulcisioara :)))) asa ca nu am mai gatit, ca tot suntem departe de casa si mancarea nu are acelasi gust, am sarbatorit intr-un stil libanez 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 141 queries in 0.193 s